04 November 2009

Jubli Perak SMK Raja Permaisuri Bainun



hawahaawaa... cerita sudah lapok... tapi tetap mahu cerita....

tumpang lalu..
tumpang glamor k...

glamor ape??
glamor Permaisuri Bainun... hehehe.... ya ampun...

ini mmg memorable day bagi aku! sbb bertuah dapat sambut Jubli Perak dgn Raja Permaisuri Perak pulak tuh.... faham ker aku citer ape nih???


alamak! okla start dr mula2 yea...

20hb Oct 2009 aritu, sekolah aku sambut ulangtahun ke-25... so, nama pun dh SMK Raja Permaisuri Bainun.. sohehla Permaisuri Bainun yang datang mencemar duli... Best gile aku rasa!!

sebenarnye, aku pun dijemput oleh Presiden Alumni.. means, kedatangan kami atas tiket Almuni... dalam batch aku - 1998, hanya kami bertiga je yg datang... Aku, Azham - Mr.President n Bob... huh! siap dapat parking VIP k... huhuhu... so, aku dgn bangganye parking bawah pokok yg redup itew...


huh?? aku terkujat sebenarnye masa aku sampai katsana.. bile aku terjumpa seseorang.... huwahahahaaa... cube teka?? hahahaaa... masa tuh, aku br je jmp bob.. pastu dia ajak lepak kat booth Alumni dgn Azham... sekali tuh, terkujat aku tgk HK a.k.a pengetua ktorng dulu...

gile la... HK shake hand dgn Bob lama giler... genggam erat mcm tok kadi nak akad nikah... gegar bagai...

HK: Inila budak yang kuat fly dulu..... bla... bla...
Bob : Heheheeee... ( itu trademark bob!)
Aku : Mampus aku.... (dalam hati...) Aku dh terkulat2... tutup mulot dgn buku aturcara k... konon2 nyorok, supaya dia tak ingat kat aku.. sambil baca wajaalna sejuta kali... boleh ke??
Akhirnya, dia x berjaya mengenali aku... YES!! sebab dulu aku freehair!! sekarang pakai shawl lagik,... hahahaa.... kalo dia cam aku.. mampus la aku...

hehehe... aku dulu... sengal sket... pernah kena panggil masuk bilik pengetua tuh... itu pun sbb PK HEM yg jaki dgn girls....!! cis! bengang aku... kalo boys buat salah, siap backing lagi... belanja makan megi la... ade je dia x puas hati dgn aku kan?? mcm la aku jahat sangat!!

pastu, kami dijemput masuk ke dewan sbb dif dah nak sampai.. dalam kalut rebut tempat tue, sekali aku terduduk sebelah bob lagi... hahaha... kalo dok sebelah bob konfom happening sebab dia gelak kuat!! sama je macam time sekolah dulu,.. gile semua org pandang!! glamour aku jap!

Bob: Jonny... Apesal nama kita x da kat atas nih...
Aku : Hahahaaaa... Bob... Ko dulu sape?? Aku dulu sape??


pehtu masing2 gelak... and start la imbau kenangan dolu2...


Aku : Wei bob... Memang patutla HK ingat kat ko....
Bob : Hehehe... Budak paling gemok yang kuat fly...!
Aku : Mane dia x ingat kat ko... Ko ingat x dulu... Bile ko kantoi n bile dia tanya "Nape awak kuar mlm2?" ko boleh jawab "X tahula, cikgu... Saya kurang ingatan!"...
Bob : Hahaahhahaaaaaaa......
Aku : Jawapan ko mmg siot Bob! Punye garang punye manusia, ko boleh jawab selamba tepek mcmtu... Mcmne dia tak hangin....
Bob: Hahahaaa... Tapi mmg lama gile dia genggam tangan aku tadi.....
Aku: Hahahahaha.. Kalo aku, konfom aku pun hangin dgn ko... Gile la.. dia boleh announce ayat ko tuh... Memang dia merah gile la kat ko, Bob... Hahahaa..
Bob: Hahahahaaa...
Aku :Nasib baik kejahatan aku x diaibkan... sume orang x tahu...
Bob: Xpe, Jonny... Tapi aku tahu...
Aku : Huh? Ko tahu ker??? (confius jap aku....)
Bob : Hahaha..
Aku : Ko tau la aku mcmne dulu... Tiap2 mggu mesti aku nk kuar gak... Gile mcm duduk dalam penjara... Terperap aje... Kuat outing punye pasal, sampai boys pun asyik pesan beli barang mcm2...
Bob : Hahahaaaa.... AKu tau...
Aku : Aku ingat dulu... Usop pesan kat aku beli komik... Aku pun pi la beli kat kedai mamak sebelah McD tue... "Mamak, mamak... ade tak komik "Wira Kenderaan...?" "Huh? xde la dik..." "Aik, kawan saya kata ade..." pastu aku pun jenjalan la meronggeng dengan kawan2 aku... bile balik, aku pun btau la... "Mane ade Wira-Wira Kenderaan".. "Huh? Bukan Wira Kenderaan... tapi Wira Keinderaan la..." "Hahahahhaaaa.... Sori..." Punyela bengang kan Usop... sbb xde episod mggu ni... sbb aku dh tersalah dengar!! Kena tunggula next week br boleh baca... Kesian...

Hehe.. Itula.. jaman sekolah dulu bukan ade sgt hiburan kami.. jadi, ktorng ni memang kuat baca komik.... Aku pun dulu suke baca Dragon Ball.. siap ade koleksi lagi.... Berebut2 baca ikut giliran... Siap ingat lagi tarikh komik kuar... Hahaha... Serius rasa those memori sgt comel! sekarang nk baca paper pun ikut dan aje... itupun online...

Bestnye berebut komik dgn Uda.. dgn Mamak... sambil baca komik atas katil double-decker.. dibawah lampu koridor yg samar2 sbb kul 12 dh kena tutup lampu dorm... sambil nyanyi2 karaoke merdu dengan Uda kat atas katil... superb best! kalo kena kantoi borak2 tgh mlm, mmg sakit hati sbb kena tengking, kena denda...

Alamak, dh out of topic... ok.. ok... page 1 balik...

okla, disebabkan majlis bermula, so ktorng diam ajela... well, kesimpulan majlis mmg best... sbb dia wat Majlis Anugerah pada semua murid yg berjaya... Walah! lastyear 40 org murid dapat 8A utk PMR k... dorg dpt sijil dr tangan Permaisuri sambil dendangan Orkestra Muda Bainun dan Gamelan... mcm konvokesyen kat U... Skrg SMKRPB dh jadi sekolah kluster dalm bidang muzik dan BI... pendidikan yang holistik untuk generasi akan datang... bukan result exam je kena super power tapi bidang bukan akademik sekali....


note: itu dorg... aku x la cemerlang mane pun....

result asyik bawah2 jer... x caya? heh... inilah board paparan result semua students k... no hiding!! ko boleh tau result ko punye admirer ke, bf simpanan ke, kakak angkat ke, abang angkat ke? abang angkat special ke... ape2 ajela... yang pasti aku menyampah nk tengok.... jeling pun x hingin k... kalo nama dok kat atas pun, jgn perasan yek... sebab itu on page 2.. bukan page 1... still the same... angka ratus2 k...





pas kuar dewan, ktorng serbu pulak Astaka... khas untuk jemputan... Alumni punye meja disediakan 2 meja ja... kami duduk meja untuk "below 40kg"... hehehe.. itu abang senior yg bagi... sbb dorg nk concure meja makan tuh... hahaha... sebenarnye xde ape pun... saje suke menyakat... dalam byk atas meja tuh, aku suke bunga ni.... so, aku amekla gmbr ni.. bukan gmbr lauk... lauk konpom la sedap.... malas nk amek je... layan makan udah...




aku n Bob... Bob baru dapat 2nd baby... Tahniah! kawen pun dgn Siti Nurhaliza.. itu nama wife dia la... kawen dulu grand meletop2 k... ktorng dok lepak tepi kolam renang aje... borak2 x ingat donia.. mmg sesuai masuk rancangan "Jangan Lupe Diri!"


sambil makan, ktorng diiringi muzik live band dari adik Bainun.... hum... hebat boleh tahan... yang nyanyi2 kat depan ni sume ade amek sijil kat atas pentas tadik... mmg korang hebat la...


okla, juz enjoy the pic... yang pastinye majlis ni best.... bangga jadi AlumniBainun .. walaupun aku hanya 2 tahun je berada di sini... kawan2 pun best... mak aku kata, aku kalo dengan kawan2, memang lupe diri... gelak aje...



ni bergambar sebelum masuk dewan... wif adik2 junior... hanya kami berdua je wakil Alumni yang perempuan k...



ini laluan yang Raja Permaisuri akan lalu... bukan karpet merah yea.. tapi karpet kuning merah... sume BainunAlumni boys pakai blazer hitam dan tie sekolah... kami pakai baju kurung je..



ini tugu sumbangan dari kami :BainunAlumni kepada pihak sekolah sempena Jubli Perak..






inila booth AlumniBainun... glamour u muke sape yg tempek kat board tuh... siap ade senior yang dah berjaya... ada dato', ADUN, selebriti pun ade....





bye... semua kenangan masih tersemat dalam hati.. kalo dulu, memang rasa xpuas hati je kan.. tapi kalo ingat2 balik, byk cerita lucu2... belum aku citer HK kantoikan aku tengah tdo masa preb lagi.... gile suspend... nasib aku x kena makan penampo mcm boys yang lain...



9 comments:

jejaka anggun said...

mana ratu bainun nyer?

Linda Hussin said...

Owwhh... Byk kenangan kt sini. Kna ambush pon ada. Kantoi tido ngan Pn Normah time exam Bio pn ada. Dia siap report kt mama aku... Kna kutuk dgn Cikgu Rosli pn ada. Yg ni smpi mati pn aku ingat. hihi

a.z.n.e.e said...

Jejaka anggun:
alamak,, gmbr x boleh amek kat dlm dewan...

linda:
hahahaaa... ko lg byk memori dr aku... tp korang lg dasat la sebab boleh tahan dgn dugaan cikgu2 yg garang katsitu...

Mrs. Zuki said...

Bestnye..semangat betul...tapi..napa 3 org je?mana yg lelain?Bob tak baca ke blog ko ni?

Noraishikin Mohd Salleh said...

owh rindunya time skolah....sgt byk giler kenangan especially asek kena tocer ngan kakak2 senior.skunk bila jmpe kat blog@FB, rasa rindu nak jumpe balik :) pape pun BAINUN mmg best.best giler,kan akak.hehe

a.z.n.e.e said...

ili:
time ni time hari keje.. ramai xle datang... ala, lupe la nk btau bob.. dia kan bz dgn baby barunye.. nnt aku btau dia.. huhuhu...

cikin:
a'ah... dulu2 mmg rs bengang aje kan..?? tp sekarang jadi rindu!!

Noraishikin Mohd Salleh said...

dulu bengang x hengat..nak bagi salam pun rasa x ikhlas ajer..haha..tp skunk rasa nak jumpe sume balik..kin dah jumpa kak aisyah kat FB :)

Queenin Murni said...

wohhh.. bestnya..
congrats to azham n team selaku nadi alumni..

tak dpt nak joinlah majlis, but if ada event kat kl, jgn lupa bgtau.. :)

by the way, PKHem itu pon selalu cari pasal ngan saya.. mencik! :P

a.z.n.e.e said...

cikin: itula... mmg syok sgt... fb ada, mmg best!!

murni: ok.. update la selalu blog alumni xpun blog akak.. hehehe...

a'ah.. pk hem tue mmg jaki la dgn kite..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails