10 June 2010

Apa tue Buffered Earning??

Adoi... masih lagi kurang faham... eh bukan kurang faham... tapi memang tak faham lagik!


Almaklumla... saya ni Budak Baru Belajar... baru 2 minggu aktif nuffnang... sebelum ni juz pandang n tengok je... tak faham ape2 pun...


Pernah la terbaca dalam blog orang lain yang bersungguh2 nak kejar Buffered Earning... tapi diri sendiri macam masih xde kesedaran.. hahaha... akhirnya, padan muke aku!




Tadi terjumpa tips dari MySara Newrie... tapi macam ada yang musykil lagi... huhuhu...




Xpela.. dengan beraninya paste meter earning yang saya dah dapat... Ada yg kata sebelum jadi meter earning, adalah buffered earning... betul ka???



tapi........................................

  • Kenapa ada banyak jenis iklan?
Bukan ke depends on satu iklan yang stick lama kat blog tue??? ni nape saya dapat dr banyak jenis iklan... mcm dapat dr campaign biasa je... pelik la...

  • Kenapa dari blog yg tak aktif?
See.. semua datang dari DUnia Prasekolah... Blog ni jarang2 saya update.. sekali sekala jer... tapi dari sini yang banyak dapat!! musykilnye....!


  • Atau saya yang tersalah faham....
Kalo tersalah, malunye... tapi xpela... malu bertanya, sesat jalan, kan???


p/s: ada sesiapa bisa membantu???


9 comments:

jejaka anggun said...

iklan tuh semua free kan? heheh.

nuffnang x kan bagi duit sesuka ati but dsia leh bg iklan yg bukan2 n yg boleh memberatkan komputer kiter.

renung2kan n selamat beramal...

Mysara Newrie said...

betul tue. mula2 die jadi buffered earnings. tempoh iklan tu akan jadi lama kalau kita update blog, uniq 100. rasanyalah kan ~ lepas dh tamat tempoh iklan buff, die akan jadi metered earnings.

tak semestinya dapat satu iklan je utk buff. kadang2 ada yg dapat lebih dari satu iklan buff dier. bergantung kpd pihak nuff lah. sy pernah dapat iklan buff 2 kali dalam satu msa sebelum nie

psal blog yg tak aktif tp dapat buff tu sy tak taw. hehe. tp klu akk dah tahu blog tu dapat buff slalu, akk usahakan lah dan naikkan taraf lagi lah blog tue. hehe. mybe lepas ni dapat lagi byk :D

ecah said...

Kalau dpt BE tu kire lucky ar kot..
x semestinyer kite kne kejar BE tu..
ade stgh blog traffic tggi tp still x dpt lg BE tuh..
Agh pnh dgr dr member nuff ni kasi BE atas random..
and ade gak yg kate dia kasi nuff kat blog yg x aktif as pendorong kpd blogger tuh nak update slalu entry kat blog dia..
Mcm akk dah dpt BE tu just up kan je la traffik..so, income leh naek dr situ~

Dila Abdul Rahman said...

awak tak paham saya lagilah tak paham pasal buff tu....jadi tak dapek nak nolong....huehuehue
letak nuff tu macam trend jer....yang klik nya takder....lagilah
huehuehue....

alfa juliet said...

aku tak berapa paham..aku pun baruy dpt rm50 je dari nuff....belasah je...

a.z.n.e.e said...

JA:
free je.. ramai dh kaya ewah.. betul..kalo x, xkan ada pernah redeem sampai rm8k dgn 8x redeem.. huhuhu.. tp kena tau caranya.. caranya tula yg sy tgh study nih.. hehehe...


Mysara:
huhuhu.. pelikkan?? tp itula kena naikkan trafik di sana la nampaknya.. pandia jgk nuffnang yea.. bg kat blog yg x aktif.. huhuhu...

a.z.n.e.e said...

eccah:
oic.. pendorong ek.. hehehe.. banyaknya blog yg kasik up nih.. hehehe...


dila: bukan trend je dila.. kalo kena gaya, masyyyuukkk..... hehehe.. jom study sama2...



azza:
wah, dalam tak tahu tue.. boleh gak redeem.. kira hebat la blog ko azza... ade potensi! cume kena bagi betul gaya.. mesti mantop k...

iniAKU said...

hehe..aku xpnah amek kesah pon sal bndalah nie.huhu..btw, nice sharin dear!~ :)

a.z.n.e.e said...

iniAku:
belum kenal belum tahu.. mane tau pasni ketagih lak.. hehehe..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails