27 May 2009

Penuh Senyuman

1. Lalat


Sang lalat dan isterinya makan seketul najis, lalu berkatalah bini si lalat, "bang, kenapa kita kena makan najis hari-hari?? saya dah tak sanggup lagi!," Jawab lakinya, "Hish!!Jangan cakap bende-bende kotor depan rezeki !!"


2. Diet

Doktor menyuruh seorang lelaki yang sangat gemuk untuk melakukan diet.
Doktor berkata kepadanya...
"Anda mesti memakan sedikit roti panggang... sebiji buah-buahan dan segelas air kosong..."
Lelaki menjawab...
"Baik lah doktor... jadi... Itu semua harus saya makan sebelum atau sesudah makan, Doktor?"


3. Diam Ketika Makan

Sebuah keluarga yang terdiri dari ayah, ibu dan seorang anak sedang makan malam bersama.
Anak : "Ayah, di..."
Ayah : "Diam! Sewaktu makan tidak boleh bercakap!"
Setelah selesai makan...
Ayah : "Nak, waktu makan tadi apa yang ingin kau katakan?"
Anak : "Ayah, di daun salad yang ayah makan tadi ada ulat!"


4. Mayat

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat di sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis: Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga: Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok. Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.
Polis: Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga: Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...

5. Kembar

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka…
Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.”
“Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya.
Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!”
“Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.
Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang.
“Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.
Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya,
“Apakah yang merunsingkan awak?”
Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven.”


6. Sebab-Sebab

Jam sudahpun menunjukkan pukul tujuh pagi. Salim masih lagi berdengkur.
Ibunya pun segera mengejutkannya untuk ke sekolah.
Ibu: Salim...Salim...bangun nak, pergi sekolah, nanti kamu terlambat.
Salim: Alah mak... Salim tidak mahu pergi ke sekolah!
Ibu: Apa, tidak mahu pergi sekolah?! Baik... Salim berikan emak dua sebab mengapa Salim tidak mahu ke sekolah.
Salim: Semua murid-murid tidak suka Salim. Guru-guru di sekolah pun tidak suka pada Salim!
Ibu: Itu bukan alasan bagi Salim untuk tidak ke sekolah. Cepat, bangun sekarang!
Salim: Baiklah, sekarang emak pula berikan Salim dua sebab mengapa Salim mesti pergi ke sekolah.
Ibu: Eh...eh...bertuah punya anak! Salim dengar baik-baik, pertama Salim sudah berusia
lima puluh tahun. Kedua Salim PENGETUA SEKOLAH!!!

p/s: Mari kita tersengih bersama-sama... Menghilangkan stress yang ada.. Huhuhu..

~|@ a.z.n.e.e @|~

11 comments:

Mrs. Zuki said...

Rajin ko nyalin..

masni said...

xde keje sgt dah ke?huhuhu

Anonymous said...

keh.. keh.. keh..

alfa juliet said...

ye aku tersenyum membaca cerita ini....dpt gak ilang ngantuk pepagi.thanks jonny

A.Z.N.E.E said...

Ili:
Aku copy n paste jer.. 5 minit dh siap.. Hehehehe..

Masni:
Ni pun keje le jugak... Huhhuhu..

Any:
hek..hek..hek..

Azza:
Tq jugak.. Syok kalo ko syok jugak.. Huhhuhu..

masni said...

dr ko wat keje nih..baik dtg kl..entertain aku ngn ahmatt..hahhaha!cptla dtg cnih n bergedik gedik ngn aku!!

zafi said...

heheheheh
aku gelak besar yg 1st tu!!!

zafi said...

heheheheh
aku gelak besar yg 1st tu!!!

A.Z.N.E.E said...

Masni:

Sabar la... Windu sgt la tuh kat aku nye??? Mu sediakan tempat tido aku yea??

Zafi:
Itu perbualan sulit suami isteri tuh.. Huhuhuhu...

sen said...

amat ckp bereh..tmpt tdo dia sediakan..huhuhuhu.

A.Z.N.E.E said...

sen sen sengal...
hampeh korng! pekena aku!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails