22 June 2009

Vidal Sasson

Hampir bersawang sket2 la blog aku.. Huhhu... Mgkn matlamat menjauhkan diri dgn blog kian berjaya.. Huhuhu..

Saje je la citer.. Saje menabah post ke-81 nih.. Tadi ptg aku g saloon rambut dgn adik.. ktorng g rebonding.. Hehehe.. dah lama xbuat.. Dah setahun lebih.. Last aritu sebelum aku nikah.. Ni dah bulan 6 dah.. Rambut pun dh mcm nk bergulung2 je.. meliang liuk bukan main.. almaklumla cuaca panas skrg.. Harus hari2 cuci rambut.. Berminyak ya amat.. Rambut pun lagi cepat rosak..


Ini firsttime ktorng rebonding kat kampar.. selalu ktorng g buat kat Tapah.. 20 minit dr Kampar.. Huhuhu.. Sbb kat sana, saloon rambut tumbuh mcm cendawan.. Rege pun morah beb!! Kalo rebonding biasa pun
rm30 je.. xkira pendek ke panjang.. Untung kan?? Kalo kat Ipoh, minimun caj pun rm150, kan.. KL usah cakap la.. Nak morah n ok, dulu aku g Bukit Bintang.. Tp lbh baik buat kat kg jer.. Dulu ms kat Perlis, ade gak yg morah mcmni rm30 ja bukan sebab ubat cokia.. tapi sbb dia buat kat umah.. jadi xde sewa kedai.. so, caj pun morah la.. Kat kampar ni pulak, baru skrg ni ade kedai baru yg berlumba2 bg rege morah.. Kalo dulu, jgn harapla..


Aku pernah cite kat member KL ms kat Gombak dulu.. Agak meroyan jugak la dia dgr aku kuar
rm30 je.. Hehehe... Sebab dia kata rambut aku cantek... Bukan aku cakap yea.. Dia yg cakap.. Hehehe... So, maksudnye the quality is there la, kan?? huhuhu.. so, ktorng pun mmg saban tahun akak g buat kat situla... Even, cousin aku yg kat Les'Copaque tue pun buat rambut bile balik Kampar.. siap pernah bawak kawan2 lagi g buat rambut.. Huhuhu.. So, Along.. "Xpayah g Tapah dah, adikku... Kat umah kita dah ade dh.." Hehehe...


Rambut aku malamni pun mmg dah cantek mcm model Vidal Sasson.. En.Suami pun jeles bangat.. Even, mula2 masa aku masuk bilik dia cakap "Ape ke he nye (halnya) rambut dah mcm hantu rhaye nih..?" Sila baca dlm slang Perak yea.. Tapi itu masa lampu katop.. Bila lampu bukak, dia dh ngaku dah.. rambut aku chantek.... Heheehhhhehehhhhheee... Suke!!! Aku pun sengeh sampai ke telinga sampai menghayunkan rambut ke kiri dan kanan... Hee....hee... Saje bagi hati en.suami panaz...


Okla, mata pun ngantuk awal nih.. Mgkn sbb rambut dah ringan... Ada kaitan ke ngantuk dengan rambut.. Hehehehe.. saje je buat korang pulak panaz hati... Hehehe... Okla, da.. Nite...


p/s: Sape kata pompuan pakai tudung, xbole jaga rambut.. Sape kata pompuan pakai tudung, xbole ada rambut bergaya.. Sape kata pompuan bertudung, xcantek bile tanggal tudung.. Huhuhuhu.. Boleh jer.. Janji nak.. Tambah2 utk sang suami... Besar pahalanye...



...Rambut itu mahkota wanita...

~|@ a.z.n.e.e @|~

9 comments:

Mrs. Zuki said...

Yeyyy aku org pertama komen..best kan rebonding..senang nak urus rambut..teringat masa kat maktab baru2 ni..rambut aku dah serabai gile sebab stress asgmnt..ko bayangkan ala2 singa la..apa nak buat..towkey saloon aku kene bunuh.

warung GAJAHPUTEH said...

wahhhh....very d murah....
aku kena turun kampar gak la kalo citu....hehe

Linda Hussin said...

Betol2... Yg bertudung lg kna jg rambut. Dok bergulung dlm tudung nnti tak lawo.
Aku pon dh buat aritu =D
4jam Joe tunggu aku kt kedai.. hahah
Tp RM80 laa termasuk gunting+cuci+rebonding... wawawa
Suka suka...

qistory said...

rambut aku dah kian nipih dah ni...dah nampak kulit kepala dah...huuu...nak kena makan kalsium balik ni...

a.z.n.e.e said...

Ili:
Biar betul?? Kena bunuh?? Takutnye aku...

Laili:
A'ah.. Jom beramai2 rebonding kat cni... Morah! Morah! Mcm jualan lelong pulak.. Hehehehe..

Linda:
Huhuhu.. sanggup Joe tunggu yek.. 4 jam lak tuh.. aku semalam 2j 30 min je dh siap mgkn sbb xde org kot.. Huhuhu... Mehla dtg cni.. Minum2 kat umah aku sat.. Hehehe..

Balqis:
Lor.. Itu mcm petanda nk dapat baby lagi satu je tuh.. Tambah2 kalo Hannah dok isap jari.. Ha ha ha.. Watch out!! Hehehe...

qistory said...

rambut aku mmg dh sedia gugur dr zaman anak dara dulu...time pregnant kurang sket sbb mkn kalsium n susu anmum. bila dh stop mkn tu sume tu yg start gugur balik tu...wuuu...bukan sbb hannah nak dpt adik lg ye...

a.z.n.e.e said...

Hehehehe...
Kalo ade, ape salahnye.. Hehehehe..

masNie said...

sape member kat gombak kate eambut cun tuh??
ckp skit

a.z.n.e.e said...

bukan mu la..
budak umah aku la..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails