22 April 2014

Shot Getaway @ Avillion Water Challet, Port Dickson. (Part 1)

As salam semua, cuti sekolah belum mula lagi tgk kat FB ramainya yang dah start bercuti.. Yela Alhamdulillah itu menunjukkan penduduk negara kita ni ada duit.. So again Alhamdulillah..

9 April 2014, Rabu.
Abang Kash amek cuti.. Tetiba ajak jenjalan sekali.. Before sakit memang berhajat nk ke "mari" tapi tak berkesempatan.. Masa sakit pulak, dah janji nak ke "mari" jugak bila kaki dah ok.. Cuma tak sangka rezekinya awal dr dijangkakan sebab waktunya adalah 3 minggu lepas.. Abg Kash tunaikan awal sebab aku dh boleh jalan sket2.. Perangsang semangat kan?

Rasa seronok sangat sebab salah satu hajat kecil dihati dah tercapai.. Syukur..

Kami tido di Avillion ni tak lama.. Hanya 3 hari 2 malam sahaja.. Perak ke PD pun x jauh dalam 3 jam 30 min aje..

Kami bertolak awal pagi tapi singgah KL jap jmp supplier.. Dalam pukul 4.30pm br bergerak semula ke PD..  Sampai PD sejam kemudian.. Hati dh syok gile sebab first time nk tido Water Challet.. Hotel biasa dlm bangunan gah dh biasa dh.. Kami berdua cpt cemuih sket.. The best place atau pilihan utama bila dpt tempat yg closed to nature.. Baru ngam!

Kami sampai terlewat sebab Waze yg menyesatkan! Tau sebab ape? Sebab PD ni Bandar Tentera Darat jd waze ke ape ke jenis GPS semua not working well.. Yela kang x pasal2 kena bom pulak kem tentera dr jarak jauh.. Makanya Waze telah bawak ktorg ke arah bertentangan.. Sampai 30-40km dowh.. Nak nangis Mak!!

Nasib baik cek semula dgn Google Maps.. Baru perasan dh tersasar jauh... Huhu.. Kelam kabut ahkak sebagai co-pilot Google mcm2 nk cari solution termasuklah pergi ke web Avillion PD..

Huhu.. Akhirnya pukul 7 baru sampai n checkin.. Receptionist sgt bagus n offer ahkak wheelchair sbb dia nmpk mcm susah je ahkak nak jalan... He he he.. First time aku tau hotel provide wheelchair.. Sgt terharu.. Maksudnya dorg ni alert dgn keperluan n kebajikan pelanggan dia kan?

Lepas bayar bilik, bellboy anta kami ke bilik plus tlg tolakkan wheelchair utk aku.. TapiAbg kash ajak aku g dinner dulu sebelum masuk bilik.. Nanti bole rilex aje.. Aje beno.. Aku setuju sesangat! Jadi postponed check-in bilik, pergi makan dulu!

Lepas makan tomyam, ktorg singgah beli jajan, air sedap, coklat, Mamie bagai buat stok kelaparan dlm bilik.. Disebabkan gateway kalini mmg nk rilex jadinya kita lebihkan aktiviti rilex la yea... Hehehehe..

Bila sampai aje resort, bellboy td dh ready dah dgn wheelchair semua.. Hum.. Dia temankan sampai ke bilik sambil tolak wheelchair utk aku.. Sambil jalan dlm suasana awal malam dalam taman n berlampu neon.. Memang lawa la resort ni... Sangat menenangkan.. Memang kena dgn selera kami berdua..

Masuk2 bilik pun memang superb! Bilik mengadap laut n pantai.. Dengan katil 4 tiang yg cozy, satu area pangkin mcm kt rumah, balkoni utk lepak, shower open sky, bawah nampak laut.. Huhu.. Meleleh best sangat!!

Oklah tak mo citer panjang.. Korang layan aje gambar key.. If video sempat upload bole tgk video sekali okay..

...bermonopod di katil..


... Bermonopod di daybed @ pangkin ...
Tempat lepak yg paling aku suke waktu siang.. Bukak laptop sambil buat keje..
 Sambil memandang ke laut.. Pergh.. Syok oh!

Open sky shower.. First time mandi terbuka atap gini.. Malu kot burung nampak..

Yang cermin tu menghala ke balkoni menghadap laut.. 
Bestnye dengar bunyi laut sangat dekat 24 jam..

Separate toilets : Bath tub,  open sky shower sebelah kanan tang ada tirai ni, sinki, and toilet membuang kat balik pintu sana..


Khamis, 10 April 2014


Ce korang bayangkan, bangun tido nampak pemandangan macamni... Bestnye... Lupe dah ape semua keje.. Ape segala masalah.. Sampai ahkak pun terlupa yg kaki ahkak ni sakit... Huhuhu...

Aku berniat nak solat dhuha kat pangkin ni tapi tak dapat.. Jadinya solat depan pintu sliding door ni jer.. Jadi la..

Lepas tu bersiap2 nak g breakfast... Aku naik wheelchair aje.. Abg kash tlg tolakkan.. 

Mak aih, view sini memang sangat cantik..
 Yg ni pool no.2 depan cafe n berdepan dengan Garden Challet..

Muke laki ai memang selalu serious jer tapi ce kalo dia buat lawak.. Almost 24 jam..
And bagi aku, diala teman yg paling sporting sebab selalu kena "bahan" dengan aku.. Macam tak caya kan?

I am kampung girl ^_^

Lepas makan, ktorang lelepak kat sekitar bilik ktorng.. Luasnye la.. Paling best kalo dapat bilik ngadap laut lepas.. Memang syesyuai yg nak berhoney-moon.. Ko nak seksi-meksi ke xde sape nampak.. Pergi pulak time working days.. Orang sebelah pun xdak.. Nak menjerit, berkejar-kejaran pun x pe.. Hehehe..

Nampak tak ahkak macam-orang-tak-sakit-jer.. Kan?? Sebab aku memang boleh berdiri.. Bersandar pulak tu.. Xkan nak meleset pulak kan?? Aje cetek bebeno pemikiran kalo ngata aku udah sehat bebeno.. Ce test lumba jalan kaki dengan aku.. Pesertanya: ibu sarat mengandung, ibu dalam pantang, dengan aku.. Confirm deme semua menang... Aku harus tertinggal 4-5 tiang ke belakang...


Laki aku dah rupe apek pun ada bila pake seluor pendek rope tu... 

Percutian konfius - sorang muke mencuka, sorang sengeh terlebih


p/s: Lawa jugak gambo aku amek ni.. Walaupun tak pakai i-phong..
Lenovo je cap komputer, bukan cap handphone!

4 comments:

Umie Artoqiemie said...

bestnye wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Anonymous said...

di situs kami dikumpulkan berbagai besar baru [url=http://coldfilm.ru/publ/novinki_kino_2014/3]новинки кино 2014[/url]

Anonymous said...

I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you
hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to design my own
blog and would like to find out where u got this from.
appreciate it

Feel free to surf to my site beauty photoshop

Anonymous said...

I was curious if you ever thought of changing the layout of your site?

Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of
content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures.

Maybe you could space it out better?

Feel free to visit my page; Best E-Liquid

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails