18 March 2010

kami ke Tanah Tinggi Cameron!!!


waaahhh.. sempat jugak tue ke cameron!!! walaupun balik hari....

at first, nak ke Lumut... tapi tetiba aku ubah cadangan ke CH... lgpun, cuaca panas gini, malas la nak berjemur... buat hangit ketiak aje.... lebih baik ke Cameron Highland, kan??

lagipun, aku x pernah pergi!!! lawak gile, dh 29 tahun, xpernah sampai sana... padehal dekat jer... sejam lebih dah sampai Cameron!!

kami pergi memang main redah aje.. gamble jer...

pastu aku teringat Rumah Penginapan Persekutuan... yezzaaa... boleh pergi jengah.... dah lama kami nak tido kat sana... tapi asyik lupe je nak booked... dah la memang susah nak dapat... yela nak berebut dengan pekerja kerajaan satu malaysia...

akhirnya, kami berjaya sampai ke sini... tapi dah penuh untuk cuti sekolah ni... kalo nak booked utk coti2 yg akan datang pun, kena buat secara online... mungkin ramai tak tahu, resort ni bagi rate istimewa utk kakitangan kerajaan... morah dari luar biasa beb!! Apartment pun RM50 semalam... wakakaka.... untuk sewa banglo, gred setara aku ni xboleh dapat la... start gred 48 ke atas je boleh sewa.. hum... berjanggutla kami...

masa lalu2 tadi... memang banyak jual strawberi.. tapi ktorng tak stop pun.. sebab org ramai gile sampai jalan jem... nasib baik sebelah resort tapi ada Strawberry Park jugak...

aku sebenarnya, dari tadi teringat sesuatu untuk di makan...

bukan strawberry jer.... tapi...

ini!!!

iaitu strawberi coklat!!!


terus grab dan terus makan di situ!!

kami berdua makan dengan lahapnye!!! hanya RM9 sebekas!! kalo kat pasar malam UIA, RM3 untuk 3 biji... puas hati!!!

tapi lagi sedap kalo coklat dia pekat dan mengeras!!! ranggup gitu!!!

dah lepas order, terpandang ini pulak!!!

tapi aku tak beli pun... sebab takut sakit perut... dah la perut memang tgh kosong.... siot je rasanya.... nanti nak repeat datang cni balik la...

cubaan betul la...

dari tepi jalan, nampak tompok2 macam rumput tak jadi je... rupenye pokok teh la.... alamak, apesal la ko lembap jonny oi....


"otak unta lagi kecik dari matanya... hikhik..."
panas la.. sebab tue mata aku kecik!!!

cover sket perut tue abang... tapi xpela.. nanti orang cakap... abang cukup makan... hehehe...


...pemandangan tak berapa nak indah... sebab asyik nampak atap putih je kat kiri kanan jalan... abang kash cakap, zaman dulu2 lagi cantik... hijau je... udara pun tak sejuk sangat... rasa selesa je.. tak panas sangat dan tak sejuk sangat... mungkin sebab musim panas kot...

abang kash wat camwhoming ek... ntah mcmne ejaan dia.. ili, tolong betul kan...

akar dia besar.. agaknya dari zaman british dulu kot...

on the way, balik.... kami terjumpa ini pulak...

huh?? nak beli coklat dah tak payah gi Langkawi... kat sini pun ada.... sedap lagik tuh...

aku beli ini!!! jeruk kering... ada 6 jenis makanan... roselle, strawberi, garlic, buah cinta, buah kuning yang pelik ni dgn ape ntah lagi satu.. semuanya sedap... sebelumni aku pernah jugak makan tapi brand lain... takla brape sedap sangat... tapi yang ni memang sedap!!

inner deco Avant Chocolate Cameron Highland... english style gitu!!


lain kali nak repeat lagik datang sini... tak puas!!

10 comments:

Mrs. Zuki said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Zuki said...

Jonny,
Mmg sungguh tidak kusangka Puan Jonny tak penah naik cameron yang 'sejengkal' je dr umah..Tapi yg aku kagumnya...walaupun ko tak pernah sampai..ko bleh tau psl rumah peranginan persekutuan tu..
Cayalah..

Pegi la lagi Jonny..pegi Pasar Malam Cameron..makan jagung dia yang mule-mule aku suspek tak cukup masak tu sebab kaler putih ada kuning pun ada.
Rupanya.....sedap gilerr..
Eiii aku ni asyik pikir makan je..dah la makanan yg aku suke tu susah nak jumpe kat tempat lain.

Camwhoring.

Noraishikin Mohd Salleh said...

akak x penah pegi cameron....biar betik..hadoyai...tp tmpt yg akak g tu cam menarik ajer...suka gambo akak ngan abg kash tuh..hee

jejaka anggun said...

sedapnyer.....nak sikit.

yangyuyu said...

hehe..aznee pegi sehari memang takkan puas..ko should try tido situ, bilik hotel dgn aircond semulajadi..hoho bwk baju teball...

a.z.n.e.e said...

msg delete:
sape la yang terdelete tue.. xpe.. xpe.. anda dimaafkan yea.. jangan malu2 kasik komen yea.. cikgu jonny x marah pun... hehehe...

ili:
a'ah... aku xpernah pegi... hehehe... genting dh byk kali pegi.. cameron baru nak bermanja2 nk pegi.. hehehe...

a'ah jagung yg putih tue mmg sedap... isi dia mcm mude kan?? tapi, ade pasar malam yea.. area pekan mane yea?? nnt aku nk pegi.. tanah rata ke brincang, ili??

cikin:
hahaha.. ko gelakkan aku yea?? memang betik la akak x pernah pegi.. hehehe...

dlm gmbr mmg nmpk cantek.. tapi mcm x brape cantik skrg ni.. sbb sume pokok kering n tanah pun berdebu.. x selera u nk berenti shopping kat kedai tepi jalan tuh!!

a.z.n.e.e said...

jejaka:
a'ah u should come here.. ha, round perak pulak... ajak dato k sekali ek!!

ummie:
a'ah mmg x puas.. itula x plan pun nk dtg cni.. plan nk g pantai.. baju yg bawak pun baju mandi manda.. boleh??

lenkali mmg nak plan very well.. kasik puas hati.. n repeat makan strawberi coklat!!

Mrs. Zuki said...

KOodok la hotel rosa passadena...bleh jalan kaki je pegi pasar malam tu..kalau drive pegi pasar malam mmg boleh tapi bercinta la nak cari parking.

apit_exs_WR said...

oo.. g cameron highland x g tawu ek...
bkn nk ajak..
ptot la bg kunci umah
hehehehe...

a.z.n.e.e said...

ili:
ooo.. rossa passadena ke?? nmpk mcm gah aje.. nama pun mantap!! hari2 ke agaknye ada pasar malam tue?? ewah mcm jadik je aku nak pegi ek..

syafiQ:
ooo... kamu ke.. igt sape td.. yela kalo tak bagi kunci karang, terhoyak kome kalo akak off modem tue.. hahaha.. jaga umah akak elok2 tau..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails