30 April 2009

Yuna

Aku surprise giler bile dengar suara Yuna nih..
At first aku ingat lagu Indon, pastu adik aku kata "Bukanla.. Malaysian la.." "Wow.. Superb betul suara dia.. Macam pernah dengar la suara dia..."

Ditambah pulak dengan jari jemari Yuna yg memetik guitar.. Seriously, aku adore dgn girl yg pandai main instrument music nih... Tahniah buat wanita2 yg mempunyai skill bermain alat muzik.. termasuklah adikku itu... She's violinist... Aku jugak yg xreti.. Aku pernah marah ayah aku sebab xpernah bagi aku peluang atau exposure in music.. Yela, ayah aku kan Cikgu Muzik sebelum naik pangkat.. Geram jer aku.. Konon mcm aku boleh teror gile la kalo aku dapat main muzik tu???

Bile dgr suara Yuna.. Aku rasa mcm pernah dgr.. And satu perasaan lain yg pernah aku rasa... Aku bukak mp3.. Aku klik2 senarai lagu yg ade dan aku cube dgr suara penyanyinye.. At last, aku jumpa!! Yes!! Mcm suara Nora Jones... Huhuhu.. Aku dulu pernah meminati Norah Jones.. Antara lagunya yg aku suke :- Don't Know Why, Come Away with Me and Turn Me On.. Ooooooo... Bestnye Jazz... Rase seperti melayang di udara bile dengar lagu2nye... Sama jugak feeling yg aku rasa bile aku dengar Yuna menyanyi... Hemmmm....

Walaupun, suaranya persis Nora Jones, aku xkesah kalo org kata dia meniru ke ape.. Sbb bagi aku suara dia mmg dh natural mcmtu.. and itula dia Yuna.. Proudly, Yuna bertudung and boleh berganding hebat dengan suara artis2 lain.. kehadiran Yuna saat ini mmg tepat dengaan kehadiran Indie Music dipasaran.. Tapi aku percaya Yuna ade identiti yang tersendiri and she can stand alone..


video
Yuna - Dan Sebenarnya

p/s 1 : agaknye dh ade lagu ni kat Redbox? Bestnye kalo boleh nyanyikan lagu nih... Hem...


p/s 2: bile dengar berulang kali.. rentak lagu n suara Yuna ada macam Nelly Furtado.. Hemm.. Macam lagu Turn Off The Light..

Oklah, let's enjoy sama2 nyanyi lagu nih... Yeay...

Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku

Ku enggan berpura pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih.. bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Oh...

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku rindu ..

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku tak mampu .. tanpamu..


New Rosse in Indie Band

~|@ a.z.n.e.e @|~

6 comments:

zarul said...

salamz,

yeap2. InsyaAllah ingat. walaupun tak rapat or kenai sangat tapi Zarul ingat!!!! apa cerita? kat mana sekarang nih? pendidik yg berjaya!!!!!

A.Z.N.E.E said...

Salam Zarul..

Baik2 aje..
A'ah.. Biasala zaman belajar dulu..
Dah keje ni br nk beramah mesra.. Huhuhu...

Aku skrg kat Perak.. Sudah pulang ke kampung halaman.. Berbakti pada anak2 tempatan sendiri..
Huhuhu..
(Ayat power la pulak,,..)

zafi said...

awesome!
heheheheheh
yeah long time no see! perak kat mana?
bagus jadik cikgu yg cemerlang! :)

A.Z.N.E.E said...

Huhuhu..
Oklah.. Life kat tempat sendiri..
Lagipun aku dh settle down..
Xmo la life bz2 mcm dulu..
Nk relax2 aje...

Ko punye still happening yek?
Lagi happening sbb kat oversea..
Bestnye!

Anonymous said...

Hi !.
You re, I guess , probably curious to know how one can make real money .
There is no need to invest much at first. You may start to get income with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
The company incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with structures everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become a happy investor?
That`s your choice That`s what you wish in the long run!

I feel good, I started to get real money with the help of this company,
and I invite you to do the same. It`s all about how to select a correct companion who uses your funds in a right way - that`s it!.
I make 2G daily, and my first deposit was 1 grand only!
It`s easy to start , just click this link http://huqybejydo.fcpages.com/milyla.html
and go! Let`s take this option together to become rich

Anonymous said...

Hi there!
I would like to burn a theme at here. There is such a nicey, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For several years , I earn money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and my first investment was 500 dollars only.
Right now, I managed to catch a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my web site to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails