21 September 2010

Virus Malware serang blog!

Aku dah lama tak blogging... Tetiba sehari dua ni... Ada beberapa blog yang aku trace, bila klik jer... Dia kuar warning mcm kat bawah...




Dgr citernya, ada blogger2 lain yang terkena jugak... Aku risau jugak kalo terjangkit ke blog aku... Tambahan kalo blogwalking... Kang main klik, terklik pulak blog yang bervirus nih...


Tapi anyway, ada beberapa blog yang aku trace terkena virus ni.. Sbb tgh2 syok baca ataupun br start nak baca.. Dia kuar pulak warning merah nih... Geram betul!



so, terpaksa close balik... Ada beberapa blog yg aku bukak, kuar warning ni... Tapi aku dh terlupa sbb igt aku tersalah klik ke apa.. Cuma bila dah terbukak 2-3 blog br perasan.. Antara yang terkena:


Jejaka Anggun
Ayu Khairi


Ayu aku dh btau... Tetapi JA, x dapat nk btau sbb xde email n FB.. so kalo korang terbaca entry ni, tlg btau JA yea... atau JA terbaca sendiri, boleh la buat ape yg patut ek... huhuhu..




Sesiapa yang terkena, mgkn boleh share dr Ellen yang dh trace n atasi masalah Malware ni.. Kalo korg terbaca blog aku terkena jugak, plz inform me back... Juz email aku jon_y4324@yahoo.com..

9 comments:

jejaka anggun said...

antar message FB at shaz johar...

apa ke hal plak lah blog nih ....

jejaka anggun said...

btw, dah delete dah satu link blog nih. cube tgk.. boile bukak lagi x? kalo x leh, sile bantu yer....

yangyuyu said...

aznee, bila bukak kat gc atau mozilla, memg blog dioang takleh bukak, kat ie leh plak

silvertech said...

uish...jgnlah blog2 kita sume yg kene...mintak dijauhkan...aku fobia virus2 nih...

a.z.n.e.e said...

JA, rsnye mcm dh ok... dok tunggu gak lama sket kot lmbt sket dia nk kuar warning... tp mcm dh ok la blog u...

ummie& nadia:
aku risau kalo dia serang harddisk jer... huhuhu... janganla...

nazilanazir said...

akak pun dh kena sebelum ni tp selalu kalo kat mozila je la tp xtau la pulak tu virus huhuhu jadi apa2 x kt lappy kita kalo virus tu kita terklik....

alfa juliet said...

virus pun nakal..suka serang blog

white rose said...

sy bukak blog akak xde...
sy pun dah kena smlm, jangkit dari blog org lain...

tapi sy dah ikut cara mengatasinya...
akak klik je sini...

kena install software antivirus tu...

http://blog-ayie.com/serangan-malware/#comment-1540

a.z.n.e.e said...

azza:
kne bg pengajaran pd virus nih! huhuhu


dylla:
oic.. tq nnt akak cek!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails