08 January 2010

Little Teddy's Wedding!!




Little Teddy a.k.a Ted jugak sudah berpunya!!
Ini adalah rentetan citer My Best Friend's Wedding aritu... Ya, aku berjaya menghadirkan diri dengan drive sorg2 ke KL... hehehe.. dah lama x drive jauh2 + sorang2.. dulu2 sgt independence.. sekarang rasa mcm janggal je bile g jenjalan sorg2.. rasa x syok n mcm x complete jer... asyik ingat balik jer kan??
inilah wedding konsep jawa yang aku pernah tgk live.. rasa mcm pelik je dgn cara aturan acara dia... lelaki naik pelamin dulu without pengantin perempuan... yg perempuan tggu kat pintu gerbang.. then, br lelaki turun semula dari pelamin pergi sambut pengantin perempuan... siap ada langkah tersendiri.. 2 steps, stop, 2 steps, stop sampai la bebetul mengadap dan bersalam...

rasa macam tak percaya la pulak kawan aku ni sorang kawen gaya jawa... siap dengan songkok jawanya.. yg perempuan dgn terongset jawa yang berat atas kepala... baju batik jawa etc... ish,, ish.. ko memang keturunan jawa ke ted???
tapi ini pun salah satu wedding yg gorgeous jugak... siap ada mak salleh family turun padang.. amek gambar.. kalo depa jakun nengok.. aku pun jakun gak nenguk style deme ni sanding...
oklah, jom kita layan aje... yea?




haaa.. siap bersilat macamnak terbang aje.. pelamin dia sebab ala jawa, jadik ade byk kayu jati.. aku suke!! hehehe..

ted n ila... masa berarak kuar dewan... jawa habis korang ek??


...Rizal, Kak Na n Masni... rasa mcm kat umah jer.. sebab boleh duduk bersila... padehal dalam dewan.. hehehe...


..lipstik habis hilang.. mcm lepas comolot.. hehehe.. baru pas makan la...

... untuk kawen ko ted.. akak tempah baju warna merah lagik... akak x pernah pakai baju merah tau... cun tak akak?? hehehe...

... ted mcm nak hantar ktorng balik jer.. relax.. xpe xpe... ko layan je bini ko ted... hehehe... sebelum blah, Ila sempat bisik kat aku... sakit dah kepala dia... sebab berat sangat sanggul dia tuh... hahaha... berat pun, ko boleh tersenyum lagi dik nun.. mantop!!


.... mak aih... ko ni memang mat gian la, ted... hahaha.. kalo dah memang kaki karaoke tuh.. memang xdan la dan tak sedar diri yang awak tue pengantin.. hehehe... nasib ko nyanyi sedap, ted.. kalo tak, akak tak ngaku ko kawan aku ted... hehehe...


.. sebelum balik, ktorng bergambar sesama guru Setiabudi dan bekas guru Setiabudi... i'm glad their still recognize me.. hahaha... jumpa balik bos2 lama.. ades.. segan... mesti dorang macam nyesal aku kuar kan?? tapi tak nak ngaku jer... hahahaha....


3 comments:

jejaka anggun said...

tahniah kpd pasangan jawa tuh....

lan said...

jawa beb!

a.z.n.e.e said...

JA:
sure dorg kembang semangkuk!!

lan:
ko tema ape lak?? iban?

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails