20 May 2010

yang pertama itu susah untuk dilupakan!!

sedar tak sedar, rupenye sudah hampir 3 tahun aku tinggalkan SETIABUDI... huhuhu.. sekejap je... Dulu, tiga tahun jugakla aku menabur ilmu dan menyemai kasih sayang dengan anak2 di sana... pertama kali jadi pendidik seumur hidup...

Kalo ingat balik, mesti sedih... mengenangkan anak2 murid kat sana... dan kawan2 yang best!


Baru2 ni, aku add anak2 murid aku di SETIABUDI...


1) Are-Girl!!



masa dia ping... dia mcm menjerit!! "Teeeacher..."

excited giler!! aku pun jadi excited n rasa nak meleleh air mata... bila mengenangkan ada lagi anak murid aku yang kenal aku lagi...

rasanya macam terngiang2 suara Are-Girl... suara comel, serak n pelat sket... dulu aku suke usik n ajuk pelat dia tuh... huhuhu... aku jugak pernah jaga dia masa dia sakit... aku bawak dia relax kat bilik aku... g makan pun, aku bawak sekali... kesian tgk dia demam.... nak tinggal sorang, pun kesian... nasib dia nak ikut aku g makan, kalo tak lagi susah nak sembuh...


Sejak aku jaga tu la, dia sayang kat aku kot... Masa aku pindah, dia yang nangis dulu!


b) Liyana Fatinee


aku pun tak tahu la nape Liyana ni suke aku... pantang nampak aku, mesti nak peluk... dah la pinggang aku cekeding... adeh...

kalo g makan, pun nak makan semeja dengan aku... suh aku makan dengan kawan2 dorg sekali... ada masa aku layan jela kerenah budak2 nih... kadang2 seronok jugak layan dorg borak nih... adess.... rindunya nak makan wedges + black paper source SETIABUDI... yang makan kambing panggang pun ada babe!! International School kan??? tapi gaji local value la... hihihi...


3) Ashraff Fahmy & Bros.


Ashraff (kiri) sebelah M.Nasir.. yang lain adik2 kembar dia, Amy Search n Afif Fahmy... sume adik-beradik dia aktif teater... since dia join teater, aku nampak la confident level Ashraff sgt2 tinggi and improve...

"Teacher, nanti cuti ni,, pas dapat payment, saya nk beli PS2.... " huhuhu.. xpela at least, dia earn money utk diri sendiri kan?? tak mengharapkan parents utk beli... pun aktif macam tu, Ashraff still di kelas pertama...




go go dear!!!



4) Amira Azman

she such a cute, happy and brilliant girl...!! apa aku ajar, dia senang dapat.... dan sangat menghormati cikgu dan orang keliling... english surely on her fingertips aje...


jangan terkejut tengok gambar nih... they are really well train swimmers!!! Apa taknya dari Std 1 sampai std 6, waktu PJ (Pendidikan Jasmani), adalah waktu swimming!!! sape tak bawak baju swimming surely akan nangis... tak payah tunggu cikgu marah tak bawak baju... tapi muncung dah panjang sedepa sebab xle nak berendam!! huhuhu...


5) Ahmad Sissoho!!!


huhuhu... rindunye dengan Amat!!! ni nak nangis nih!!!

sume cikgu tak suke Amat sebab dia mcm budak nakal n suke gaduh... tapi sebenarnye dia baik n lembut hati... cume yg jadi masalah, kawan2 yg lain yg suke sakat dia... buat dia cari gaduh balik!! sbb itula kadang2 cikgu kena selidik bebetul sblm marah, kalo tak... org yg tak bersalah pulak kena hukum!!!

hhuhu.. aku suke Amat sebab dia sangat pandai buat padanan warna... Kalo keje seni @ komputer grafik... color dia pilih mesti menarik... walaupun dia kelas terakhir, tapi aku tetap anggap dia murid terbaik dalam hati aku!!!

hasilnya, final exam untuk computer drawing aku letakkan hasil keje Amat dalam majalah sekolah!! cikgu sangat2 bangga ok dengan kamu!!!


dah tak boleh tulis dah.. sebab mata dah tak nampak... air mata sudah bertakung!!! hati sudah sebak!!!

bila ditanya:

"when u r coming to visit us?" ... terus nak nangis... rindunye Tuhan aje yg tahu... bukan cikgu tak nak pegi... tapi bile cikgu cuti, u all pun cuti jugak... mcmne nk jmp u all sume...

but i'm sure korang semua lebih tinggi dari cikgu sekarang, kan??? huhuhu...


love u all... walaupun korang tak baca entry ni, xpela... cikgu pun tak nak publishkan link blog ni pada korang... ini just luahan hati rindu yang ntah bile akan terbayar...

hope akan jumpa jugak korang nanti... Insyallah sebelum korang UPSR... cikgu ada masa lagi 2 tahun utk curi masa bercuti dan berjumpa dengan korang... huhuhu... Amin!!


pesanan untuk semua anak2 murid cikgu:

"teruslah jadi anak2 kebanggaan cikgu... walaupun, kamu semua di luar dari pandangan cikgu... tapi doa cikgu untuk semua takkan putus... untuk melihat korang berjaya dan jadi manusai berguna..." AMIN!!


14 comments:

jejaka anggun said...

dia ping kat ner? FB ker?

Adlina Husaini said...

salam aznee =D a'ah huby ina husin org perlis
uols satu matrix uum eh hihi kecikknya dunia

Cikgu ILi said...

Jonny...
Kaya-kaya anak murid ko...
Sungguhpun kaya tapi mengenang budi..
Bagus kan?

Baru aku tau Setiabudi tu international school.

a.z.n.e.e said...

jA:
ping pong!


adlina:
hehehe... excited gile bile tgk blog awk... huhuhu... lama gile tak jmp husin,.. kim salam byk2 kat dia ek?? mmg la... what a small world..

p/s: husin xde fb ker?? ramai kawan2 kelas dia dlm tuh.. kt blog list ni pun ramai bdk2 uum... huhuhu..

ili:
alhamdulillah dorg igt lg la kt cikgu dia nih... SB itu private islamic school sbnrnye... tp xdela mcm sekolah pondok mcm dulu.. sekolah ni dh dimodenkan fasilitinya..

Adlina Husaini said...

aznee, husin tak de fb
hari tu kucing ngan bad datang umah..depa pun suh husin set up fb since ramai kengkawan ada dalam tu..nnt ina kem salam kat dia

bestnya dapat kenal ngan kawan2 u dia =D ina dulu uum jugak tapi batch 2003/2006

silvertech said...

fuh siap bergambo dgn m nasir n amy search lagik...dasat budak ashraff nih...kalaulah zaman kita dulu dah ade FB kan best...untung budak zaman skang

ayu said...

wahhhh..bestnya ko..mesti sgt sayangkan nak tinggalkan anak murid ko... btw, suka la tgk cara budak2 tu berenang...huhu..

a.z.n.e.e said...

ina:
lor xde fb ker?? xpela.. nnt nk add ina ajela dlm fb, boleh??

huhuhu,,, bad n kucing dtg umah ek?? ooo.. aritu chatting dgn bad.. ade dia sebut psl husin kat putrajaya.. tp dh lupa dh,, smpi la bc blog ina aritu.. anyway, syok sgt2 boleh terjumpa kat blog nih... tq sgt2!!

a.z.n.e.e said...

nadia:
zaman dorg dh tak sama mcm kita... zaman dorg dh terlalu byk advance dr kita kan??

ayu:
sayang.. mestila sayang,,

zaman kita takat berenang kat sungai ke lombong ke.. depa renang siap ade trainer lg.. swimmer sut siap branded2 lagik.. blm accessories lain.. google etc.. untung jauh depa nih..

silvertech said...

aznee...aku dah tambah nama ko kat tag...hehe...nanti buat yeh...sori termiss...chaiyok2 ;)

a.z.n.e.e said...

alamak, aku pun kena jugak ker??? huhuhu...

a.z.n.e.e said...

alamak, aku pun kena jugak ker??? huhuhu...

white rose said...

perrrghhh...
hebat2 laa bdak2 nih...

memang besh ade pengalaman dgn dorang kan...

a.z.n.e.e said...

nadia:
dorg pun insan terpiluh jugak ada life yg bertuah mcmnih... hehehe.. harus bersyukur!!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails