12 March 2013

Sesekali menjadi nelayan

 Last 2 weeks kami pergi memancing udang.. Hehehe.. Actually Abang KAsh memang minat memancing, tapi start kami bertunang, ai yang larang dia g memancing.. Kijam tak?? Hehehe.. Alasannya, takut naik pelamin muke legam sebab sun burn.. Tapi disebabkan Abang Kash ni baik sesangat, bertahun dia tak memancing.. Hehehe... Kesian abang!

Akhirnya, dia ajak ai g mancing... "kita g naik bot.. Abang bawak sayang jenjalan.." katanya... me pulak "ok... "

semua peralatan Abang Kash yang sediakan.. Dari sewa bot, beli pancing, mata kail, rail etc.. semua lah! aku pun tak reti la nak sebut! 

Ahad tu kami bangun awal.. Kul 7 dah gerak dari rumah.. Sekarag cuaca kan lambat cerah, tapi tekad tu yg penting tue.. Sama2 redah adventure sama2..

Jom kita layan gambar ajela...

Jeti sebelum naik bot..
My handsome guy :) bawak bot
First time g memancing..
Front view dalam bot.. 
Umpan, Selipar jepun, dan peha 0_0


Finally.. Ketis biru..

Dapat sepasang.. Dua mata kail, dua ekor udang...

Lagi...

Dalam pukul 4 kami dah gerak balik dah.. Sebab dah start nak hujan n ribut.. Hasil tangkapan cukupla untuk bagi kami berdua ni kekenyangan... Hehehe..

What say me?? 
- Experience yang best.. Tapi lagi best kalo aku bole drive bot tu bole?? Kalo tak hujan, Abang Kash dah kasik green light kasik aku test drive.. huhuhu..
- Payah jugak kalo nak "terbeshe".. kena kencing berak siap2 sebelum naik bot.. Kalo x, kena kencing dalam botol la... Hahaha..
- Puas hati sebab Abg Kash happy... Abang Kash suke gile dapat bawak ai g memancing.. Yela memahami hobi dan kesukaan dia.. Senyum aje memanjang dari dalam kete, naik bot, dalam bot, otw balik sampai la ke malam nak tido.. senyum aje...
- Sesekala jadi nelayan, buatkan kita sedar susah payah nelayan mencari rezeki.. Ikut nasib.. Cari dari pagi hingga ke petang.. Berapalah sangat pendapatannnya.. Jadi bersyukurlah, Aznee!

Published with Blogger-droid v2.0.9

3 comments:

Anonymous said...

Bestnye...

zafi said...

wah fresh prawn! i loike!!! kat sini i beli kat amrket je tu pon yang frozen from bangladesh kowt! :D

a.z.n.e.e said...

Zafi,

yeke dari bangladesh... jauh tu.. anyway, bila blk sini?? lama lagi ke kat sana?

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails