18 May 2010

Konsert Orkestra Muda Bainun + Majlis Bandaraya Ipoh!

Sabtu lepas, kami sekeluarga gone for a date kat Town Hall, Ipoh... hehehe... untuk Konsert Jalinan Kasih Orkestra Muda Bainun & Majlis Bandaraya Ipoh!

Tiket morah sahaja RM10.. tapi kami pergi bukan sebab morah.. tp lebih kepada support hiburan anak tempatan tambahan pulak projek under Bainun yang hanya 'budak sekolah'.. dan tambah bersemangat bila adik kesayangan aku sorang ni, join sekali perform malam tue...! Itupun dia sempat berlatih seminggu je sebelum konsert... huhuhu... Alkisah join pun, selepas dia ikut aku ke Majlis Anugerah Bainun aritu... terus dia jumpa dgn cikgu incharge orkestra dan of coz penglibatan alumni dalam orkestra ni amat2 dialu2kan!
(bukan senang pelajar, guru dan alumni untuk sefahaman dan bersedia untuk berkhidmat bersama, kan?.... mmg aku sallute!)

Seawal 6 ptg, kami dah gerak dari rumah... Mak n ayah nak book kerusi kat depan... nak tengok anak dia main violin... aku layan ajela kan... ikut aje kehendak dorng.. oh ya, abang kash x join sebab biasala dia pun bizi dgn program dia... huhuhu...

Sebenarnya, sehari sebelum konsert, kami dh tgk dh dorg praktis.... memang best lah! Tak sabar2 nk tengok!


Oklah, jom tengok gambar terus... Sorila.. Masa on the move, xle nk shoot gambar.. MC dah warning... no flash camera! tapi aku curik2 gak amek gmbr... Tapi biasala amek dlm cahaya tak cukup, so resultnye adalah hampeh!
briefing pasal show nih, lagu n muzik background oleh OMB... penari & penyanyi by MBI... ada jugak la budak2 Bainun yg menyanyi n menari... tapi sket2 jela... sume blend together dan sangat best!

adik aku cakap "dasat la budak2 bainun..." she has to akui kemahiran dorng yang tak setanding dengan usia dorng tu..
Ini nyanyian khas dari kakak MBI yang bersuara seperti Noreen Aziz.. beso gitu!

curik amek gmbr lagi!! nampak x yg budak kedua sebelah lelaki first row tue... itulah adik den! kang curik lagi, kena halau pulak aku nih haaa....


so, pas show barula sebok nak amek gambar!



emak + sayang + ayah


adik den tumpang glamour dgn penari MBI n the singer yang baju kelabu tuh! sedap suara dia!


ktorng pun tumpang lalu n tumpang glamer!!


bersama orang kuat orkestra! Cikgu Faridzzz.... dia paling banyak menggubah lagu!


... us...


penari Bainun, NyataMaya... kalo aku ade time nih, sure aku join team tarian nih!

dengan pemain perkusi yang hebat... diorg main 'bonggo' tue berdua jer...tapi gema satu dewan!


time to pack! mahal violin nih.. boleh bayar installment kete aku 2 bulan!

anak ayah!
dulu ayah main muzik, sekarang anak pulak main muzik!

.. guru @ instructor Okestra Muda Bainun...
mak cakap :
"bukan senang nak dapat peluang macam ni... bukan semua orang dapat peluang macamni.... dan bukan semua orang merasa dapat tumpang tuah anak...."

sebak rasa bila dengar mak cakap macam tue...

melihat kejayaan konsert ni.... dan sebagai seorang guru, tiada yang lebih bermakna apabila melihat anak murid berjaya! itu yang aku harapkan jugak... aku harapkan anak2 murid aku jugak akan berjaya suatu hari nanti dan akan membanggakan diri aku sebagai guru mereka! dan aku pasti, semua guru Bainun berbangga dengan pencapaian yang anak2 murid Bainun sekarang dan termasuk bekas murid Bainun...



"Selamat Hari Guru"

9 comments:

jejaka anggun said...

cantek wajah2 dancer lelaki tuh. mcm mak andam! ahaks!!!

white rose said...

wah...
beshnye dpt join muzik tuh...
dpt bergambo pun dh terharu nih...

sy ni punyai impian nk main piano...
nak blajar blm ade kesempatan...

kt kawasan sini xde class ajar piano...

eii...tringin, tringin...

Cikgu ILi said...

Selamat Haru Guru Cikgu Jonny..
Kalau ada award Guru PAling Comel..mesti ko yang dapat kan?
Bangganya kan Jonny kalau ada adik yang berbakat mcm adik ko....
Banyak instrumen dia bleh main kan?
Sangat gifted!
Dari kuah turun melimpah ruah ke nasik.

silvertech said...

selamat hari guru aznee... ;)sori lambat wish kat ko...

alfa juliet said...

adik ko dgn ko bleh menyamar..mmg serupa n sama..

a.z.n.e.e said...

JA:
ahaks...

dylla:
oo rupenye ko suke piano yea.. xpela.. x dpt skrg.. mgkn ms akan dtg dpt.. mane tahu,,

ili:
hehehe.. selamattttt!!! malangnya xde la aaward tue kt sekolah aku.. kalo ade pun, aku tak dpt kot sbb ade cikgu yg lg comel dr aku .. huhuhu..

a.z.n.e.e said...

nadia: tq!

azza: hehehe... g mane2 ade yg ckp ktorng mcm kembar.. padehal beza umur 5 tahun tau.. hehehe

Anonymous said...

credit to akak yg tak jemu2 bg support to syg..love u..hehe..

~sayang~

a.z.n.e.e said...

sayang:
of coz akak sokong apa saja yang baik utk adik akak, kan??

muah love u too!!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails