17 March 2010

Menu Hari Ini..


aku suke coti!!

sebab bile coti, kami berdua akan makan sedap2... kami tak makan di kedai... kami pun tak makan lauk kedai untuk makan di rumah.. tapi kami masak sendirik!

sangat lah syorga!! baru ku tahu makanan di kedai yg sedap pun boleh buat jugak kat umah... huhuhu.. jadi, makan di umah adalah sangat syorga bagi aku sekarang!!

dulu memang aku x reti masak.. tapi sekarang dah advance sket.. aku dah pandai masak hitu hini.. yang kebanyakannya abang kash yang ajar... dan ada yang aku refer balik dekat mak aku... berdasarkan lauk pauk abang kash suke masa kami duk dekat umah mak aku dulu..

huhuhu.. harini abang kash dah start coti!! bestnye!! boleh makan sedap2...

masa kat pasar tadi, abang kash meroyan nak ikan pari panggang.. 2 last week, aku meroyan nak makan ikan terubuk.. 3 pasar kami pergi, tapi xde... mungkin bukan musim... akhirnya, last weekend, abang kash jumpe ikan terubuk kat Pasar Batu Gajah... jadi, 3 ekor telah kami bakar untuk makan ramai2... sangat sedap hokey!!

dan arini kami makan ini!!!



1. ikan pari panggang!


2. beefstick


3. kailan ikan masin!


4. mesti la nasik!! hikhikhik... hamek nasi pun aku amek gambar jugak... hehehe...



full set lunch for today!!

hasilnya: kami berjaya membuntat kami perut dengan padat!! ahaks...


p/s: kebetulan entry azza ada pasal makanan yang bole bantu dia harini... so, mcmne azza?? menu aku boleh membantu ko tak?? ada yg terliur?? huhhu...


2 comments:

Mrs. Zuki said...

Bukan Azza je...aku pun terliur..walaupun arini aku pening-pening lalat sebab "ceroh perut".

Jonny,teringn nak makan beefstick tu.
Ko mesti dah expert sbb banyak kali dah masak beefsttick tu.
Mesti pejam mata pun bleh masak.

a.z.n.e.e said...

Hahaha.. BUkan takat tutup mata... tutup hidung.. tutup telinga semua.. huhuhu...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails