15 January 2010

Hong Kong Matching Band Competition

oh, bertuahnya badan boleh pergi ke luar negara tanpa keluar belanja sendirik... siap dapat duit poket lagik...


tahniah untuk adik kebanggaan aku sorang nih.... 23 Dic - 3 Jan 2009 yg lepas, dia menjadi wakil Malaysia ke HongKong untuk pertandingan pancaragam ataupun Hong Kong Matching Band Competition..


memandangkan adik aku ni still study master kat UUM, so dia still boleh join batch junior untuk masuk pertandingan matching band lagik tahun ni... kalo org KL, mungkin akan rasa sakit hati apabila Jalan Hang Tuah atau jalan seangkatan dengannye tetiba jam teruk untuk seminggu... ha, itu adalah gara2 KL - World Matching Band Competition... dulu masa buat kat KL, sehari pun aku tak missed g stadium ok... hehehe... sbb mmg best sgt2... bukan aku sorang je yang jadi penunggu tetap tapi mak ayah aku... seminggu tdo kat hotel... rela!!!


dari match ni, kita boleh tgk budaya negara dari serata dunia berentap dalam pertandingan matching band... indonesia grand dgn group yg disponsored org Dewa 18... hum... bantai semua lagu dalam album Dewa.. tapi memang best tahap gaban...


Dengan geng Nigeria yang seksi sampai abang2 melayu boleh naik high kat tgh2 stadium tuh.... tapi aku suke dorg sbb geng gendang dorg yg sgt best....

geng Malaysia mmg ramai masuk.... SM Sultanah Asma yang mmg superb... Victoria Ins. (VI) yang mantop... team sekolah Sawarak dengan leader yg macho etc...


opss... dah melalut...


back to HongKong... adik aku cakap... g sana mmg best.. tapik yg tak best sebab rege barang dia sgt mahal.. kalo nak beli baju baik beli kat Sogo je.. kalo nak makan, sepinggan pun dh cecah rm15 duit kita... bersamaan 3x aku makan kat kedai mamak... tapi barang elektronik mmg morah... menyebabkan adik aku boleh beli satu iPhone!! sangat jeles...!!


tapi adik aku ni baik... sbb semua org dlm family.. semua dapat hadiah... dari mak bapak, adik-beradik, pakcik makcik, sepupu sepapat, semua dapat... opah punye pun ade.... adess... tapi kesian katanya, nak beli brg byk2... kena makan meggi ajela kat dlm bilik... stok meggi malaysia mmg dah melambak kat dlm beg hokey!!


tapik bawak balik jugak meggi tuh.. sebab katanya, lecturer dia selalu belanja dia makan kat luar... hahaha.... jimat2.... mekaseh yea, en.fairus...


okla, kita enjoy ajela tgk gambo dia g sana yea... aku takat tumpang tgk gambo je la... nk harap g sana entah bila belum tentu lagik....


tahniah jugak utk team UUM sebab menang GOLD MEDAL.... tahniah sbb dah mengharumkan nama negara Malaysia jugak....


dengar citer, TV3 panggil dorg buat persembahan 30 Jan nnt... Insyallah.... aritu ade kuar TV9.. tapi aku pun tak sempat nak tengok... rugi besar!!!

...anak kebanggaan cikgu ramli n cikgu rajemah... bapak borek, anak rintik... nama lagi bapak cikgu muzik.. harus la sorang kena main muzik jugak kot....




.. sambil main muzik, sambil buat formation.... dasat...





huwa... dorang g disneyland???!!!





... anak ikan paus yang kat bawah tuh... huhuhu...



p/s: dengar citer, tahun 2010 ni dorg akan ke German pulak... congrates!!!!


5 comments:

alfa juliet said...

adik ko cantiklah dari ko..hehe..jgn sentap tau statement aku ni..hihi

jejaka anggun said...

bestnyer dpt gi jenjalan!!!!

Mrs. Zuki said...

Bestnye adik ko....
Kalau ko besar sikit mesti serupa dengan adik ko.

Mr. Bambino said...

bestnya..yg penting pegi free yg best tuh.Dewa 19 kott bukan 18 aznee

a.z.n.e.e said...

azza:
hehehe... biasala tuh.. sama je tuh... dah gen sama, lebih korang la tuh...

JA:
eleh, awk jalan lagi jauh2... huhuhu...

ili:
hehehe... mmg pun.. takat ni pun org ckp ktorng kembar.. huhuhu..

bam:
hehehe... salah taip la tuh... xpun mmg dh terlupa.. hahaha...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails