04 August 2010

jual contact lens online??

dunia sekarang... tambah nak raya nih...

macam2 benda orang nk jual online.. yg baru ni aku terperasan... jual contact lens.. mak aih...


senang bangat!


aku dulu nak pakai contact lens, siap g kedai... scan sana sini... cek mata semua... yg ni boleh jual gitu jer.. ish.. ish... cikgu sekolah aku, Kak Hani.. siap g pakar lagi sebelum pakai contact lens... bukan ape, takut ada anak2 muda yang x berapa yang faham dan ambil kesempatan ni... main pakai jer... tanpa tau serba serbi pasal penjagaan contact lens ni... pasal penjagaan mata, pencuci yg sesuai, struktur mata etc... bila tak faham itu yg timbul mcm2 cite yang tak best tuh!

dah tak cuci... memang la berkuman! merah2!! pastu keluarkan macam2 dakyah palsu... sendiri punye salah, salahkan orang lain pulak!


lagi satu, mmg la mata nampak lebih cantek bila pakai contact lens ni... nampak biji mata lebih besar, menyerlah etc.. tapi pada2 la bila pilih warna tue... jgnla terlalu obvious... kang orang tengok mata, dah macam mata ular senduk!!! takut aku..!

 






seeloknya, pilih la warna yang boleh nampak kecantikan secara natural! selalunya kulit sawo matang mcm kita ni sesuai la  pakai warna coklat hazel ataupun kelabu! hijau ke biru ke, pink ke... ada lambang dolar ke.. xpayah la... walaupun ko memang mata duitan, kan?? x payah la sampai nak pakai contact lens lambang dolar tue! huhuhu...

6 comments:

synn said...

sy pkai CL kalau nk bersukan or jalan2.tp seksa la, tambahan pula kalau tmpt berair-con...mata sy sgt dry..so far, tk pernah pkai yg kaler..tak sanggup la:)hehe

Misz Sephia said...

saya blum tahap berani nak beli lens online.. mesti nak jumpe optometrist dlu. Kulit menggelupas boleh sapu krim..mata rosak, xde spare part woo..
Yg pakai spec sbb rabun, tak kose nak 'cucuk2' mata.. yg tak rabun, sibuk nak 'cucuk2' mata..

Ngeri lah..

yangyuyu said...

aznee..memang macam2 mende org meniaga online..cam keklapis..hehe

white rose said...

org kata sy ni pakai contact lens...
oh, sowi...mata sy ORIGINAL...
no celup2...


pssttt...tringin nak pakai spek...but sy lebih bersyukur dgn mata yg sehat skrg ni...

jejaka anggun said...

org lagi malas nak pakai lense... siang malam dok kene jaga mata. rimas!!!

pakai spek lagi rimas!!!!!

amy amira said...

kena jumpe doktor mata dulu baru leh pakai lens ni,hehehehe lagipon tadi ade gak org tanya kat fb sy ade jual lens,sy ckp sy x jual,sy hanya promote fb kawan sy yg jual lens je,hihihi

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails