05 April 2009

welcome

Tadi ptg aku g PC Fair kat ipoh... kat Stadium Indera Mulia dgn en.Suami... Jeng jeng jeng.. Teka aku jumpa sape? Artis? Dato'? Siti Nurhaliza??? ... Yg aku jmp ni lg penting dr sume tue... Hehehe... Aku jumpa kawan baik aku masa kat Bainun... "Nurul Huda Abdul Hadi"... Hehehe... Aku panggil dia "Uuudddeeee"... Dia panggil aku "Joooonnnyyy..." Macam tue la setiap kali terjumpa.... Dua2 tergedik2... Tadi pun dok terjerit mcm gitu jugak... Hehhee... Rindunye zaman dedulu...

Lame ktorng xjmp... Last aku jmp dia bbrp tahun yg lepas la kat Alamananda... Lepak2.. Minum2... Selalu ktorng YM ataupun calling2 jer... Wah... Dah semakin cun kawan aku yg sorang nih,... Rugged gitu...

Kami berdua kenal sejak form 3 lagi kat RPS... Sekelas... 3 Cempaka... Pas PMR, ktorng sama2 tukar sekolah ke Bainun... Yg bestnye... Aku dapat satu dorm dgn Ude ni.. Ktorng pun sekelas jugak... Masa f4, aku dok katil atas sbb aku masuk lewat sket, so katil dh penuh... masa f5, aku dok sebelah katil dgn Ude ni.. Katil double decker then cantum 2 katil... So, ade geng la utk berborak...

Bukan setakat berborak.. Ktorng ni suke melalak bersama2... Hehehe... Ktorng fan of Mariah Carey, KRU, Boys II Men, Blur, Greenday etc... Best... Konsert sokmo... Duet selalu... Lagu favourite ktorng : One Sweet Day, Fantasy, Water Run Dry, Basket Case etc... Best giler la... Tak habis di dorm, kat kelas pun ktorng suke melalak gak... Hehehe... Cikgu pun mcmner entah boleh bg ktorng dok sekumpulan.. Group CL (Cooperative Learning) Hahahhaaa... Sebut pasal CL Group, kumpulan kami ade 4 org... Aku, Ude, Mamak n Poe... Group ktorng mmg sempoi... Walaupun ms mule2, ktorng malu2 ayam dgn mamak sbb dia ni bijak tapi pendiam... Then, ktorng berdua pun takut2 tegur dia sbb dgr citer dia xtegur pompuan... Tp Ktorng ni pulak muke xmalu... Kuat gelak... masih meneruskan hobi menyanyi di kelas n waktu preb... Hehehe... Tadi selepas sebulan, Mamak pulak suke join ktorng menyanyi... Hahaha... Rupe2nye suara mamak sedap n pandai main gitar... Pastu terus jd geng n kamcing... Lagu favourite ktorg bertiga suke nyanyi ialah lagu "Dua" by KRU... Haaa.... I missed all those moments laa... Adoi....

Time by time, Poe became my most best2 friend too.... ktorng suke lepak kt Parade... Borak2... Aku kan mmg suke berborak... And ktorg suke makan aiskrim... Hehehe... Mmg sempoi... Kalo kat Parade, selain Poe ktorng selalu lepak dgn Botak, Nicholas Azhar n the geng... Dgr citer Nicholas skrg kat oversea... Itupun ms 2007...

Alamak, aku dh lose track... n byk memori indah kuar balik n xle nk citer by a piece of paper or by one page of blog... Hehehe... Tapi, aku rasa memori waktu sekolah sememangnya yg terindah... Waktu2 dipaksa untuk belajar bersungguh2, waktu dikerah utk patuh peraturan, kena marah dgn cikgu, kena maki dgn pengetua, kena attend kelas tregkas, waktu preb tido dll... Setiap org mesti ada memori2 tersendiri waktu pakai baju putih, berkain biru atau berseluar hijau... Betul ckp senior2 yg lain, kalo hidup semula pun belum tentu memori yg sama dpt kita ulangi....
Lastly Untuk Ude, last wish "WELCOME TO THE CLUB... Selamat pulang ke Perak... Semoga menjadi pensyarah yang berwibawa...." Aku dan Mamak sentiasa menanti jemputan utk lepak2 mcm dulu... utk Poe yg masih di KL... Meh la join ktorng... Aku, Mamak n Ude dah ade kat Perak skrg...Ko bile lg... Hehehe... Syok dok cni... Balik ipoh, jgn lupe calling2 yea... Kalo nk tgk rupe kawan2 aku nih, kn view http://azneefazrein.fotopages.com/ sbb aku dh nk mandi n xdan nk upload... tgk gmbr ms aku kawen yea... Chow..
*** aku update sket... oklah ni ade sket gmbr ktorng bersama2...

2005 -aku, ude, mamak n wife

geng2 Bainun81 @ mamak's wedding

poe's wedding @ casuarina

2008 - mamak n family on my wedding..

~@ a.z.n.e.e @~

10 comments:

alfa juliet said...

hamboih suh jengah fotopages pulak...huhu....rajin tul ko upload gamba kat fotopages yek...chayok chayok

Linda Hussin said...

wahh... sudah bertukar wajah.... mari gna Gisele punya design... Cantik2 kan designnye... heheh

A.Z.N.E.E said...

alfa: fp mmg dh lm aku pki... blog je aku br join.. Huhuhu..

linda: hehehe... mmg cun! aku mmg minat! mari kire pki Gisele!

qistory said...

huhu...haluu...tumpang lalu...
weh bila musim ko pindah perak ni? ude pun dah balik perak? bagoss...nanti leh kita jumpa2. at least takde le asyik muka aku terjumpa linda, linda terjumpa aku.

ade sesapa lagi nak balik semula ke perak ke? ^_^

A.Z.N.E.E said...

what's up?
aku hengat sape...
ropenye hg ker...?
hehehe...
aku pun join the club awal tahun aritu la...
skrg dok dgn mak aku jer..
hg katner skrg, balqis?
bile boleh lepak2? minum?

Linda Hussin said...

wohoh... Pn Balqis pn ade...
weii jonny... aku ngan Balqis xlayan le minum2 ni
Kitaorg Lunch ok.. lunch...
bkn sekali.. tp dh 2 kali...
muahah...
mari le lunch bersama2... muahah

qistory said...

aku keje kat area tasek skang
facility management & maintenance services
aku kalo nak lepak2 minum2 kena bwk anak aku skali la...kikiki

A.Z.N.E.E said...

hahaha...
boleh2.. aku layan jer...
janji boleh borak2, gelak2, kutuk2 sume la...
hehehehe...

huda hadi said...

wahaha..jonny mis u tew..
nmpk sgt jodoh ko n aku kuat..byk kali jmpa kat pc fair..nsb baik ade membe kat perak gak
xde aku sangap nti..
lagi 1 lagu feveret mamak 'apa saja' by kru
x leh lupa beb slalu konsert

A.Z.N.E.E said...

ude...
windu jugak kat ko la...
a'ah... memori bersama2 dulu2 yek..
konsert... g preb lmbt smpi kena kejo dgn western, tdo waktu preb kat meja cikgu smpi kantoi.. baca dragon ball.. tdo pas preb.. adoi..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails