10 August 2009

meja console


huwahahahaaa.. bulan ni duit mengalir macam air...

termasuk harini sudah 3x aku keluar masuk bengkel kete n perodua... dasat...
  • 1st- servis + tukar bateri = rm378.
  • 2nd - tukar tayar depan 2 bijik + allignment = rm 325
  • 3rd - tukar break pad = rm 58.50
kuang..kuang... nasib baik elaun en.suami bagi bulan ni berlebih.. katanya utk belanja raya.. hahaha.. aku pun pk, raya nk beli ape??? mcm ade anak?? takat beli baju raya aku sepasang berapa sen sgt.. badan pun kecik, bukannye besar... so, aku tutup mata aje.. berbelanja utk diri sendiri.. boleh??? mule2 ingat nak beli brg umah.. tp xpela.. en.suami pun notice dgn masalah kete aku nih.. kete pun penting jugak.. kang bawak ade masalah lagi bahaya, kan??? lagipun, inilah pertama kali aku berbelanja besar-besaran untuk kete especially untuk maintanance mcmni... lasttime besar, masa tukar sportrim dulu.. seribu lebih sekali dgn tayar.. hem.. la ni mmg patutla kene ganti. sume tuh . dari beli xpernah ditukar pun.. berbaloi kan beli kete baru.. xde masalah... itula pengajaran bagi aku yg pernah pakai kete 2nd hand dolu2.. huhuhu...

oh ya, aku pergi ke perodua tadi dgn mak aku... pas siap sume urusan kat situ... mmg ktorg plan nk g kedai perabot jati.. hehehe.. ini kedai yg baru bukak yg aku citer dulu.. mmg menggeletis la ktorng nk g sana,.. huhuhuhu... harusla kalo g sana akan perabis duit especially kalo g dgn mak.. kalo g dgn en.suami takut nk mintak.. jgn kata mintak, takut nk cakap.. hehehe.. isteri solehah kan aku... jalan teringkas, aku beli je sendiri.. pakai duit aku.. ikut suke hati aku je... hahahahaa... dh beli, baru cakap.. lagipun, aku dh biasa dr jaman bujang.. dh biasa berdikari... ape aku nak, aku decide n aku beli pakai duit sendiri... xreti nak meminta2.. sampai la ke kawen skrg.. xreti nk mintak.. tapi kalo bagi, aku amek jer... huhuhu..

hasilnye.. "abang, rumah kita dah ade meja console..." "lor... mane??" sambil menggeleng.. ayat "kita" tue penting.. kiranya bukan utk aku sangat la... untuk kami berdua.. hehehe... punye la dlm rushing nk balik tadi boleh lagi aku rembat sebijik benda.. hehehe.. siap boleh muat dalam kete lagi... itula sebabnye aku konfiden elephant tadi... huwahahahaa... puas hati aku!!! terus bayar je dgn hasil tawar menawar oleh mak aku dgn hebatnye,.. mmg harga dia dasat la morah... tgh sale beb..! kan nak raya.. raya nnt kontena baru lak datang... so, nak clear stock la katakan..

ikutkan hati mmg ade lagi aku nk rembat... tapi dh lambat tadi.. sbb dh janji kul 4 dgn kontraktor kat umah baru.. huhuhu... jam pulak dh tunjuk kul 4.30.. berdesup la aku bawak kete tadi...

okla, inilah dia gmbrnye... lalalalaaa... mak aku cakap " bagi mak pinjam dulu la sampai raya nih.. buh kat tingkap jawa mak..." "boleh.. no problem.... hehehe..."

p/s: walaupun duit dh byk habis.. tapi masih xsedar diri bile jumpa brg jati... intension aku pada levi's ke, adidas ke, nike ke, handbag ke, kasut ke, make-up ke... dh berkubur... dh xterliur... padehal dulu mmg itula benda yg aku sakan nak beli... skrg tgk katalog avon pun, aku setakat pandang aje.. walaupun kakak2 kat sebelah2 nih jenuh pujuk suh beli.. hati aku kering aje.. GB jual one-drop perfume pun dgn muke toya aku tolak xnak beli... boleh x gitu??? en.suami tadi pulang bg aku sehelai t-shirt baju adidas.. jeling je aku tengok benda tuh... boleh x gitu?? kronik.. kronik...

~|@a.z.n.e.e|@~

6 comments:

Mrs. Zuki said...

Jonny,
Ko mmg banyak duit ye...
Umah ko tu bila start bina sebenarnya sbb dalam 50+hari lagi nak siap lan?

alfa juliet said...

jonny, gi kedai perabot memang berhantu...kalau tak besar, kecik pun jadilah...dah dah jgn lalu dah kedai tu..hehehehe

a.z.n.e.e said...

ili:
power ayat ko... "Ko mmg banyak duit ye..." huhuhu.. kalo betul, AMIN.. aku pun suke.. mane pulak, kan skrg operasi perabiskan duit yg ade.. tp bukan selalu segh.. ni la peluang yg ade pun...

azza:
a'ahla mmg berhantu.. kalo xdpt rembat yg besar pun, yg kecik kenit pun jadila.. janji baru.. heheheh...

p/s: aku mmg pandai perabiskan duit.. bagi je duit, tau la aku nk wat ape.. huhuu..

Mrs. Zuki said...

Yang pasti duit ko lagi banyak dr aku..sebab tu ayat aku camtu..kagum ..

a.z.n.e.e said...

ili:
yeke?? xpela nnt ko dh duduk dgn bibi ko bolehla plan mcm2... skrg mmg byk belanja.. sabar yek...

Anonymous said...

I�m not that muсh of a internet reаder to be honeѕt but yοuг blogѕ really nісе,
keeр it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Many thanks

my web site - wood projects that are Simple

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails