10 May 2010

hot mama yang mahu direspek??!!

aku agak pelik dgn sesetengah orang..

bangga dirinya hot mama & seksi.. bermegah dengan life-style moden yang tiada batasan... party sana, party sini.. clubbing etc...

takpelah kalo itu yang disuka... dan faham dengan perbezaan hidup sebelum dan selepas menganut Islam...


at first, aku respect dengan pendirian dia yang really stand-still dengan pendapat dan kemahuan dia... tapi selepas aku tatoo yang lekat di belakangnya.. aku dah rasa tak syok!



ya itu tatoo sebelum dia memeluk Islam... tapi tak perlulah didedahkan kepada orang lain.. cukupla jd tatapan suami tersayang!


betullah cakap dia, suami dan keluarga mertua dia boleh terima dia seadanya... terima keadaan dia sebelum dan selepas Islam... dan sebagai orang yang mendokong agama Islam itu sendiri, dia pun perlulah respek orang Islam yang lain.. apa kata orang lain... paling tidak, menimbulkan fitnah! dan pelbagai andaian lain...


ramai yang memuji cakap tatto tue canteklah...! cool lah! tapi orang yang memuji tue xde rasa ape2 ke?? seolah-olah menyokong apa yang dia buat tue? ada la seorang mamat ni yang berani menegur... itupun secara elok... mesti dia pun musykil mcm aku gak...


akhirnya, kita yang musykil ni pulak yang disalahkan... siap ugut lagi... kalo still bagi komen yang mengarut lagi.. dia nak block terus! aik??? sape yang buat salah sekarang nih??? aku ke engkau??


hum... sebab itu jugaklah agaknya dah terlalu sangat banyak benda yang salah kat dalam donia nia... bila ditegur, kita pulak yang dijerkah!! yang buat salah, terus je bermaharajalela... tak tau la esok anak pinak mcmne pulak.. macamne keadaan generasi kita akan datang... hati kita ni memang la dah diasuh yang mana betul dan salah... tapi zaman anak2 kita esok, hum... mesti depa pun kompius....


dear mrs.r, kalo u nak orang respect u.. i rasa u pun should respect orang lain yang bergelar Islam... ada ramai open readers via online nih... i bukan nak malukan u... kalo i nak malukan u... i boleh tulis kat blog u or fb.. tp i pun faham ada ramai org di sana.. dan i pun xnak jd mangsa mcm yg lain.. yang bertanya elok, dijerkah pula.. kalo di blog ni, sure dorg tak kenal u...

ape2 pun dalam hidup ni... kita saling menegur dan saling mengingati... apa yang kita ada sekarang ni pun, adalah datang dari-Nya... kalo ia ditarik pun, datang dari-Nya... semoga hari esok lebih cerah dari hari ini! sama2lah kita amek ikhtibar...

6 comments:

~ As ~ said...

saya pun hairan kenapa ada org bangga dengan 'kejahilan' nya...

lan said...

di sinilah letaknya peranan sang suami!

yangyuyu said...

betul2 skang dah terbalik, org yg pakai tutup2 ni dipandang jelik..yg terbukak2 itu dipandang mulia..tgk ajelah artis2 kita time anugerah apa2..

a.z.n.e.e said...

as:
pelik jugak,,, xde rasa malu ke? ke rasa megah yang tewaskan rasa malu?

lan:
ya... waspadalah sang suami untuk menjawab nanti... "apa yang telah kamu wariskan kepada isteri kamu?"

ummie:
secara puratanya, agaknya ramai lagi pakai tudung ke, lagi ramai tak pakai tudung wanita malaysia nih?

qistory said...

ukss...macam ku kenal saja siapa itu...aku ada gak singgah blog dia. entry about she's revealing her tattoos ni tak baca lagi.

a.z.n.e.e said...

balkis:
aku dh lm x jenguk blog dia.. dh malas.. rs mcm byk yg tak berfaedah je,,, lg byk blogger otai yg bagus.. bermotivasi... entry bernas etc..

pasal tattoo dia ni, dia tak buat kat blog kot.. tapi ada dlm fb.. ko cr la, mesti jmp.. huhuhu..

p/s: mcmne la budak bainun yg bijak boleh tersalah pilih pasangan mcmni??

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails