09 August 2010

keistimewaan readmore

saya budak baru belajar.. sebelum ni pernah try jugak guna readmore.. tapi tak menjadi... tapi itu dulu saja gatai... usaha pun taik2 ayam jer.. tapi la ni, tanggungjawab dh besar sket, so usaha pun pernah menggunung tinggi... demi Kashfee Anggun.. huhuhu...

aku dan abang kash jenuh jugak nak cari template yg baru utk blog KA... yang sesuai untuk biz dan nampak macam website.. bukan blog biasa... abang kash tak tido malam, aku pulak tido sedap peluk bantal hehehe... dia cakap kul 2 pagi, baru dia jmp template ni... bangun2 tdo, terus suh aku browse nama web yg di tulis atas meja.. huhuhu..

akhirnya, kami berdua... berusaha sama2 menyiapkan blog KA.. kena study la juga.. ada coding tertentu sebab kalo salah dia terburai kuar dari kotak... hhuhuhu... messy sangat! nasib baik ada tutorial... itula dia cabaran namanya kan? kalo xde usaha, kita pun takkan hargai sesuatu itu kan?

sebenarnya, aku nk tunjuk korang kelebihan readmore ni...



start 5 Ogos tue, ktorng launch template baru... tgk beza UP dan VP!
jauh berbeza kan!

sebab dalam satu homepage, user boleh klik mane2 page yg dia suke... then dia boleh klik back, dan pilih lagi page baru yg dia nak...




jadi, setiap satu klik page baru, kita akan dapat 1 VP..
menurut kata otai2, antara VP dan UP.. VP adalah lebih penting! selalu mgkn kita akan tgk UP sahaja.. means, brapa ramai org yg masuk...

yg no cth utk harini.. walaupun tak hebat mane, aku tak kesah nk tunjuk korg sbb aku pun budak br belajar kan?? nk belajar, xboleh malu.. kalo ada sesapa nk tegur pun boleh gak... tak lesah...



yang ni kan.. tgk yg aku hilight tu.. user hanya ada 1 sahaja... tapi 9 page yg dia klik... dasat kan?


p/s: kiranya memang betulla readmore ni bagi impact yang besar.. especially utk tujuan biz dan photography... then bole apply tips yang ummie bagi supaya gambar nampak besar, cantek dan clear!!

4 comments:

alfa juliet said...

ohh gitu ke..aku pun tak tau bab2 ni..yg aku tau redeem..haha

white rose said...

SALAM RAMADHAN buat akak...

berbuka apa tadi?

mudah2an puasa tahun ni penuh keberkatan & rahmatNYA...

wasatiah lah dalam segala hal...

DaHLia said...

yup..READ MORE memang sebaiknya...then guna plak LINKWITHIN..memang besh laa :)

a.z.n.e.e said...

azza:
kalo tau sket2 lg, boleh lg masyuk tue... xdela setahun br boleh redeem.. huhuhu..

dylla:
Amin

Dahlia:
kan kan?? betul2...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails