14 December 2009

my best friend's wedding..


oollalalaaaa... hahaha...
biasala time coti2 sekolah ni ramai la org setting nk berkawen n bersanding... yes, termasukla kawan2 aku sendirik...

yang ironinye depa ni dh bincang siap2 kot tarikh masing.. pandai je susun kasik tiap2 minggu n tak bertembung... hehehehe... bagus2... well plan, huh??

yang ironinye lagik, yang kawen ni tiga orang... tiga2 nya kawan aku masa kat Setiabudi... dan tiga2 pun kawan baik aku.... huhuu... best berkawan dgn dorg nih.... cheduk semacam... sengal dua macam... aku pun tak tau la nape.. kawan2 aku sume cheduk semacam... agaknye aku pun sama kot... eh, tak... tak... aku ok... aku ayu!! hikhikhik...

ironi seterusnya, ketiga2 kawan aku nih.. tiganya pun ustazzzz.. hahaha.. jangan main2 k... tiga2 pun anak didik UIA nih... hehehe... tapi depa sempoi.... gurau boleh punye... xde la skema sgt,kan?? setakat kutukan2 membina tue biasala.... haahahaha... biasala kawan2.. agak2 x tahan kena kutuk, boleh la duduk dlm hutan ke... kat dlm jamban ke....


1. 5hb Dis - Mohd Fakhruddin a.k.a Pokdin @ Sik, Kedah

masa aku dpt sms jemputan dari pokdin.. aku pun terkejut... tapi akhirnya... "kawen jugak kawan aku nih ek..." hehehe.... tahniah le bro!!
tapi lepas tue aku noticed... yg tarikh dia seminggu awal dr umah paen.. then, aku sms...
me : Pokdin, ko dgn paen... mmg janji ek... tarikh lebih kurang je... eh, ke... ko yg kawen dgn paen??
pokdin: a'ah.. itula aku pun heran... dulu aku mmg suke paen... paen pun suke kat aku... pastu ntah mcmner, aku kawen dgn org lain... paen kawen dgn orang lain...hahahaha... kan aku dh kata... mmg sengal la... itu belum sms yg selanjutnye lg... hehehe...
pokdin n paen ni best friend... depa sekampung.... tuh yg depa rapat tuh... dh le satu tempat keje... sekampung lak tuh... tapi skrg, paen dh jd kaunselor kat Hosp. Kangar n pokdin dok jd ustaz kat kampung dia... while me, jd cikgu kat kampung sendirik jugak... ape2 pun, we still a friend n still keep in touch... itu yg lebih penting, kan??
aku n pokdin byk wat projek sekolah sama2... campings, events, termasukla program anak angkat kat Pantai Remis, Perak... gile tak tdo ktorng!! byk gile keje n meeting... aku sampai balik umah kul 3 pagi pun pernah... dah le takut hantu kat sekolah tuh... bedal ajela... janji keje siap...!! nak g toilet terpaksa kejut depa bangun, temankan g toilet... sengal... jauh hujung bangunan.. kang aku kena cekik lak dgn hantu... nasib baik, pokdin n d geng mmg tdo kat bilik guru... sbb depa ckp, bilik guru lg best dari umah kotak depa... bilik guru ade air-cond.. internet pun ade... yg peliknye, xde pulak hantu tu kaco korang, kan?? pelik aku...

12hb Dis - Mohd Azrin a.k.a Paen @ Sik, Kedah

paen is my best friend tooo.... dia nih suke wat lawak bodo!! dan suke kutuk aku... dan aku pun suke kutuk dia.. sebagai pembalasan... ahaks... dia suke kata aku bawak kete sambil berdiri.... huh?? ko jangan pandang aku sebelah mata la... hehehe...
paen jugakla, teman aku masa kat perlis dulu... dia jugak la jadik kaunselor aku masa aku ade problem dulu... huhuu... teman yg boleh dipercayai.... aku pun kadang2 jadik kaunselor dia jugak... hahaha... sbb kadang2 kaunselor pun pening sbb byk sgt masalah org dia kena settle... aku pun kira teman yg boleh dipercayai jugak la... kan?? hehehe...


bile aku kawen dulu, dia lak yg sedih... takut kehilangan seorang kawan katanya... tapik hakikatnye, we still a friend right??? aku tumpang hepi bile tengok ko hepi jugak, paen!! manage rumah tangga leklok k...




19hb Dis - Mohd Fadhley a.k.a Ted @ KL


inilah lagik sorang best friend aku kat KL dulu... sokmo gelak aje... sbb depa suke buli aku n menganjing aku, kan?? tapik aku tak kesah... sebab aku pulak buli depa balik... lalalala... nasib ko la...

ted ni, mude lagik dr aku... tapi dia okla sbb dia panggil aku "kakak" walaupun dia bahasakan diri dia "aku" jugak.... contohnye : "kak, ko kena tolong aku sekarang jugak,... aku tak kira, ko kena jumpa aku skrg jugak!!!" haa.. itu mmg trademark dia... ayat mmg gempak.. mcm ade masalah besar.. rupenye kecik aje masalahnye... saje je dia suke menyusahkan aku... kan??
ted jugakla partner aku bile ktorng gathering setiap bulan di RedBox, Sogo... untuk karaoke... hahaha... sape lagi nak nyanyi lagu indon dgn aku kalo bukan ted... sbb org lain tak hafal, ted je yg hafal lagu fav aku tuh... n sape lagi kalo nk temankan ted melalak kalo bukan aku... sebab suara org lain x berapa nk sedap... ahaks... (mampos aku kena kutuk dengan masni pasni... hahahaa...)
ted jugakla rakan sebisnes dgn aku... sampai ktorng pernah kena tipu... nasib modal kecik... tapi yg bangang nye sbb dh ramai org bawah aku, kan?? siot aje... sampai ktorng report polis... masuk balai kat bukit aman tuh... sengal gile la datin yg mengaku datin tuh... penipu!!! amek ko kena tangkap dgn polis...!!!!

aku paling xle lupe, satu malam tue, ktorg g uptown wangsa maju.. mata dh ngantuk sbb dok berembun smpi 2 pagi... sekali tuh, masa nk balik g kat kete.. boleh pulak si ted dengan si masni jalan macam org utan... korang bayangkan punye ramai org kat situ... dua2 angkat tangan kat atas sambil tepuk2 tangan.. jalan kengkang2... ades... aku gelak guling kat atas jalan tar tue,... xle jalan dh aku... mmg terduduk aku kat atas jalan tue tergelak2... tue belum lagi masa ktorng g ulu yam, si ted ni wat aksi anjing laut kat atas batu... gile sejibik!!! tak tahan aku nak gelak.... time tulis ni pun aku gelak lagik.... adess... apesal la aku ade kawan2 mcmnih???
ade lagik... kenangan dgn ted nih.. byk sesangat... sbb pas sekolah je mesti ktog g makan sama2... kat sekolah pun, time rehat pun makan sesama... kuantiti makanan je yg berlainan... hehehe... kalo, tak sama2 mmg tak sah... kompon, pakat same2 g makan sekali.. aku, masni, ted n ahmatt bulu...

ape2 pun itula dia kenangan... semuanya kenangan yg buatkan kita saling menghargai kawan2 sebagai seorang sahabat...

gambar depa ni sume aku amek kat fb.. heheheh.. nk tunggu pengantin yg upload... berjanggutla jawabnye... ni sume gmbr depa masa kat umah pengantin pompuan... biasala umah pompuan awal seminggu, jadik boleh la tgk muke kawan2 aku nih lebih awal dr umah depa.. kan?? kepada owner gmbr nih, thanx ya!! gmbr pokdin je aku xle nk cilok sbb fb dia x update!!
ha, lagik satu ironinye... dan yg paling penting!!
"paen!! ted!! baju korang same laaa.... ke korang share baju nih?? pakat2 ek??? eh, muat ke nk masuk perut ted tuh??" hahahahahaaaa....
oklah dh panjang sgt... pesanan penaja yg terakhir :
"jangan beli hadiah kawen periuk nasik yg periuk dalamnye warna hitam... sebab dia panas sangat... nasik lum masak pun boleh hangit... nama je canggih n serba guna.. tapik hampeh..."

heheheh... jangan marah ha... (kepada pihak yg berkenaan sahaja...)

15 comments:

alfa juliet said...

aku masih tak dpt undangan....aku rasa kawan2 semua ramai dah kahwin..yg belum semuanya tahun depan

nURmALa mAZLan said...

ye kan??…bulan 12 ni.. tiap² minggu saya ada wedding okeh..sgt letih..

cik EPAL said...

waa...selamat pengantin baruuu :)

Mrs. Zuki said...

Jonny,
Paen & Ted tu nampak mcm sama je..dah la baju pun sama.
Nampak beno geram kat periuk tu sampai status kat facebbok pun dah bawak ke blog..
;)

Anonymous said...

mmg xreti bersyukur dpt periuk nasik tuh..buang je la.huh

Anonymous said...

sian si masni tuh. conpim dia nangis pasni,,,serik nk g karaoke ngn ko

jejaka anggun said...

haaa.... tuh dia kenangan bersama sahabat terchenta secara penjang lebar dihuraikan. tahniah!

lan said...

hahaha.. entah baju si pokdin pun sama dgn paen n ted tuh!! amacam??

a.z.n.e.e said...

azza:
kawan2 aku pun ramai dah kawen.. tapi sbb kawan2 merata2, jadik ade lagi jg yg belum kawen.. so, masih merasa la nak makan nasik minyak kawan2.. hehe..

mala:
yup... letih makan.. letih jenjalan.. letih gelak n berborak dgn kawan2, kan??

cik epal:
salam perkenalan!!

a.z.n.e.e said...

ili:
sama ke depa?? hahaha... sama montel dah skrg nih..

pasal periuk tue, saje je menghangatkan suasana... kasik2 perangat kawan2.. heheh... nnt aku g kl, confirm aku kena tibai balik nih..

anonymous1:
hehehe.. marah nampak!! muah!! ala... ala... gurau2 je...

cak, sen la tuh!! aku kenal sgt!!

a.z.n.e.e said...

anonymous2:
xpe.. geli2 nnt ok la tuh,.. kan, sen!! hepi besday, sen!!

p/s: yg ni confirm ahmad bulu!!

jejaka anggun:
heheh... tanpa mereka, siapa la aku.. huhuhu...

lan:
hahahaha.. gamaknye sama ek??? nnt aku suh pkdin upload gmbr baju kawen dia ek...

nak geligeli said...

nk geli2 ngn ahmatt bulu..br yea..br geli btol.huhuhuhu

a.z.n.e.e said...

ajak ahmatt utk geli2... mesti dia nak!!

Anonymous said...

neway kak....satu ketika dulu kiter sumer pernah bersama n melalui zaman kepala gile...aku rindu gile siot masa tu....sekarang tak dapat dah nk macam dulu...tak sama mcma masa 2007...masa sumer ader...aku mmg rindu gile zaman tu...sebab kite sume best....walaupun pada hakikatnye aku sowang je yg best hahahahahaha

a.z.n.e.e said...

hehe.. ko sorg je ke yg best.. kitorg2??? mane ko nk campak, ted?? hehehe..

tak berseri setiabudi tue tanpa kitorng nih ha... cikgu khahar je yg taknak admit... huhuhu...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails