31 July 2009

Survey


masih ingat lagi x tentang kegilaan aku dgn jati..??

hehehe.. tadi aku n en.suami pergi terjah hampir 5 kedai perabot.. 3 daripadanya adalah kedai perabot jati.. 2 lagi, kedai perabot moden... alamak, sukenye aku... mmg aku boleh meroyan seperti biasa bila singgah kedai2 jati nih... adoi... best bangat... masih lagi terasa meremang bebulu tangan bila tengok jati nih...

ini semua kerana semangat nak masuk umah baru nih... daripada survey2 tadi.. baru aku tahu yg en.suami lebih sukekan design modern... actually, bagi aku... jati n modern boleh je mix.. lagi cantek.. so, no hal..

namun, dalam pada tue aku boleh tgk la betapa cerewetnye en.suami sebenarnye.. hahaha.. kdg2 mengalahkan aku... dia tadi dok bz cari bidai (devider) untuk ruang tamu kami.. ruang tamu kami mmg panjang.. tapi xnk sekat2 dinding.. rogi.. so, kami decide utk beli devider sahaja.. hehehe.. dari survey2 tadi nmpknye taste en.suami tgh mengalahkan aku.. hahaha.. devider dia nk tinggi sampai ke beam atas syiling.. fulamak... jadi xsetuju lak aku.. rase mcm serabut la pulak.. tapi lantakla.. duit dia.. boleh x cakap gitu..

dari survey tadi jugak, aku jumpe sebuah kedai jati yg br bukak kat ipoh nih.. fuh... design dia marvelous.. boleh custom made lagi.. design dia pun ikot ciri2 org melayu.. bukan bali atau siam spt yg aku biasa jumpe.. fulamak berkenan dah hati nih... meja makan berukir daun pisang... cantek siot.. tapi xdela aku nk beli skrg... kering segh.. kena spare ke lain dulu...

one of idea aku.. dah dapat dah.. aku nk kerusi cleopatra modern.. warna merah.. kalo x, ade bunga2 emas.. aku xnak la.. aku nk kosong je... mcm dlm gmbar nih.. cantek siot.. tp design blkg dia moden sket la.. yg ini mmg aku dh reserve duit dah.. hahahaa... habis la aku... xpayah la aku beraya... alamak, sebut pasal raya, sehelai baju raya pun aku xbeli lagi.. mcm xrasa nk raya je.. tahun lepas bz nk kawen.. tahun ni bz wat umah pulak... adus... apela aku nih...



gile.. gile.. aku boleh gile memikirkannya...
gile.. gile.. gile... kami dua2 bolehjadi gile...

tadi en.suami mengira2.. "meja makan 3 ribu, sofa 3 ribu, set katil 3 ribu... alamak, banyaknye sayang...""hahahahaa... tau xpe (dalam logaht perak ok...)" pastu kami sama2 gelak... ''hahaha.. hihihi... xde gigi tinggal gusi..." mcm dialog citer p.ramlee tuh...

kul 9 malam, ayah kol ajak makan malam.. ktorng pun pecut balik kampar.. hehehe,.. merasala makan malam tadi miss lecturer mude belanja makan.. alias adik aku tuh... hahahaa... kena ketuk dgn ktorng.. gaji pertama dia la katakan..melantak tahap gaban la jugak... kerang bakar aje dah 3 pinggan.. punye la ayah aku kuat makan.. dengan siakap 3 rasa, tomyam campur, kailan ikan masin, telur dadar dan paling istimewa mestila laici kang.. yum.. yum.. cedap!! metaseh yea, miss!! bulan depan boleh belanja lagi...

p/s: kesimpulan oleh en.suami.. "rege jati n moden.. lebih kurang sama... tapi kualiti, lagi baik jati.. moden mcm cepat rosak je abang tengok..." "tau xpe..." again dalam loghat perak... mintak2 en.suami setuju dgn pilihan aku.. yahhooo... xrugi pergi survey banyak2 kedai tadi... atleast, mata dia dh berbuntang sekarang... hehehe...

~|@a.z.n.e.e@|~

7 comments:

jejaka anggun said...

hmmm... teak wood tuh x nampak mcm umah datin2 ker nnt cikgu aznee oi!!!

a.z.n.e.e said...

oyeke..

mgkn yg ni nmpk grand kot.. tp yg sebenarnye kecik sket jer.. kita wat simple2 jer.. xnk la nmpk mcm umah datin2 gitu.. takut segh..

Mrs. Zuki said...

Aku mmg takleh tahan menyerongen tiap2 kali tang loghat perak tu..*sigh*
Cantik kusi cleopatra tu..aku suke taste ko..kalau ada gold2 tu nanti tak lawa bile dh lawa sbb cat gold tu nanti akan tak jd lawa mcm mule2 beli.elok la utk cerewet..sebab bknnye beli perabot utk pakey buang..maheii tu(aku pun cakap dlm ton perak jugak ni).Then ko pun jdb..tau xpe..hahahaha..

yangyuyu said...

wah bestnya nak masuk umah baru..selamat menghabiskan duit

a.z.n.e.e said...

ili:
hehehe.. aku pun suke ko tulih dlm loghat peghok... huhuhu.. a'ah.. itula pk.. kdg2 biar terus puas hati.. sbb dh dok kat umah sendiri.. kang main beli jer, nyesal pulak.. duit jugak tue.. rogi kalo membazir + nk letak mane pulak brg2 tue nnt..

ummi:
hahaha.. betol.. betol.. time for perabis duit.. mmg habis la aku...

warung GAJAHPUTEH said...

betul tu joni...dah alang2 membeli perabot utk umah sendiri...baik la beli yg kita bebetul suka... yg pasti leh pakai dlm tempoh lama...cam aku dulu..sampai ke sg buloh mencarik perabot rotan...sbb kitorg satu family mmg suka rotan...janji puas ati! berbaloi-baloi...hehe

a.z.n.e.e said...

laili:
oo famili ko minat rotan.. itula citarasa masing2.. kdg2 mmg sanggup berabis.. hehehe... tapi yg penting kualiti + puas hati...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails