16 June 2010

MillatFB dibina di Lahore, Pakistan..


lagi pasal millatfacebook... jenuh geledah balik surat khabar lama.. sebab rujukan pertama info pasal millatFB ni masa aku n abang kash baca di Utusan Malaysia...

nasib baik terjumpa... jom kita terjah keratan akhbar nih...



Utusan Malaysia, 29 Me1 2010, m/s: 17




so, dari paper nih:





  • MFB dibina di Lahore, Pakistan... ya, mungkin domain atau servernya terletak di US.. itu secara logik, ada betulnya...

  • dinyatakan ada 6 orang pakar It di Lahore yang mencipta MFB... dan salah seorangnya adalah Omer Zaheer... jadi...


Siapakah Omer Zaheer?





dan akhirnya google terjumpa profile milik Omer Zaheer dan blog milik Omer Zaheer.. jom klik...



rasanya link ini betul merujuk pada individu berkaitan... boleh sesapa berminat untuk baca detail interviewnya sekali...






dan lagi seorang Siapakah Arslan Chaudhry?
maklumat masih gagal dijumpai setakat ini..








pagi ni aku cuba web MFB... tapi xle bukak.. under construction.. boleh klik gmbr kalo nk link ke sana...










so, sekarang mcmner?? ada sape2 lagi nak mencari dan maklumat penyiasatan...



jadi benarkah MFB milik Yahudi atau milik orang Islam...??



p/s: agak tak adil untuk kita menuduh sesuatu tanpa sebarang pemeriksaan... jadi, meh sama2 kita mencari kebenarannya... aku juga tak mahu memberikan maklumat yang salah... kalo salah, sila diperbetulkan...

8 comments:

white rose said...

yg sbenarnya kan org yahudi yg sekat MFB ni...

dh brapa kali sy daftar, yahoo tak approve email dari MFB...

sy guna google, pun sama...

shingga kini sy masih tak dapat nk join MFB...

ni la perangkap yahudi...

Cikgu ILi said...

Tak faham kenapa nak guna nama fb jugak ye?

lan said...

a'ah.. baca interview tue... yahoo x uproof email kita.. sapa yang awal je yg boleh daftar..

Yuni Aisyah said...

baru tau ttg nie...thanx for sharing..

jejaka anggun said...

yahudi ker nasrani ker muslimin ker yg penting cara kite menggunakan servis tuh....

org melayu islam pun guna FB yg org yahudi buat utk mengutuk sesama melayu so nak salahkan yahudi ker or nak salahkan org melayu tuh sendiri?

aremierulez/Amirul said...

tengah terfikir.. kenape guna nama facebook jugak? bukan ke nanti facebook boleh saman MFB nanti?

a.z.n.e.e said...

dylla:
itula.. tgh fikir nih.. dan compare dgn interview dia.. kesian... byk betul dugaan dia.. hum... nampaknya kalo kita nak bela nasib sendiri memang tak terbela...


ili & amirul:
hum.. itu kena tanya dorng.. org dh bengang mmg nk kasik bengang je lagik.. itu aje motifnye kot.. rasa tercabar..! mungkin!

a.z.n.e.e said...

lan:
dorg dh sekat dh sekarang,, dorg xnk bg kerjasama... pandai no..mgkn skrg depa rs tercabar.. agaknya nk buat millat ni kena ada email islam jugak la kot.. jgn bill gates pulak yg block plk nnt.. huhhu...

Yuni:
tq.. juz sharing n ajak berfikir...

JA:
itu on other issue.. depends on each individuals.. susah nk describe...

tertanya jugak... blog ni pun yahudi punya juga kah???

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails