22 December 2014

Terima kasih

 Terima Kasih – iamNEETA




Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu

Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman

Oh sayang, datanglah
Ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku
Ku rindukan pelukmu


Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan didalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati

Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luka
Cinta datang tak diduga
Bawa hingga syurga

Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu

Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman

Oh sayang, datanglah
Ku inginkan dirimu
Dekatkan padaku
Ku rindukan pelukmu

Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan didalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati

21 July 2014

Bezanya Ramadhan

Ramadhan memang istimewa.. Feeling tu lain.. Setiap tahun mesti ada sahaja kenangan baru waktu Ramadhan..

Tahun ni paling havoc sekali rasanya life dlm banyak2 bulan Ramadhan.. Sangat2 mencabar.. Bidang tugas dh bertambah sebab bukak booth SongketModen.. Selalunya jualan online jer...

Dalam pada kesibukan tu, seperti biasa dalam hati nk buat terawih sebanyak yg boleh.. Walaupun bz sangat2.. Dapat la juga berbuka di Surau.. Selesai solat maghrib berjemaah, isyak berjemaah dan selesaikan terawih dan witir.. Alhamdulillah.. Setiap kali selesai, syukurnya Ya Allah..

Seronoknya.. Feelnya lain... Bila naik kete sama2 dgn suami menuju surau.. Lebih seronok dari pergi mega mall.. Kalau boleh panjang umur nak merasa feeling ni.. "Abang, sampai ke tua Sayang nak mcmni... Dah tua nanti, kita tetap sama2 berjemaah ke surau yea... Tak kira bukan bulan puasa sekali pun"

Teringat masa zaman benbujang dulu.. Setiap hari mesti cari buffet makan best2.. Bukan murah2.. Bukan banyak duit Sgt pun.. Tpi itula dia nafsu nafsi..

Sekarang ni.. Hasil asuhan suami tersayang.. Semua tu tak penting.. Terima kasih abang sebab mengajar Sayang.. Amat jarang kami makan keluar. Kalo makan luar pun mesti dekat dgn masjid.. Untuk solat jemaah n terawih..

Walaupun ramai tempek dinner kat Hotel.. Rasanya dh x kesah.. Sebab lagi bahagia berbuka bersama suami walaupun makan di surau..

Lagi satu istimewa Ramadhan sebab ada tadarus.. Walaupun aku x dpt nk join sebab sedar dgn kesibukan diri.. Tapi aku selalu temankan husband.. Tunggu sampai dia habis tadarus.. Kdg2 sampai tertido2 dlm kete sbb badan dh Sgt penat non stop bekerja seharian.. Bila terhabis lewat, suami aku mesti jatuh kesian plk kat aku bila tgk aku terlentuk.. Usap kepala, drive carefully sampai Umah, bila tiba Umah dia yg pasangkan air cond n masakkan nasi.. Bila bgn bersahur, kita pulak yg terharu sbb mlm tadi terlupa nak masak nasi sblm tido sbb dh terlentuk.. Huhu... Mekaseh Allah.. Sebab hadirkan dia untuk Aku...

"Aku mahu selamanya bersama dia, Ya Allah... Kekalkanlah perasaan ini.. Bersamanya untuk menuju ke jalanMu Ya Allah.."

22 June 2014

Kesempitan Hidup vs Hidup Berperikemanusiaan

Satu Malaysia gempar dgn penemuan adik Firdaus yg OKU semasa operasi mencari PATI di Nilai. Adik ni memang bernasib baik sbb dijumpai oleh Pengarah Imigresin semasa operasi tu..

Keadaan dia yg kurus kering, berbaju reput, rambut serabai dalam bilik yg Kotor dan bernajis memang menyayat hati.. Bila tgk video masa operasi tu mmg sedih rasanya melihat keadaan dia mengesot keluar dr bilik.. MasyaAllah urut dada terus! Kenapa teruk sangat?

Harini tersebar gambar selfie emak kpd Adik Firdaus.. Cantik orgnya.. Sebelum lihat gmbr tu saya baca statement emaknya yg mengadu kesusahan hidup.. Tapi bila  tengok gmbr maknya berselfie membara terus rasa hati ni.. Sampai hati buat darah daging mcmni.. Bila tgk gmbr adiknya yg umur 7 thn sihat sahaja berbanding mangsa lagi rasa marah..

Rasanya ramai juga org susah diluar sana yg Allah duga mempunyai anak istimewa tapi tetap layan dan jaga dengan baik.. Mungkin emak mangsa tak sedar syurga depan mata sedang menanti tetapi dia tetap memilih jln yg lain..

Semoga ibu ini akan insaf dan sedar.. Syukur sbb Malaysia ada Jab.Kebajikan Masyarakat yg menjaga anak2 ini.. Semoga mereka yg diberi amanat ini diberikan ganjaran yg besar..

Adik Firdaus semasa dijumpai oleh pasukan Imigresen.

Kanan gmbr Adik Firdaus sebelum ini.

Ibu dimana syurgamu ibu??

03 June 2014

Snorkeling

Rindu sangat mau snorkeling..
Sebenarnya lebih rindu lagi untuk dapat kaki baik semula.. Macam2 bole buat.. Macam2 tempat bole pergi.. Nak drive.. Solar seperti biasa dan macam2 lagi..

Semalam godek rak alat tulis terjumpa video masa ktorng snorkeling.. Rugi tau masa snorkeling tak bawak camera.. Punyela cantek ciptaan Allah kat dasar laut..

Snorkeling bukan perlu berenang sangat pun.. Takat menyelam celom celam cukupla.. Tak perlu takut..ini bukannya diving...

Jomla tgk gambar ni sket je.. Actually dh buat video cut tapi tak ingat folder yg mane satu... Huhu..
Gambar ni mcm kelam kabut kan? Sbb actually ikan2 tu tgh attack my hand yg ada Pisang.. Mmg sangat banyak..

Tengok my protector.. Sentiasa pegang tangan.. Tgk video ni baru sedar Abg Kash pakai life jacket je yang lain dia tak pakai.. Actually dia mmg dh biasa berenang.. Tp masa ni dia teragak-agak mgkn sbb ada me.. He he he.. Sampai kita naik muka moncong baru ktorng terjun laut..
He is so over protector.. Kan? aku over protected !! Huhu

It's so me.. Suka sangat.. 

Harap2 ada peluang lagi nak merasa bersnorkeling.. 
Pulau Perhentian, Tioman, Mabul... Please wait for me!!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails