12 July 2010

orang kawen, deme pun nak kawen...


haish... jaman sekarang ni pelik la...



lastweek... sorg bapak beranak 4.. kawen buat kali keduanya... sebab isterinya ada sakit puan... ades.. isteri sakit, awak g kawen lak yea... anak2 dah besar panjang... nak amek SPM... x heran yea dgn perasaan dan hati anak... kalo kawen sahaja, kira okla lagi sebab nk menjaga hati banyak pihak... ini kawen, grand tak hengat punye... buat kat hotel lagik! padehal jadi kaya pun sebab atas ehsan isteri masa mula2 hidup bersama dulu... dah kaya, kawen lain pulak... ish...



this week, sorang lagi bapak orang kawen untuk kali kedua.. anak dah 5 orang... pun sama, anak2 dah besar panjang... bapak kawen dengan anak dara... seksi bangat! kesian isteri.. kesian lagi anak2... mane nak letak muka... kawen pun grand jugak... kat dewan siap pelamin terkini lagik!

gambar hiasan kami berdua tumpang glamour bapak orang naik pelamin!




kesimpulannya:
kalo tengokkan keadaan sekarang ni yang kes buang2 anak.. mesti kita rasa mcm budak2 remaja ni xde otak... buat keje x pikir panjang.. x pikir perasaan orang tua... pentingkan diri sendiri... tapi kita pun kena tengok balik jugak.. mcmne la dorang ni nak pikir hal orang tua.. kalo orang tua pun pentingkan diri sendiri.. pentingkan nafsu-nafsi dari anak bini... pentingkan syok diri sendiri...
jadi, tak payah la kita ni nak tunjal kepala deme jea.. tunjal la dulu kepala orang2 tua yang x reti nak bagi contoh yang baik pada anak2 muda... yang tak faham perasaan malu anak yang dah panjang dan tengok bapak sendiri naik pelamin! yang malu dapat mak muda!


p/s: jodoh.. jodoh jugak... tapi kesan masa akan datang kena pikir jugak!jangan tau hukum hakam halal kawen 4 jer, tapi hal yang lain haram tak tahu...!

p/s lagi : kita ni pun jangan bila dah terkena batang idung sendiri, baru nak kesian kat mangsa kawen banyak nih... sekarang mungkin la xnak sokong... esok bila emak ke, makcik ke, kakak ke, adik ke, anak sendiri ke yang terkena baru nak rasa kesian... masa tu, cakap ape pun tak guna la...

jomla kita nasihat sesama kita..

9 comments:

Cikgu ILi said...

Gerunnya aku baca..
Jonny....risau aku baca..

a.z.n.e.e said...

huhuhu.. ini betul tau...

jejaka anggun said...

dah rezki dia nak kawin ramai.... biarla... ;p

white rose said...

akak, zaman skrg ni trend nak jugak laki orang...
banyak faktornya...

saya xleh komen bnyk sbb sy lom kawin...saya xtau lagi keadaan saya mcamana...

(^_^)

Umie Nadhirah said...

Klo mampu x pe.. ^__^

But,kesian tgok anak & isteri dia kan?

yangyuyu said...

doa supaya tak terjadi kat diri sendiri...

alfa juliet said...

paling pantang kalau laki kahwin time bini dah tua atau sakit..itu juga yg aku warning mr z..kalau nak kahwin, kahwinlah time aku tgh kaya raya cun melecun..boleh tak..haha

a.z.n.e.e said...

JA:
yela.. :(


dylla:
yup.. tp ko mampu untuk berjaga2.. belum terlewat..


ummie nadhirah:
sbb mampula kawen ramai kan? tp unfair sbb tgglkn anak bini bila dah senang.. cuba bayangkan kalo diri sendiri yang kena... huhuhu...

a.z.n.e.e said...

ummie:
ya betul... aaammmmiiinnn....


azza:
betoi ckp ko.. kalo dia kawen lain, kita punn bole kawen lain! huh?? ada berani??

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails