01 November 2009

grill dan railling punye pasal..


SABTU

grill sudah pasang!!

konon nak mencuci umah.. sekali indon tu x bawak kunci pulak.. kunci pintu mmg ade.. tp kunci grill ktorng tak dapat lagik... sebab baru pasang semalamnye... ades... panas je telinga aku bile dia btau kunci dia x bawak... aku ajak en.suami g amek kunci kat Ipoh.. en.suami xmo pulak... ades... lagi la aku bengang kan? bab2 menangguh keje nih... malas betolla aku kalo mcmni... ewah... mcm x biasa tangguh keje...

nak ikotkan kami berdua berkobar2 bangun awal plus x titon balik pas subuh k... punyela semangat.. siap xmo breakfast x umah... xmo buang masa.... sekali xjadik pulak... alih2 sbb kunci grill xdak... aku punye muncung dh panjang sedepa, boleh wat sangkut baju... merajuk gile aku rasa.. mmg merajuk pun... jeling je dengan en.suami...


terus ajak balik umah... masak pun xmo.... bio le...


tapi my hubby memang pandai memujuk... dia pandai cover... rupenye dia kol kontraktor... kontrak janji datang anta kunci kul 2 ptg... wah... berbunga balik hati... metaseh... memang jatuh cintan lagi la kat awak... tergebuk gedebak saye!!!


so, petang tu selepas lunch kitorang bergerak semula ke umah agam! sesi cuci-mencuci bermula.. hahaha... nampaknye kerja cuci-mencuci ni jadi lebih happening sebab adik2 sepupu aku pun ade join sekali... yang paling suke is my youngest cousin la! haha.. dia boleh buat mcm main ski pulak kat dalam umah.. siap guling2 atas lantai... kuak lentang sume ade... hahaha tp the best part dia mmg xmandi lagi plus pakai baju tdo plus siap xpakai spentot... what a toooottt! nasib baik kecik lagik k.. kalo x, aku pun pengsan sama... ades... ktorng layan ajela budak kecik sorang ni... nak buat mcmner dia sorang jer tersesat kecik lagik.. yang lain sume dah beso panjang...


tapi harap maap la sebab nan adoo gambar... kamera pulak x bawak... sebab the news nak g cuci rumah en.suami btau masa tengah lunch... so, aku pun g cuci umah pakai jeans lagik... macam x sayang aje levi's baru nih... lantakla... janji aku puas hati bole cuci umah, kan? kan?


so, balik memang dah gorib (maghrib)... mata dah ngantuk.... as to show my love n thanx to my hubby.. i belanja u makan chicken chop ok... dengan harap nanti awak belanja saya pulak yang lagi best... or tolong belikan saya satu handbag baru.... (eh, tiba2 pulak... yes, aku sudah boring dgn handbag aku sekarang... tapi duit nan adoo.... ades... sob.. sob..)


so, inilah dia grill ktorang.... yang baru dipasang.. sehingga ktorng xle masuk umah!!! ades...


AHAD

hahaha... harini mission baru.... kitorang kena mempertaruhkan nasib dan nyawa demi batang kayu dan rail besi untuk langsir... ades...

mane taknye, railing langsir untuk sliding adalah 10'... huh?? yang dah tentu dua kali gando tinggi dari aku.... yang dah tentu tak muat dalam kete.... kalo x de jalan lain, ktorng bawak masuk je kete.. sorang tolong usha jalan sbb kayunye terjulor keluar kete...

we are lucky sebab pakcik aku (cik yang) bagi ktorng guna dia punye avanza... boleh la... janji boleh muat..

tapi.... muat ker????


entah!! gamble ajela....

and again we are so lucky... sebab cupoi2 (muat2 aje..) masuk dalam avanza.... hahahaha... cina kedai pun gelak.. sbb selalu orang angkut naik pickup ke lori ker... ktong avanza jer.... hehehe...

tapi cina tuh lagi terkejut sbb tengok budak kecik yang bawak avanza tuh... hehehe...kawan2 jangan terkejut!! sebab yang drivenye adalah aku!!


taraaaaa......



see.... it's me lah!!

memang steadyla drive avanza nih... i was a nice experienced!!!

tapik kan... sila baca dalam keadaan berbisik...

"aku memang pernah bawak kodok tinggi macam nih... hehehe... dulu i drove my friend punye pajero.... STORM pun pernah.... hikhikhik"

jangan btau mak aku tau!! en.suami xpe... dia sempoi...

syok segh... gile jakun! gedik gile nk bawak jugak!

oklah dah melalut... tapi memang trill la bawak batang langsir nih... risau aku! sebab from bumper to bumper... penuh kete... dari cermin depan ke cermin belakang k... muat2....

x percaya??? ni ha kome....




tengok en.suami pun kena dok tersepit kat belakang... sebab kayu tuh lentang sampai ke cermin depan... dasat....




tengok orang lelaki nih... datang masalah macamner pun... cool ajer...

"abang, u r lucky tau sebab dapat isteri yang gile wheel macam cayang tau... nasib cayang memang suke bawak kete.... tengok avanza pun cayang nak try bawak gak... silap2 nanti cayang bawak bendoze ker... lori hantu ker.. ha.. ha.... takpun nanti cayang nak mintak keje jadik driver dato' ker... ha.... boleh ker???"

kalo orang tanya boleh ke ko bawak kete beso nih.. aku lenkali nak jawab le macam nih...
"ler... aku dulu memang driver lori... dah biasa dah bawak kete beso nih... hehehe...."

boleh???

9 comments:

yan said...

wah wah..
bile nak pasangkan ke dinding pulok?

Mrs. Zuki said...

Jonny...umah ko ni mcm aku akan singgah selalu je nanti...hehehe...
Bestnye weiiii dah nak masuk umah.
Jangan keje berat2 sangat Jonny..
jangan angkut2 sangat..jaga2 ok..
Aku bwk Unser abah aku gi sekolah..selalu org kata tak padan dengan tuan kete tu.

jejaka anggun said...

best ek? bile lah jejaka anggun berjaya membawa kereta besar2 cam tuh. dah biasa duduk kat belakang jer idupnyer.....


ps: dah update dah entry baru. gi baca cepat!

alfa juliet said...

org kecik pun ada hati nak bawak kete besar ok..hehehe...aku kategori kecik lagi kan>>>> muahahhaa

a.z.n.e.e said...

yan: dlm mmgu ni la... Insyallah... hehehe..

ili: yeke? ko nk dtg? maila... pintu umah aku sentiasa terbuka utk korang sume.. hehehe... a'ah.. en.suami pun seems semakin fahamla.. aku pun dh x byk wat keje2 berat gitu... mintak2 la ade rezekinye nnt...

a.z.n.e.e said...

JA: mane tau nnt u tetiba jadik bos besar.. dok kat blkg jugak, kan? lg best...

aza:
betol betol betol...

zafi said...

Hubby gak kene main peranan pujuk isteri... ishk ishk ishkk sian hubby die :P
jokes je!!! umah baru!!!!

a.z.n.e.e said...

zafi:
hehehe.. itu salah satu tanggungjawab seorang suami tuh.. kalo x, tiada layanan mesra.. hehehe..

Delimasari said...

or kecil cili padi...
nak bawak kete besar aje...
cayok22222

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails