25 February 2010

otak yang berkerak!!

aku rasa otak aku dh semakin 'petak'... 'kaku'.. 'berkerak' sebab mcm dah terlalu lama aku tak berkarya.. ataupun buat kerja2 kreatif...

rasa sedih pun ada... bila fikir balik kenapa aku berniat untuk berhenti seketika dulu..

aku rasa teringin nak buat design macam dulu... ataupun apa2 kerja yang boleh buat otak aku ni berdaya imaginasi sket... bukan tak bekerja langsung... tapi yang sehari2 aku buat ni... semua kerjanya bikin aku penat... penat berfikir... dan buat aku lesu...

lain kalo aku buat benda yang aku suka! walaupun penat dan memakan masa panjang.. tapi aku akan tersenyum dan terlupa semua keletihan tue... dan aku akan terus tersengih dan tersengih...

malam semalam ntah macamne aku terbuka folder masa bertunang dulu... humm... sayu je hati bila tengok gambar hantaran tue... sebab.. aku rindu nak buat semua kerja2 tue...

tapi kalo tak dipaksa ataupun bersebab.. mungkin aku pun tak boleh hasilkan semua ni... kan?? walaupun melambak masa yang terluang...

apa kata kalo aku declare aku nak buat semula kerja2 design tue?? ada sesiapa tak yang perlukan perkhidmatan aku??? aku rindu la nak buat design mcm dulu... ade tak org yang nak tempah logo dengan aku??? ada tak orang nak aku design kan kad kawen?? aku takut orang dah lupakan aznee as designer... mesti dah ada pengganti kerja2 aku.. kan?? huhuu...

oklah, jom usha gambar la...

... potpouri kat dalam bunjut tue... bunjut tue pulak di kumpul dalam kain guni... then, aku kasik hias lah! cache lagik bile aku letak rerama kat situ... nampak tak??

.. cokolat ni disponsor oleh mama (makcik aku).. aku mintak dia kasik awal sket coklat tue utk aku hias... ringkas je.. guna kotak love... susum cokolat pun sekejap je... susun bodo2 je..

ini hantaran masa kawen... frust aku sebab semua org terlupa nk amek gambar hantaran termasuklah aku yang di tukang buatnye... hantaran kalini aku kasik grand sket.. walaupun bukan fresh flower.. tapi aku buat sendiri bunga quedip tue...

sampai pedih2 tangan aku nak pintal semua kelopak bunga tue.. tema kalini aku guna kaca.. semua pakai kaca.. berbulan lamanya aku survey barangan kaca... paling banyak aku beli kat ampang point!! rela aku drive ke KL semata2 nk beli barang2 kaca nih... huhhu..

ini pulak logo n bizcard yang aku design last year.. kak riz ni buat coklat kat umah...

ini kak uji punye logo n sticker yang aku design... kak uji buat kek n cookies kat umah... dari Kampar ke KL ade deliver utk dia sticker ni... mule2 dia risau mcmner aku nk bg dia sebab jauh.. aku cakap no problem... payment by online banking.. semua design proof by email je.. anything boleh email atau sms je pada aku... sekarang semua di hujung jari jer...


yang ini pulak.. inilah regular customer aku, Linda... dari dulu sampai sekarang... dah habis sticker n bizcard.. terus je order lagi.. lagi dan lagi dan lagi... hehehe... tq sebab percaya pada aku beb! logo ni aku buat masa aku tengah belajar kat maktab perlis... huhuhu..

ini construction company punye logo.. dia beroperasi kat damansara.. memang simple.. tapi proses nak dapat yang final ni adalah proses yang paling lama aku buat... tapi hasilnya sangat2 memuaskan hati aku.. serta the client... yang jadikan simple tue yang azab sebenarnye... masa nak dapat final touch ni.. aku tengah temankan mak aku berurut.. mak aku berurut.. aku dok godek laptop, boleh???

oh, i missed all those days....

p/s: ummie, ko tak nak ke logo utk kerepek ko?? Jejaka Anggun x mo ka utk u punye tagging karya..?? huhu.. anyone interested?? huhuhu... i'm promoting myself... hehehe... sila dail 012-9711772 untuk keterangan lanjut.. hehehehe.. tanpa was-was yea!!

11 comments:

jejaka anggun said...

tuh dia buat cross selling....
nnt eh. bile JA dah bukak co nnt JA akan cube guna khidmat cikgu aznee yer.

lan said...

cikgu,
saya nak tempah baju boleh ka?

Mrs. Zuki said...

Jonny.....Jonny...jangan la buat keje design ni dulu...nanti ko boleh buat....nanti ko terlalu penat.

alfa juliet said...

ili aku rasa aznee bleh buat keje design ni, sbb keje ni cuma duduk depan pc...kita jgn bagi aznee wat keje berjalan n berlari banyak2..hehehhee....

jonny, kalau aku ada company, comfem aku book logo dgn hang...u are so creative my dear..series

Razzi said...

akk tlong wat design logo lman web adk :P

a.z.n.e.e said...

Jejaka:
orait... u boleh buat mcm signanture ahadiat akashah, kan?? x payah ade company.. nama sendiri jer pun boleh..

lan:
design baju ke?? boleh la..

ili:
huhuh.. nak ke tak nak.. nak ke tak nak.. kompius jgk aku nih..

a.z.n.e.e said...

azza:
tq.. xpe.. kalo ade sesape nak.. btau la aku yea.. huhuhu..

razzi:
kalo nak, datang umah akak.. btau nak ape?? nak yg mcmner??

Linda Hussin said...

Hohoho.. Glamour jap =D

a.z.n.e.e said...

linda:
ko mmg dh glamer beb!

Razzi said...

kak ..adk da dpat software design logo .. byk gler template dyer .. ade lbey 600 kowt .. ngeeee~

a.z.n.e.e said...

adik oi... logo tue dh ramai org ciplak la.. kalo ade compnay nk register mane leh amek.. kang kena saman kang.. kan "hak cipta terpelihara"... nanti nama company lain2, tp logo sama.. mane boleh..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails