19 February 2010

house warming @ umah sebelah!!!


sabtu lepas.. buat sekian kalinya... umah agam telah menerima tetamu.. tetamu yang agak ramai kali ni... for the firsttime dulu.. masa kami baru pindah... lebih kurang 20 orang jugakla.. semuanya adik-beradik dan ipar duai sebelah en.suami... tapi kali ini giliran family aku pulak... lebih kurang 30 orang... majoriti orang dewasa.. kanak2 4 kerat je.. hehehe..

alkisahnya, umah makcik aku yg buat sebelah umah aku dah siap!!

jadi, katanya "jom kita buat bako-bako!!"

aku jom aje... tambahan, en.suami mmg suke aktiviti membako2 ni... sedangkan masa kami berdua pun dia rajin g bakar ikan la, udang la, daging la n ayam... aritu dia sorg2 je kat dapur dengan siap membakar2 dan memasak sekali... aku pulak tdo sebab aritu aku x sehat sgt... huhuhu.. itu cerita bulan lepas la... opppsss...

so, kami pun memulakan agenda dari petang... umah aku jadi tempat masak-memasak... yup... itu la tujuannya aku buat dapur luas sket... dan main hall dan dining hall mmg sedia luas.. sbb aku dh mmg faham sgt dgn tabiat dan habitat family aku yg suke gathering mcmni... hehehehe...

agenda kali ni :

- membako-bako (checked)
- bacaan doa selamat (checked)
- karaoke!! (checked x100 ) hehehe...
- pertunjukan silap mata ( tukang silap mata lari pegi mane entah... huhuhu... siot aje..)
- poco-poco (cancel... semua cabut ntah merata mane ntah... g tgk pameran kete kat luar kot... hahaha..)


oklah layanzzz... aje la yea...

en.suami saya yg seksi dan teror masak... ramuan membako ni pun ramuan en.suami.. huhuhu.. mmg superstar punye sedap lah!!

menu : 4 ekor ayam, 3kg daging, 10 ekor ikan!!

meja membako emergency!!! sebab tempat panggang tertinggal kat umah opah... dalam ms beberapa minit je pakcik aku buat meja nih... huhuhu.. guna lebihan kayu buat umah dan lebihan bata yang ada... kreatif!!

tuan pengerusi menyanyi...
awal malam - golongan veteren..
lewat malam- golongan muda mudi!! hikhikhik...


sambil membako, sambil mendengar alunan merdu lagi gemersik lagu 70an & 80an.. huhuhu.. merdu sangat sampai ada ayam yg terhangus sket.. sbb nak tutup telinga takpun tergelak lebih sgt... hehehe..

...bacaan doa selamat di umah sebelah...

.. dah kenyang membuntat.. rileks pulak kat umah aku... pathway nye sliding kat hall tepi tue je ke umah sebelah... senang nak kuar masuk... hehehe..

inilah acara yg dinanti2kan di umah sebelah... acara karaoke muda-mude.. habis lagu bunkface pun ade.. pening aku lah!!


iklan sekejap - my uncle yg masih single n available... baik hati... rajin... penyayang... etc.. serious!! hehehe..

at my house... tuan umah kompom keletihan!!!

... view dari depan... gelab gelita... x nampak ape wei...

p/s: house warming secara rasmi di umah agam masih belum buat... mgkn kami plan utk buat kenduri utk ketiga2 buah umah... jadi lambat lagi la... so far, every weekend kami menerima kunjungan hormat rakan2 ke umah agam... dr merata2.. ada dtg dari jauh dan dekat... terima kasih kerana sudi datang.. kedatangan anda membawa rezeki kepada kami....ewah... skema pulak!!

ili dll : kalo nk datang.. mai la... rodger je aku k...

15 comments:

Razzi said...

tukang silap mata x lari,cume nga sebok tngkap gmbo jew ..
sume gmbo kt blog nie,razzi yg tngkap !!! ;P

silvertech said...

hai aznee...salam perkenalan jugak...hehe ;)

alfa juliet said...

bestnya meriah gitu

Ms J said...

yum..yum.. pakcik encem.. kem salam ekk.. *sengih kamben sket* hehe...

yangyuyu said...

bestnya makanan.....adeh dengar cite je pun dah meleleh2

jejaka anggun said...

sonot tinggai umah besaq no. skali menjerit berdengung seisi alam.

Mrs. Zuki said...

Jonny.....korang mmg karaoke adalah acara wajib kan?
Ha nasib letak nama aku..sebab aku mmg anytime je nak pegi umah ko ni..
Jonny..nanti ko msg aku no phone ko kat fb ye..
**suke suke suke...karpet geli-geli dah ko beli tu..**

PuteriSatu said...

salam dari akak... akak dah add your blog.. tima kasih sudi ke blog akak...

zafi said...

amboi bestnyaaaa
mkn2 tu best... nyanyi2 apatah lagi..

a.z.n.e.e said...

adik:
aik.. satu blog ni adik yg amek gmbr?? mane aci mcmnih.. ko tumpang glamer akak, dik... gmbr kat dlm entry ni la adik oi.. huhuhu..

nadia:
:) selamat datang!

a.z.n.e.e said...

azza:
dh ramai2 mmg mcm gini la.. hehehe..

jaja:
uncle aku mmg encem!! suara pun sodap!! hehehe.. promo lagik!! hehehe..

umie:
ala.. siannye... nnt ajak mr.bam g makan2 sedap2 k!!

a.z.n.e.e said...

jejaka anggun:
beso beno ke?? hehehe... boleh la janji selesa uolls... huhuhu..

ili:
karoks mmg wajib.. seisi keluarga mmg suke!! hehehe..
sila.. sila.. meh meh.. nnt aku msg k... yg lain pun dijemput sama..

karpet geli2 dh menggelikan ramai org nih... hehehe... ili, amek gmbr kat karpet geli2 aku pulak pasni.. hehehe..

a.z.n.e.e said...

mama aqilah:
tq kak.. sbb sudi singgah sini jugak!! hehehe..

zafi:
huhuhu.. balik malaysia, datang perak ok!!

lan said...

awek pun ramai.. boleh tahan!!

a.z.n.e.e said...

hamboi..hamboi..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails