15 March 2012

Green Heaven

It just like heaven... Apabila berjaya mengambil gambar kain warna Hijau Serindit ni dengan jayanya...


I dont know la kalo photographer yang lain no problem bila nk shoot warna hijau.. Tapi kalo aku tanya abang aku pun, dia akan cakap warna hijau memang susah nak capture!


Dah, jangan nak bebel banyak2 k... Jom kita tengok...


Warna hijau ni memang exactly the same macam warna asal kain SongketModen...








ramai customer yang tanya, gambar sama tak dgn kain?
hum... i can say almost!!!
aku faham sebab ramai reseller yang amek gambar, warna dia akan jadi lain... dan kod warna tulis lain...


actually, rahsianya..jangan guna flash atau lampu kuning yang dekat rumah tue... of coz warna akan over expose ataupun terlebih warna kuning... try la setting yang betul ataupun cari ruang yang betul untuk dapatkan cahaya yang baik supaya gambar nampak cantek dan yang penting warnanya betul...


kalo warna salah, semua orang akan complain kan?


so, selalunya.. kalo warna berlain sket, ktorng mesti akan btau... itupun mesti selepas habis usaha shoot beberapa kali untuk dapatkan exact color...


jangan cakap, keje reseller online ni mudah... banyak keje kena buat dan keje kena teliti... of coz aku adalah manusia yang fussy... sebab tula xde staf lagi... hehehe... quality controlnye tinggi sangat nanti aku pun bole jadi bossy... hihihi...


Ohya, sesiapa yang nak tengok Songket Moden Extra Exclusive ni bole la tengok kat page Kashfee Anggun yea.. sebab website tgh under maintenance.. skrg ni dalam proses nak tukar hosting... hopefully  lepas ni xde lagi masalah hang time semua orang tgh view website Songket Moden... sakit hati aku!



2 comments:

Ecah Shafiee said...

hohooho..dpt gak eh.? jenuh dok tonggeng2 kan..

mashitoh said...

colour ni mmg cantek la. jarang jumpa..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails