21 July 2014

Bezanya Ramadhan

Ramadhan memang istimewa.. Feeling tu lain.. Setiap tahun mesti ada sahaja kenangan baru waktu Ramadhan..

Tahun ni paling havoc sekali rasanya life dlm banyak2 bulan Ramadhan.. Sangat2 mencabar.. Bidang tugas dh bertambah sebab bukak booth SongketModen.. Selalunya jualan online jer...

Dalam pada kesibukan tu, seperti biasa dalam hati nk buat terawih sebanyak yg boleh.. Walaupun bz sangat2.. Dapat la juga berbuka di Surau.. Selesai solat maghrib berjemaah, isyak berjemaah dan selesaikan terawih dan witir.. Alhamdulillah.. Setiap kali selesai, syukurnya Ya Allah..

Seronoknya.. Feelnya lain... Bila naik kete sama2 dgn suami menuju surau.. Lebih seronok dari pergi mega mall.. Kalau boleh panjang umur nak merasa feeling ni.. "Abang, sampai ke tua Sayang nak mcmni... Dah tua nanti, kita tetap sama2 berjemaah ke surau yea... Tak kira bukan bulan puasa sekali pun"

Teringat masa zaman benbujang dulu.. Setiap hari mesti cari buffet makan best2.. Bukan murah2.. Bukan banyak duit Sgt pun.. Tpi itula dia nafsu nafsi..

Sekarang ni.. Hasil asuhan suami tersayang.. Semua tu tak penting.. Terima kasih abang sebab mengajar Sayang.. Amat jarang kami makan keluar. Kalo makan luar pun mesti dekat dgn masjid.. Untuk solat jemaah n terawih..

Walaupun ramai tempek dinner kat Hotel.. Rasanya dh x kesah.. Sebab lagi bahagia berbuka bersama suami walaupun makan di surau..

Lagi satu istimewa Ramadhan sebab ada tadarus.. Walaupun aku x dpt nk join sebab sedar dgn kesibukan diri.. Tapi aku selalu temankan husband.. Tunggu sampai dia habis tadarus.. Kdg2 sampai tertido2 dlm kete sbb badan dh Sgt penat non stop bekerja seharian.. Bila terhabis lewat, suami aku mesti jatuh kesian plk kat aku bila tgk aku terlentuk.. Usap kepala, drive carefully sampai Umah, bila tiba Umah dia yg pasangkan air cond n masakkan nasi.. Bila bgn bersahur, kita pulak yg terharu sbb mlm tadi terlupa nak masak nasi sblm tido sbb dh terlentuk.. Huhu... Mekaseh Allah.. Sebab hadirkan dia untuk Aku...

"Aku mahu selamanya bersama dia, Ya Allah... Kekalkanlah perasaan ini.. Bersamanya untuk menuju ke jalanMu Ya Allah.."

1 comments:

IFA Athirah said...

sweetnye tnggu husband :) bgus isteri ni

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails