16 August 2010

Salleh Gregor Samsa yang lantang menentang puasa!!!

wah... sangat lantang sekali... budak Salleh Gregor Samsa ni....


berani protes pasal puasa.. siap ada geng tak pose lagi... sokong menyokong!!!


aku rasa hati dia ni memang dah hitam legam la kot... memang dah xde cahaya keimanan agaknya... xde rasa bersalah...Nauzubillah...


agaknya kalo kerajaan memberikan kebebasan kepada rakyat untuk memilih agama... dah tentu ramai yang telah dihasut supaya keluar Islam...


keadaan seperti satu benda yang azab bagi dia memeluk Islam... penyeksaan... semoga Salleh n the geng insafla wei...

  





Untuk Salleh: Kalo sekarang ko terseksa.. Kat akhirat kelak lagi terseksa beb.... Maknanya, hidup ko ni memang hidup mati pun tak senang... Tak ada maknanya.... So, mane satu pilihan ko??? Nak terus terseksa, atau kembali mengenal siapa yang menciptakan ko?? Macamne ko boleh wujud dalam perut ibu?? Siapa yang bagi ko rezeki?? dan siapa yang menghidup dan mematikan ko....



 
p/s: aku try trace blog dia... tp dh private... kalo sesapa yg tau lebih lanjut, siapa jantan ni boleh la try jadi follower dia... aku malas nk jadi follower dia... Iman aku tak cukup kuat untuk menahan kemarahan... Akal aku tak cukup bijak memujuk dia... Hati aku tak henti nak maki hamun dia...

10 comments:

synn said...

sekarang ni kat fb..dh banyak org islam kutuk agama sendiri..nauzubillah..

synn said...
This comment has been removed by the author.
suhaila said...

eeeiii..macam lahanat!dia ni islam ke hape?kalo islam nape jahil bebenor + hitam legam betol hati dia...macam tak caya ada org cam ni kat tanah air sendiri..kalo x nak pose diam2 jela..nape nak war2kan n kutuk2 krj n islam..moga Allah beri ptunjuk..

ecah said...

adeh..ni la masyarakat zmn skrg..x serik2..pe bende ntah yg dorg dok pikir dlm pale otak dorg tuh..

alfa juliet said...

kalau dia tak nak posa biarlah sorang2..tak perlu hasut org lain kan

white rose said...

salam ramadhan akak...
ni laa dugaan sebenar kita sebagai hamba Allah...

semua yg kita lihat & ketahui adalah ujian buat kita...sejauh mana keimanan kita dalam menghadapi keadaan ini...

ini hanya 1 ujian kecil buat kita tetapi akan menjadi besar sekiranya kita membiarkannya...

mudah2an dibulan ramadhan ini, memberikan sebanyak2 kesedaran dan hidayah kpd saudara salleh & semua umat Islam yang ada di alam fana ini...

yangyuyu said...

blog dia dah diremove la..dia dah tutup blog rasanya..kalau dia berani sgt, kenapa dia close akaun fb dia..

tak berani laa tu

a.z.n.e.e said...

synn:
hum... apa la yg nak jadi sekarang ni kan? agaknya di hujung dunia beginila rupenye,,,

suhaila:
agaknya hatinya sudah dihasut supaya membenci ISlam...

a.z.n.e.e said...

ecah:
pelik kan?? rs mcm kita lak yang buat salah... depa lak yang betulll.. pelik pelik... dah songsang beno...


azza:
ini bukan isu puasa je... ini isu semua benda dalam Islam... dah mcm Islam ni teruk beno dalam hati depa... mmg dh legam la kot hati deme ni...

a.z.n.e.e said...

dylla:
itulah yg sebenar2nya... cuma kta rasa marah awalnya... ada rasa kesian dll.. mcm2 rs... hope ada yang mampu memperbetulkan mereka... semoga mereka masih ada lagi peluang memperbaiki diri mereka masing2...


ummie:
agaknya dah kena aim-bush kot... hum... makin marah lagi la tuh hati si salleh nih...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails