25 May 2009

Lagi...

Semalam aku bertemu kawan lama.. Mesyuarat wanita2 moden...

Masa berborak n berbincang... aku sedih bile dapat tahu kawan aku sorg ni juga mangsa pukul @ penderaan suami.. tapi dia lebih malang sbb ditinggalkan suami selepas habis teruk dibelasah oleh suaminya... anak ditinggalkan bersama tanpa sebarang bekalan makanan dan pampers... serta tiada kredit hp...

Akibat 3 hari tidak melaporkan diri ke pejabat... Dia diberhentikan kerja...

Tuah nasib ibunya tergerak hati untuk menelefon... Setelah itu, baru keluarga dtg mengambilnya di rumah sewa dan dibawa pulang ke kampung.. 3 bulan dia dipulihkan di kampung... Dan akhirnya, semua keluarga tahu tentang hal yang sebenar...

Feb 2009, setelah setahun lebih ditinggalkan tanpa bertali.. Surat lawyer sampai ke rumah menyatakan dia diceraikan dengan talak 3...

Hum.. dasyat...

Sekarang, kawan aku itu ada di Ipoh dan menjadi asisstance manager.. dan telah mempunyai kenderaan sendiri... anak perempuannya dibela bersama.. Alhamdulillah...

Semoga dia juga dilindungi dan sentiasa diberikan panduan Allah..
Aku xberani utk komen ape2... Cukupla kita sama2 beringat dan sentiasa berpesan2 semasa kita... Sesama kami cume boleh membuat kesimpulan orang sebegini mungkin ada masalah mental... Kot... Wallahualam...

~|@ a.z.n.e.e @|~

6 comments:

Linda Hussin said...

Siapa pulak kali ni...
Adakah rakan sekolah kita???
SUPERB81???
Jeng jeng jeng...

alfa juliet said...

perempuan kena ada aset sendiri...mcm ko kata kena ada rumah n kete...kita leh trust suami tapi jgn letak 100%....

qistory said...

kete sendiri - checked
rumah sendiri - half checked sebab nama bersama.
nanti bila dah beli rumah lagi satu, rumah lama nak mintak tukar ke nama sendiri la. huhuhu...

A.Z.N.E.E said...

linda:
jeng jeng jeng..
kali ni member uum lak..
hum.. perempuan seperti tiada sebarang jaminan kecuali kita yg mencari jaminan itu sendiri..

azza:
yup.. secured ourself first..

balqis:
huhhuhu.. dh ade checked list tuh.. bagus.. bagus..

Mrs. Zuki said...

Aku geram betul bila talak terus 3?
kenapa tak boleh je 1?

A.Z.N.E.E said...

itula.. mmg dia ade sakit mental kot..
Bila tny en.suami dia jwb "Org tue gile kot".. so, teori ktorng betul..
xtaula ape kata lelaki2 yg lain.. Huhuhu...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails