25 May 2009

Tahniah

Tahniah buat pasangan Azylia & Helmi @MetMet..
Kedua2nya kawan aku di Bainun dan UUM... Kami bertiga satu kelas dari f4-f5 dan berterusan di UUM.. Kami bertiga juga Degree IT yang sama... Dorg berdua bercouple selama 12 tahun sebelum diijabkabul.. Hehehe.. A very long long long journey..

Aku dan Intan berpakat pergi ke rumah Lia di Tambun di sebelah malam.. Memandangkan Intan ada kelas ganti n aku ade jamuan di sebelah tengah hari... Actually, rumah Intan dkt je dgn umah Lia.. 2 minit jer.. aku pun ingat2 lupe nk g umah dia mcmner... aku lupe jln dr main road nk masuk ke dlm kwsn perumahan dia.. Aku tanya pd intan.. "Apa sign kalo aku dh smpg simpang masuk sn?"
"Ala.. pas selekoh tajam.. dekat giant... Hem.. Mesti ada bunga manggar kan? Ko cari je bunga manggar..."
"A'ah betul jugak.. Xpela.. Aku gamble aje la.."

Aku dh smpi kat Giant Tambun.. Tapi xjmp2 jugak bunga manggarnye... Menyumpah2 aku...
"Alamak.. Lia ni xkan xgantung bunga manggar kot.. Hish.. Mcmner la org lain boleh smpi.. Hish.. Aku cari bunga mangga, bunting ni pulak yg ade.. Butik pengantin manela pulak yg buat promosi ni.. menyemak ajela.."

Aku pun main masuk je simpang depan Giant... Sah.. Mmg aku dh sesat.. Adoi.. Nk cari jln kuar pun satu hal jugak.. Berpusing2..." Tapi akhirnye berjaya jugak aku kuar... Aku susur lagi jalan besar... Lantakla... Terus ajela.. Pastu br jmp selekoh tajam.. n nmpk signage "Batu 5"..

Ceh!! Sekali lagi aku sumpah seranah.. "Aku ingat sape la tadi... Rupenye kome ker... Hampeh tul.." Huhhu.. Bunting yg aku nmpk td tue, gmbr dorg... Juz because tulisan dia halus nk x contra.. Bunting tue xle dibaca,.. Adoi.. Aku pun sesat..

Bile smpi umah Lia, Lia n Met2 tanya.. "Sesat x tadi??" "A'ah.. Hampeh.. Sesat aku tadi... Aku ingatkan butik mane la buat promotion... Bla.. Bla.. Bla..." Dorg pun tergelak dgn citer aku.. Samada gelak tgk aku kecoh ker.. Ke deme gelakkan aku mcmner la kebodohan aku boleh xnmpk bunting tuh... Adoi..

Akhirnye, kul 10 malam baru aku n Intan bergerak balik ke umah masing2... Hehehehe.. Mmg lupe diri... Aku cakap "Wei, jom balik.. Borak mmg la best... Tapi balik kang kena marah pulak.." Huhhuhu.. Inilah pertama kali pas kawen aku jenjalan umah member bersendirian tanpa en.suami... janggal la jugak rasenye... Xbiasa pulak.. Padehal dulu pandai je kuar sendiri2...

Ni la gmbr pengantin yg aku chot dr yahoo group... Tahniah yea.. Akhirnya, kawen gak kawan aku nih...











Kerana ari sudah malam.. Pengantin pun dh tukar uniform.. Jadi ktorng amek gmbr antara ktorng aje.. Pengantin xmo amek gmbr.. Katanya.."Malaih le aku amek gmbo.. Muke busuk2 mcmni.." Huhhu.. "Yela.." Ktong pun amek gmbr sbg bukti g umah pengantin... Ewah.. Nk tunjuk kat en.suami masing2... Boleh x mcmtuh??

Sebelah tuh anak sulung intan.. 6 tahun dh.. Hem.. Anak dia pun dh 3, beb.. "Anak aku dh berderet dh, Jonny..." Huhhu.. Itula pasal.. Aku terkedek2 br nk buat.. Eh.. Terlucah pulak..




Ni gmbr ms ktorng masih single.. Sebelah sana adalah shaema.. tiga2 masih available lagik yek.. Ewah.. Sekarang masing dh berpunya.. Intan 3 org anak, Shaema sorg anak n aku otw... Hehehehe..

For info, Intan n Shema ni member baik aku kat UUM.. Dua2 tempat aku mengadu nasib gak... smpi ke hari ni.. Thank you guys... Korang berdua mmg sahabat baik aku dunia dan akhirat..

Ehem.. ehem... mgkn korg pernah tgk muka Intan ni,.. Sbb dia ni la yg masuk Roda Impian smpi separuh akhir Juara Tahunan.. Hebat, kan? Hadiah pun lebat...

Dia ni la antara kawan2 aku yg bijak pandai.. Bijak uruskan masalah yg timbul dan apa sahaja masalah yg dtg.. Any suggestion, semua bernas.. Sbb tu, ktorng selalu berborak n share pendapat.. Huhuhu.. Nasihat Intan waktu aku susah dulu pun, aku masih lg ingat dan amalkan doa yg dia bg pd aku... Alhamdulillah.. Doa aku pun dh dimakbulkan Tuhan...


Oklah, nak mandi la... Ari pun nk ujan.. Suami pun satg nk balik dh.. Bye.. Salam..

~|@ a.z.n.e.e @|~

7 comments:

Mrs. Zuki said...

Alhamdulillah....akhirnya kawin jugak Lia &Helmi..
lama tunggu tauuuu....
Sama cantik sama padan.
Ingat lagi Lia cite, adik dia kata kalau Lia & Helmi kawin, anak diorg mesti kecik2..hehe..

Aku tak pernah nampak la Intan & Shema tu...betoi la..
Mesti depa pun tak pernah nampak aku.
Intan kawin msa umur berapa?Ekspress betul anak dh 3.
Tapi dia nampak maintain ek..jeles aku;)

A.Z.N.E.E said...

Hahahaa..
plg best! Dua2 suke goyang kaki..
nnt dpt anak, bergoyang satu umah...

Hehehee..
Shaema IT same kelas dgn aku.. mn ade shema, di situ ade aku.. Intan IT pastu tukar MOT.. Tp dia KMKN sbb tue ko xberapa cam dia kot.. Dia kawen ms 22thn.. Last sem, dia ngandung.. Tp aku igt lg, ketabahan ibu mengandung ni lain.. Dia rajin terlebih smpi presentation pun pki Frontpage.. beria aku dtg umah mak mertua dia ajar Frontpage.. xnk gn PP.. Huhuhu.. Gladly, dpt sijil dekan pulak tuh! Tuah anak,kan??

Linda Hussin said...

Aku dh lama tak pergi kenduri... Last skali g kenduri umah Amrom... Tak sempat ler... Kalu smpt pn by tghari tu aku dh lembik mcm cucur kodok... Letih tul buat 2 kerja ni... Mcm terlebih rajin pn ada... hihihi...

Cikinto Marcello said...

eh kak lia..ckp congrats kat dia erk.

p/s : kak intan tuh mcm muka lisdawati pun ada =)

A.Z.N.E.E said...

Linda:
Ko outstation yek? mmg penat gilos ok wat 2 keje.. aku dh merasa dh.. skrg rs mcm nk jugak duit bebanyak, kan? tapi nk wat keje yg senang2... xpenat.. ade x??? hehehehe..

cikin:
igt lg ke kt k.lia ko nih... Hehehe...
yeke mcm lisdawati.. selalu org ckp mcm joji@ kakak ella.. hehehehe..
entahle..

Cikinto Marcello said...

eh musti la igt...senior dulu kan garang..junior musti igt pnye...rindu gile masa zaman kat bainun.huhu.akak ada contact kak aisyah x?or penah dengar citer pasal dia...

A.Z.N.E.E said...

hahahaa..
harus.. senior harus garang...
tapi akak xgarang.. baik aje.. hehehehe..
kak aishah? xdela.. kat yahoo group pun mcm xaktif jer.. kalo x, mesti ktorg selalu bergrouping2 dlm yahoo nih.. Huhuhu.. Ko kena tanya kak linda ko nih... dia SU kelab.. Hehehehe..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails