19 May 2009

Perlindungan


Aku merancang utk amek semula insurans.. Dulu kat Gombak, aku ade amek.. Pastu aku berenti.. Huhuhu.. Atas kesedaran sivik yg dtg semula, aku rasa aku perlu utk ade perlindungan.. Kalo boleh, aku nk suggestion dari sesapa ttg pakej perlindungan dari syarikat insurans @ takaful.. Tapi aku xnk yg konvensional.. Aku nk yg Islamic.. walaupun, aku xbrape nk Islamic nye.. Huhuhu..

Any suggestion atau contact number???
Aku nk tahu:

-Jenis perlindungam
-Ada cover simpanan sekali x?
-Mcmner dgn medical card.. atau rawatan sekiranya sakit... sekali atau x..
-etc la..

Antara kesedaran yg ada:

- Akibat dh pernah accident n keguguran akibat accident
- Umur semakin byk.. Penyakit pun semakin berjenis2.. Pas wabak "ba alif ba ya".. tikus la pulak..
- Mak aku pun semakin xsehat.. If ada medical, hope will help too.. mane kite tahu masa akan dtg..
- Pompuan terdedah dgn pelbagai penyakit kronik, penyakit org pompuan n kanser..
- Aku skrg dh berkeluarga.. Bukan single lagi.. Surely, perlukan perlindungan...

Ewah, pandainye aku berkata2...

Tapi itula hakikatnye...

Rase2 ok x, perlindungan yg kat atas tue...

...Need To Know...

~|@a.z.n.e.e@|~



7 comments:

ILi said...

Jonny..ko penah keguguran sebab accident?
Siannye Jonny..

A.Z.N.E.E said...

Ili:
Yea, Ili.. Bulan 2 aritu aku keguguran.. Selang beberapa hari pas aku accident.. Secara fizikal aku xcedera.. Tapi dalaman doktor kata hormon byk dh kacau bilau sbb terkejut kuat..Huhuhu.. Cedih.. Cedih..

Mrs. Zuki said...

Siannye Jonny...kalau tak mesti ko dah bulat sekarang..nasib baik ko tak cedera Jonny..baby boleh buat lagi(walaupun bukan senang)..baru2 ni ade agen dtg jual etiqa kat sekolah aku..Uitt ko still ade word verification?

A.Z.N.E.E said...

Huhuhu...

nak buat lagi??? Nk buat sampai kasik jadi pun bukan senang .. Huhuhuhu...

masni said...

sy pon berminat nk beli insurans..duk ulu nih..naik flight..pas2 pakai boat..kang kena boat karam ke ape2, kekoh ke buaya ke.kan mati sia2 je aku og.

zali said...

Assalamualaikum Aznee.

Saya sudi utk membantu Aznee. Kalau boleh saya dapatkan email address/no telefon Aznee? Boleh send di leemoto@rocketmail.com/0126318367. Saya akan hubungi balik.

Terima Kasih :)

a.z.n.e.e said...

sen:
dah amek lum insurans..?? wajib tau buat mu itew..

zali:
mekaseh.. kalo perlu, sy akan kol.. mekaseh..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails