13 March 2012

Evolution of AFR

Happy Birthday to my car : AFR.. This is her 6th years with me.. Lama kan? dari zaman bujang, sampai la sekarang...


Tapi dia sudah bertukar badan... Sekarang berwarna hitam, dulu blue silver...  sangat sayang dengan plate kete ni... sebab 4 tahun aku tunggu dia keluar.. almaklum le, plate ni keluar seklai je seumur hidup.. kalo nombor tu, banyak kali keluar.. harusla i won't missed out...


Okla, ini cerita mcmne aku beli plate ni.. citer ni, aku copy dari fotopages aku dulu... jaman dulu. xde blog.. tapi ada fotopages.. so, di sinilah aku bercerita...


Date post : 1st Mac 2006


mmm... kalo diceritakan kronologi dia, mmg panjang, sedih, suka, duka, berliku sumer ader... okla, just make it short... sbnrnye aku mmg dh lama aim nk beli kete dgn plate AFR ni... n kalo bole nk adik beradik ktong sekl sume pki plate AFR... sbb ktong adik beradik nama mmg pangkal AFR... tp disebabkan adik study lg n abg pulak dh msk kolej balik, so nmpknye aku ajerla nk kena teruskan impian ni... xkira, aku mesti capai impian ni... itu matlamat aku... 


aku beli kete ni mmg dgn usaha aku sendiri... dari segi duit, tempah kete, tempah plate, survey harga sume aku buat sndr... tetapi tetap ader penyokong2 setia yg sentiasa support aku... tima kasih buat sume... mak yg sentiasa support aku, ayah yg selalu bg peluang aku berdikari... member2 yg sentiasa memahami... pendek kata, aku rasa bertuah la sbb korang yg ade disekeliling aku... :-) 


kete kancil putih aku pulak ADG, aku dh berjaya dapat buyer dia... kurang2 ringan sket beban aku... alhamdulillah... 


bab pilih kete pulak, dr dulu mmg aku dh dok aim kembara DVVT... sbb aku sll travel sorg2.. so, rs lebih selamat n confident.. tp malangnye slip gj aku plk yg xproof... nk amik MyVi, lmbt sgt... smpi 8 bulan... mmm... lastly, aku decide kelisa 1.0 Gxi, dgn enjin twincam... jimat minyak tp laju... bole ckp, convenience car la... 


bab plate pulak.. mmg xsemua tuhan bagi itu perfect atau sempurna, walaupun dr awal aku mengharapkan AFR 1981... n hingga ke saat akhir aku ingat aku dh berjaya.. tp x... sbb ader org yg dh potong tender aku... so, aku kalah,.. jd aku terpaksa la mengambil nombor yg lain... antara nombor2 yg ader :- 4000, 5000, 5050, 7171, 9119... itu ajer la nombor best yg aku igt... so, dlm ms yg singkat.. aku decide 7***... kalo dpt 7117 lg best, tp br jer org lain beli... melepas lg aku... xpela, sabar jela... "janji bole setel harini jugak" sbb lps beli plate kat jpj ipoh, aku kena rush balik kl blk... esoknye aku keje... nasib baik isnin aku cuti sbb event MAKA kat sekolah... 


pada 1 Mac 2006, akhirnya... dengan rasminya kenci kete AFR 7*** diserahkan pada aku di parking lot SETIABUDI... dgn disaksikan oleh Rizal... alhamdulillah... satu bintang kecil aku tercapai... moga tahun 2006 ni, hidup aku akan dan lebih disinari cahaya2 baru dan indah... semoga cahaya yg indah ini, aku dapat berkongsi bersama org2 disekeliling aku... AMIN... 


so, ini ajela gmbr2 yg sempat aku amik... just enjoy it! 8-) 


Dulu





 .. surat layang dr RR.. 
 3 hari plastik xbukak lg... aku demam la..xder sape nk tlg aku buka plastik... 




SEKARANG..



p/s: bile tengok kete kelisa.. sedih pun ada.. sayang kat kete tue.. ke hulu ke hilir dgn aku dulu... sape yg dpaat mmg bertuah la.. sebab mmg aku jaga elok sbb still under maintenance Perodua.. enjin mmg tiptop...

windu nye dekat awak..!

3 comments:

zafi said...

Its better than nothing... enjoy it to the fullest!

a.z.n.e.e said...

tq zafi... wow.. ur back!!

skrg ada kat mana? bila nk pulang malaysia, kawan!

zafi said...

Back after ages... missing in action! :D

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails