24 February 2010

Tabiat Makan yang Pelik

pagi ni waktu breakfast kat kantin borak pasal tabiat makan!!

huhuhu.. terkeluar la pulak citer tabiat makan aku yang pelik... huhuhu.. nape pulak pelik??

makanannye tak pelik pun... cuma cara nak makan dia je pelik kot..

Kalo drive jejauh.. aku suke makan... Potato Chips Jack n Jill BBQ sambil minum Ribena yang daam kampet!! kalo ribena kotak kureng kawww rasenye.. mesti yg kampet baru dia jumpe 'gue' dia... hehehe...

Cara Makan:
Mesti letak potato chips ni kat atas peha ok... ribena letak kat tempat letak air... pastu ngap sambil drive tapi mesti atas hiway ... kat hiway je tau... sbb jalan straight kan?? x payah nk break2 ke.. nk stop kat trafic lite ke... kira kureng risiko la..

Lepas tu pasang cd lagu fav aku... selalunya lagu dari seberang... lagu yg jarang org dgr.. sbb aku download kat internet ataupun member aku yg mmg ade byk stok latest lagu dari sana dan selalunye up to date.. hehehe...

Bile dah ade potato chips + ribena + lagu = heaven!

Ada satu cerita... dulu kan aku drive every weekend blk perak... sorang2... ade satu hari tue bulan puasa.. aku pun seperti biasa akan buang tabiat beli benda alah ni... tapi waktu tue bulan puasa tapi aku tak pose la kan??!! hahaha... dgn muke selambanye sambil bayar minyak kat kaunter, bayar sekali benda alah ni sekali... hehehe... muke poyo jer... hehehe.. selalunye aku beli kat RnR Rawang...

hem... dulu selalu mak aku pesan, kalo nk drive sorg2 jgn pakai tudung.. takut lori himpit atau ada kereta ikut dr blkg... so, aku akan pakai key ke, cap ke, tak pun free hair je la kot... kalo dh terdesak kan??? kalo malam okla free hair janji jgn nampak ponny tails sudeh...

so, sebab x pose kan time tue... aku pun dgn muke tersengih2 sbb x sabar nk makan.. nk makan n drive n dgr lagu... mmg rasa mcm sedap sangat... aku akan makan ibarat macam dh setahun tak jumpa makanan ni... dgn muke berselera gile... sengih2 bagai... sambil goyang2 kepala sbb lagu best, kan?? pastu sedap pulak... muke makan dgn penuh kepuasan.. ahaks..

disebabkan semuanya best... aku tak sedar yg aku dh main lumba kereta dgn satu kereta ni... kejap aku potong dia.. kejap dia potong aku... rupenye dia nampak aku makan...

huh??

sekali tuh.. bila aku potong ke sebelah kanan... dia tekan minyak bagi speed dia sama dgn aku... so aku toleh la kat kereta sebelah... aku tak sedar tangan sebelah pegang stereng.. tangan sebelah lagi pegang potato chips sambil nk suap ke mulut...

pastu dia goyangkan jari telunjuk dia... means... "kantoi" sambil angkat kening...

alamak!! dah terkantoi!! aku sengih... tunjuk semua gigi.... sempat lagi aku tanya "nak ke??"

hahaha... pastu aku pecut belah.... hahaha... malu gile!!

itula dia... sedap sangat sampai terkantoi... inilah dia nikmat dunia sampai 'lagho'... hehehe...

inilah alkisah tabiat makan aku yang pelik ... korang ade tak?? ada tak kalo nk makan sesuatu tue mesti dgn keadaan tertentu ke... lepas makan tue nk makan benda lain pulak ke.. contohnye ada pakcik kawan aku... pas minum kopi, mesti nak hisap rokok... wajib...


ha? korang ade tak?? cube pk2 kejap... mesti ada ni... kot la sebelum makan, mesti nk basuh kaki dulu... bukan masuh tangan... contohnye la.. kan?? itu pun tabiat makan aku yg lagi satu jugak sebenarnye!! hehehe..





+



= heaven!


8 comments:

jejaka anggun said...

ada ada. lepas makan pastuh kenyang. tu tabiat biasa la tuh.

tengku-jat said...

lepas makan pastu tidoq!
nak kasik gemuk..
rasa senak dado den!

yangyuyu said...

punca badan kita jd lebih kita lebih kecik ialah mkn junk food aznee...

mkn yg berkhasiat utk besarkan badan:)

Mrs. Zuki said...

Jonny,
Mmg malu kejadian tu...kah kah kah..
Aku pun sama la mcm ko..suke sangat makan..letak burger atas riba pastu makan sambil tunggu traffic light, bile balik sekolah kadang2 singgah kedia runcit beli kuaci, sambil drive sambil kopek kuaci.

Queenin Murni said...

hmm.. tabiat mkn sambil minum air pelik tak??
heheheh! buat masa ni, takde apa yg pelik.
tapi kalau mkn kat kedai, sy mesti lap dulu sudu garfu tu dgn tisu. kadang2 makanan dah sampai, tapi tisu tak sampai2.. so sy akan tunggu jugak sampai tisu sampai.

aci tak tabiat camtu? hehe!

silvertech said...

aznee...aku pun ade tabiat mkn yg pelik iaitu mkn goreng pisang cicah cili sos...hehe

x dilupe nescafe tiap kali lepas mkn...xkira la nescafe panas ke tin...aku mmg hantu kopi

a.z.n.e.e said...

jejaka:
hehehe.. tabiat la jugak tuh...

tengku:
lawak la pulak bile baca mcmtu tabiatnye.. hehehe...

ummie:
aku si junkies yg kuat makan junk food kot.. huhuu.. tp xpela.. itu dulu punye tebiat.. skrg dh x drive jauh2...

a.z.n.e.e said...

muneq:
hehehe,,, betul.. betull.. tabiat itu benda yang kita x le tinggalkan kan??

nadia:
wwooo... a'ah... mesti complete set baru jumpe 'gue' dia kan??

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails