11 June 2010

hasil blogwalking!

semalam dok baca entry Ecah pasal blogging tanpa Nuffnang ibarat makan tanpa lauk! huhuhu.. satu perumpamaan baru! hehehe... betul apa yang dia cakap tue.. walaupun ramai yg ada blog, tapi masih lagi ramai yg kurang faham pasal Nuffnang.. termasuklah diri aku dulu... waiting waiting waiting... angguk angguk.. geleng geleng... lastly, lantak kau lah!



dok baca gak ramai blogger kata ... "jangan lupa blogwalking"... apeke benda menatang ni kan?? sekali lagi aku pandang tanpa perasaan! *haha*
akhirnya, 2 mggu lepas... ktorng ada family gathering... dok bakar satay kat umah ktorng... (umah ktong house landed yg ada 3 bijik umah je atas tanah pusaka... dan umah aku tengah2)... sambil blogging... sambil karaoke! dan Ecah tunjuk kat aku cara blogwalking.... Ecah ni sepupu aku...
zasss... lepas membuntat kenyang... aku balik umah terus try blogwalking dengan niat esok aku nk tengak hasilnya.... kul 3 pagi baru aku tdo... kebetulan pulak time ni mmg iklan nuffnang tengah kuar.. so ligatla tgn klik sana klik sini...
esoknya, aku tengok:
  • follower aku dari 42 orang dah jadi 65 orang.. dalam satu malam yang beberapa jam aje aku blogwaking.. rsanya dlm 2 jam lebih je.. huhuhu.. dan sampai sekarang follower aku dh jadi 95 orang!! ehehe.. tq sbb sudi jd follower tentang A.Z.N.E.E!
  • traffic usah cakap la... xpernah jadi 100++... selalu nak sampai 50 pun payah kan? dah follower pun ciput! kadang2 je, kalo entry tgh meletop baru boleh hit up tp x pernah sampai 100++.. huhuhu..
  • earning kena tunggu Isnin... hehehe.. dah naik RM6 ++ untuk 2 hari.. sebab start sabtu malam... sampai isnin.. ada 2 hari.. kira okla.. 2 hari dapat rm6.. kan? hehehe..

dan ini yg terkini semalam... saja amek yg semalam sbb line hampeh smlm so, boleh tgk perbezaan time aku blogwalking n tak blogwalking... yg tgh hit tue aku dok blogwalking.. pagi kul 8.. n ptg dlm kul4...



selalunya, kul 8 pagi iklan pun akan kuar jugak.. tapi tak semua dapat... ptg dlm kul 5 ke atas pun iklan ada kuar jugak.. tp x sehebat kalo tgh malam... hehehe,..
ini hasil pemerhatian tgh coti sekolah ni la... hehehe... pasni dh start sekolah, masa utk blogwalking pun jadi terhad jugak la kot.. harus dahulukan periuk nasi dulu! kang tak berhad aku ngajo anak orang pulak nanti.. huhuhu...


jadi, kiranya memang pentinglah blogwalking ni utk mempromosikan blog kita sendiri bak kata Ben... anggap diri sendiri macam salesman la nk promo diri sendiri... banyak blog yg ada isu yang best utk share tapi ramai blogger tak kenal... banyak blog yg ada potensi tapi tak cukup marketing... sebab mungkin tak tahu caranya.. mcm aku jugak dulu..!
so, jom blogwalking sama2!!!

4 comments:

ecah said...

huhuhu..betul3!!! (nada upin&ipin)
best x perumpamaan baru tuh..zass dpt idea tu~

suhaila said...

oooo...thanks aznee..baru paham..tapi memang kena letak iklan kat 3 tp tu ek?kalo letak satu je, boleh?

Elin said...

haaa...tak tau ar kak...nak gak letak iklan nuffnang tu..tapi tak tau cara..hahahah..

a.z.n.e.e said...

ecah:
sesuai sgt .. hehehe..


suhaila:
satu boleh.. dua boleh.. tiga pun boleh.. tapi bile iklan, dia kuar lain2.. so, kalo ade satu je, kurang la possibility nk dpt byk duit.. itu jer..


elin:
register tau... baca kat sini... http://blogcaripasal.blogspot.com/2010/06/ada-blog-tanpa-nuffnang-makan-nasi.html

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails