11 February 2010

tips karaoke untuk org tengah stress

to many things happens lately.. n aku pun x sempat nk citer.. apetah lagi nak menaip segala apa juga benda yang berlaku..


tapi kesannya, aku agak stress...

atas kesedaran stress yang melanda, aku tahu aku perlu berbuat sesuatu untuk mengeluarkan segala tekanan dan kembali normal seperti biasa...

ahad lepas, kebetulan adik aku tak ade kelas master... so, dia xperlu ke utara... dia pun ajak aku berronggeng-ronggeng kat Ipoh... best best best.... tanduk pun tumbuh balik... kebetulan en.suami bekerja ahad lepas... so, reason yg bagus untuk aku meronggeng!!

YES!!

adik aku sanggup amek aku kat kg.pisang sebab aku malam tue bermalam di umah mak mertua.. hehehe.. then, kami menuju ke Jusco... Sales biasala melambak... sediakan duit aje... kalo tanya aku hajat aku nak beli sekarang... adalah satu set comforter yang best!! tapi terpaksa dilupakan buat sementara waktu sebab aku under treatment dgn Ipoh Specialist Hospital yg memang belanjanya boleh menyebabkan kena korek tabung ayam... hehehe...

dah sampai JJ, terus g bahagian bowling.. hehehe.. ktorng bukan nk g main bowling.. tapi nak karaoke!!!

hahaha.. bestnye... bagi aku karaoke adalah terapi yang bagus!!! tapi kena betul pemilihan lagunya... hehehe...

Antara tips karaoke untuk org tengah stress :

- pastikan lagunya adalah berbentuk melalak... jangan pilih yang mendayu2 dan menyebabkan ada rasa yang ternangis...
- ko pekik aje dengan lagu tue... sedap ke tak sedap belakang kira..
- baca je senikata lirik tue walaupun tak tau rentak dia... kalo ko tak tau nak nyanyi... takpe... anggap je la ko baru nak belajar mengeja ataupun ko baca je senikata dia macam orang baca wartaberita...
- kalo orang sebelah perli ko ko ape... pekak kan aje telinga... sebab ko yang bayar... bukan pakai duit dia pun!!!
- yang penting.... ko rasa puas!!! melalak aje.... hehehe...

hasilnya:
kami berdua dah berjaya release kan stress itu... sampai sekarang... aku dh berjaya motivasikan diri sendiri.. rasa lebih konfiden... lega.. lebih lega dari lepas melepas...

kalo tak percaya, cubelah!!

p/s: ramai orang tersalah anggap dengan aktiviti karaoke... bagi aku itu bergantung pada diri sendiri.. siapa yang memesongkan aktiviti tue, mestila terpesong jadinya... contohnya, ambil kesempatan nk berasmara dgn awekzzz etc atau menggedik...

tapi bagi aku, itu salah satu terapi yang bagus... LEGA tak hengat!!! as long as, kita tak buat benda2 yg mengarut2 sudeh....

happy je kitorang pas berkarok!!!
tak cukup sejam... 2 jam ktorng bedal... nasib tak jadi 3 jam aje... hehehe...

4 comments:

jejaka anggun said...

dah lama gak x berkaraoke nih...

alfa juliet said...

jonny ko tak ambik insurans cover ke??? aku pun baru ambik RM130 sebulan, sbb risau penyakit ni bleh dtg bebila jeh

Mrs. Zuki said...

Eh...sama la gigi ko ngan adik ko.
Bagus..mmg betul la kaedah ko..
Kalau kite tension kite kene lari dari pikirkan hal yang buat kite tension.

a.z.n.e.e said...

JA:
hehehe.. KL ada byk tempat.. tue g je kat Red Box.. latest, kat wangsa maju ade satu tuh rm18 je sejam.. huhuhu...

azza:
insurans biasa ade.. tp x include penyakit...

ili:
a'ah.. kita kena kenal diri kita sendirik... pastu tahu cara yg release tension.. kalo tak control, teruk jadinya nanti.. huhuhu...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails