29 March 2010

Tag tentang kasut!

Tag Kasut from Mrs.Zuki @ ILi:

Tag ni dari Ili.. tapi aku improvise sket kasik senang aku baca.. eh, kasik senang korang baca dan faham.. hehehe...

1. Pilih satu kasut pilihan hati:


Ini kasut kesayangan aku!! Design kasut ni susah dah nak dapat sekarang nih...

Aku ade banyak kenangan dengan kasut nih... Nak cerita ke?? Nanti aku sedih la...

Untuk meringkaskan cerita, kasut ni buat aku rasa jadi diri aku yang sebenar... outgoing, simple, funky, nakal, enjoy dan segala2nya perasaan yang best!! Kasut ni jugak buat aku rasa free... freedom! dan aku rasa lebih confident!

Kasut ni dibeli pada tahun 2004.. masa tu aku tengah belajo kat MMU... aku beli kat Nike Woman! yes!! sekali stoking Nike aku beli 2 pasang.. kasik matching...

Kemana2 aku pergi, kasut ni mesti ade dekat dengan aku... iaitu kat dalam keta... bile aku perlu, aku terus je sarungkan!! tak kesah dengan warna baju ape2 pun... sebab design dia dah cukup menarik untuk dipakai dengan warna baju ape2 pun... dan semua orang sure akan usha aku setiap kali aku pakai kasut ni... Dan aku pulak, dengan bangganya menayang dan memiliki kasut ni... muhawaahahaa...

Pelik kan? dengan hanya sepasang kasut... ade rasa satu kepuasan yang lain!

Sekarang... Kasut ni aku dah buang jauh2 kat tong sampah kat umah sewa di Perlis... sebab dia dah start rosak dan mengelupas...sayangnye...

dan sesuai dengan gelaran aku sebagai isteri sekarang... mungkin gaya itu dah tak sesuai dengan aku sekarang! tapi aku sangat2 rindu untuk mempunyai perasaan macam tu lagi!

Sampai sekarang aku masih lagi mencari pengganti kasut ni... dan masih belum jumpa kasut yang seumpama dengannya!


2. Brand: Nike

3. Price: RM 200++

Bagi aku dia mahal bukan sebab harga dia.. tapi value dia pada diri aku.. impact kepada self-confident aku!

wah... dasat gile entry aku harini!! padehal pasal kasut jer! huwahahaa... mcm boleh buat filem ataupun iklan! macam "Kasut Kulit Gombak!" sape ingat lagi iklan tuh??

ada sesapa nak amek tag nih?? amekla... boleh gak la join aku yg ketandusan idea buat citer pasal kasut pulak... hehehe..

6 comments:

yangyuyu said...

aku nak buat jugak..haha..

aku pun suka nike, bergaya

a.z.n.e.e said...

jom! jom!

syok gile bile ade org nk buat topic yg same!

synn said...

terpanggil utk komen...rasanya sblm ni pernah bloghopping ke sini from ummi nya blog..
anyway, salam kenal...sy pun nak buat tag ni (sbb sy suka kasut2 ni-padahal ada 2 hutang tag tk buat lagi)hehe
Sy dh link kan blog awak kat blog listing sy

Mrs. Zuki said...

Aku selalu kagum dengan org perempuan yang suka pakai sport shuz pegi jalan-jalan..
sebab..bagi aku....renyah le..nak kene pakai stokin bagai..
Dulu aku pernah alami zaman pakai kasut cenggini masa tahun terakhir sebelum aku kawin..
Mmg best perasaan pakai kasut camni ye....rasa bebas bergerak....

jejaka anggun said...

hmmm... lepas nih buat entry pasal tudung plak oke....

a.z.n.e.e said...

synn:
salam perkenalan jugak..

mekaseh sbb masukkan dlm blog list.. ok.. pasni kita berbalas komen ek.. x sabar nk baca gak entry pasal kasut.. huhuhu...

Ili:
aku tak rasa renyah nk pakai stoking ni.. sbb still cun dgn stokin yg cun n unik.. boleh?? hehehe.. dan sneakers ni mmg sesuai dgn aku yg aktip nih..

jejaka:
ala.. entry pasal tudung rs mcm dh biasa.. tp tag kasut ni mmg xpernah jumpa! itu yg excited nk tag jugak tuh.. huhuhu..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails