10 February 2010

Pertandingan Memancing Kg.Pisang


Sabtu lepas seperti biasa kami berdua balik ke kampung.. en.suami terlebih excited nak balik kampung sebab katanya ada Pertandingan Memancing Kampung Pisang di lombong depan umah sana nun jer....

As setiausaha kampung, dah tentu2 en.suami take charge dlm pertandingan ni... walaupun dia tak masuk bertanding... sebenarnye aku suka lagik dia tak memancing.. hehehe... kang golap lak laki aku kan??? hehehe...

sejak bertunang (Feb 2008) aritu, en.suami dh stop memancing... hehehe... at first, aku suh dia berenti dulu mancing sampai bersanding... kang pengantin muke lebam mcm udang ke bako... sekarang pulak, bukan aku larang... tapi macam dia pun x kesah je orang g mancing... dia duk memerap kat umah... hehehe... aci tak???

tapi pertandingan kali ni, dia pun excited... pertandingan ni start kul 10pm-12.30 am... tepat kul 12.30 tengah malam, siren berbunyi dan undian pun ditutup.. hehehe..

Kehadiran amat menggalakkan... lebih kurang 20-30 orang yang join... terdiri dari orang kampung pisang, batu gajah n termasuk juga org luar...

en.suami amek aku kat umah mak mertua kul 12 malam.. mula2 dia sms ajak pegi kul 10pm... aku boleh je... on je aku nih... x kesah punye.... sambil tunggu, aku layan tv la... kul 12, br en.suami sampai... hum... xkesah2 pun... berembun la aku sampai kembung2 perut... huhuhu...

oklah, tengok ajela gambar...




tengok aje ke, abang???
"akulah pemancing amatur suatu ketika dahulu..."


.. the participants..



ketua kampung menyampaikan hadiah kepada pemenang


...pemenang dan penerima cabutan bertuah yang lain..


abang KE, abang ipar aku pun dapat hadiah... he is single n available ok!!


..pakcik hassan pun dapat hadiah jugak... ade ke patut dorg panggil pakcik hassan "orang tua kat plastik coklat hacks"... x aci betul....



...hasil tangkapan waktu malam... kompom la susah nk dapat... ikan sume tido la...


..hadiah di sponsored oleh YB Dato' Hamidah Osman..


p/s: en.suami pernah nak bawak aku memancing naik bot... tapi bile aku tuntut sekarang, tak nak bawak pulak... katanya, takut aku lemah semangat n tak sesuai utk pompuan... memandangkan aku pun xberapa nak sehat ni... membuatkan plan tu terpaksa diposponed dulu..


6 comments:

jejaka anggun said...

xder zombie ke kg pisang mlm2 tuh?

yan said...

sempat lagi ko memancing yea??

a.z.n.e.e said...

JA:
ni kg.pisang batu gajah.. yg tue kg.pisang kat kuala kangsar... hehehe.. kalo ade, i dh melompat dulu ok... hehehe..

yan:
ade org ajak.. aku pegi je la.. heehehe..

Mrs. Zuki said...

Jonny,
Aku mencari mana la gambar Epoi, laki cik pisang sebab dia minat mancing.

a.z.n.e.e said...

a'ah.. sebelum upload aku carik jugak.. nmpknye xde la.. en.suami aku (Poi) tak ambil pulak.. x perasan kot.. gelab susah nk amek gmbr.. a'ah dia ade dtg.. aku ade jumpa.. cik pisang dh tido kat umah katanya.. hehehe..

sweet banana said...

Hahahha..aku x g wpon epoi ajak g..darin dah tdo, malas nk tinggalkan dia..epoi pon slalu ajak aku g mancing udang naik bot kat teluk intan...tak kose aku..sbb x mau mhitamkan diri...hahahha

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails