07 May 2010

Majlis Anugerah SMKRPBainun 2010

tq semua atas nasihat, doa, perangsang, kata2 hikmah.. dan terharu ummie buat satu entry untuk aku.. mekaseh bebanyak...

as the first move untuk menceriakan hidup.. semalam aku join aktiviti BainunAlumni... kami dijemput mewakili ahli BainunAlumni yang lain dalam Hari Anugerah Cemerlang SMKRPBainun... ini merupakan jemputan kedua ke majlis sebegini selepas aku join BainunAlumni...

penglibatan bekas2 pelajar kepada sekolah aku rasa sangat2 bagus... atas niat yang baik membantu pihak sekolah meningkatkan prestasi sekolah.. dan SMKRPB agak bertuah sebab telah melahirkan anak2 yang berjaya... hasilnya, perasmi majlis semalam adalah bekas pelajar SMKRPB bagi batch yang pertama semasa sekolah ni ditubuhkan.. sekarang beliau telah berjaya dan menjadi orang yang disegani... beliau adalah Dato' Faizal bin Abdullah...

oklah, kita terus cuci2 mata la yea...

sebelum berangkat ke sekolah, kami isi perut dulu di Restoran Simpang Tiga, Greentown...

Nasib baik my sis, Sayang temankan ke sini... kalo tak, semangga2nya lah aku kaum hawa di situ.. huhuhu.. tapi, kerja-kerja amal mcmni mane nak kira lelaki ke pompuan, kan?

...our most VVIP...


selepas makan, kami semua berangkat ke dewan majlis...



... the stage... dah banyak berubah...


..tahniah kepada team Formula 1 yang berjaya menjadi juara... dan akan ke peringkat antarabangsa... dan sekali gus, menjadi anak angkat Universiti Teknologi Petronas.. ini satu pencapaian yang baru dan amat membanggakan...

.. tahniah juga kepada penerima anugerah yang lain.. terutama adik2 PMR yang mendapat 8A seramai 39 orang tuh... caiyok! caiyok! akak tak seterror korang dik non!

... sambil menonton penerima hadiah, halua telinga dari kumpulan gamelan... lagu dorang sebijik lagu masa konvo... sangat best... rasa macam kat dewan masa amek degree je dulu... korang lagi dasat, amek sijil kat sekolah aje dah dengar lagu2 nih..

persembahan wajib dari Orkestra Muda Bainun... aku dari dulu adalah peminat orkestra nih... and again.. 15hb May ni akan ada Konsert Orkestra Muda Bainun - Majlis Bandaraya Ipoh di Town Hall.. Insyallah kami akan ke sana! tiket telah pun dibooking!


alatan serba-serbi canggih sekarang nih... air-cond lagi... kami dulu berpanasan dan bermasam-masaman di dalam dewan ni... skrg nih pun, adik2 ni in-charge untuk even2 mcmni...

yang ni team Sidang Redaksi... time kami dulu, majalah kami sendiri yang uruskan atas inisiatif sendiri,kan? sekolah belum start kelola lagi...

... nak promo...

....26 Jun 2010 ni kami akan sambut Jubli Perak di The Royale Chulan... Insyallah Tuanku Permaisuri Perak turun merafak sembah... sesapa ahli Bainunian yang belum mendaftar untuk hadir, sila dapatkan tiket dengan segera yea... Ini sekali seumur hidup kita sambut ulangtahun ke-25... lagi 25 tahun, br kita sambut Jubli Emas... entah larat ke tidak lagi time tuh...


5 comments:

Cikgu ILi said...

Aktipp la ko Jonny....
Nanti yang 26 Jun ni confirm lagi best.
Jonny..ko nampak tak ceria mcm biasa la dalam gambar..
ke sebab gambar ni gambar paparazzi?
Tak sempat ko nak senyum?

alfa juliet said...

dasat sekolah ko...

apa pun tahniah ko tahu cari jalan nak lupakan masalah..kalau aku, tido cara terbaik..hehe

a.z.n.e.e said...

ili:
aku rasa salah satu hobi aku adalah membuat hidup aku bizi2 hari2.. inipun kira hobi aku la jugak.. ke hulu ke hilir mcm gini.. huhuhu...

aku sbnrnye terkejut.. ms tue aku br je n start makan.. dorg dh amek gmbr.. kaco steam aku nk makan ayam goreng sebelah yang sedap kat situ! huhuhu..

azza:
huhuhu.. aku pulak mmg x suke tdo.. aku kn buat kerja br boleh lupakan masalah... huhuu..

yangyuyu said...

aznee..ye camtu la, enjoy your life..jgn tenson2 sgt

a.z.n.e.e said...

ummie:
tq friend!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails