07 April 2009

sehat

Alhamdulillah...

beberapa harini aku rasa totally sehat... hem... tadi waktu meeting pun kerani sekolah, Kak Ila kata aku dh nampak jauh lebih sehat... a'ah... aku pun rase aku dh segar skrg,...

kata Kak Ila, bbrp mggu yg lepas mmg dia pun risau tgk aku... muke memang xde seri n pucat ja... Itu apa yg orang nampak... Aku sendiri mmg rase lemah... Itu yg aku mc ari jumaat aritu... Hem.. dapat sejarum ubat kat bontot aku... Adoi! Aku ingat org kena cirit-birit je kena cucuk kat bontot,.. Rupenye kurang darah pun kena cucuk kat bontot gak...

Teringat masa aku last time kena cucuk kat bontot.. Hehehe... Masa tuh aku still ngajar kat SETIABUDI lg.. Masni yg bawak aku g klinik sbb food poisioning... Hehehe... Senget aku jalan kejap... Kebas terus kaki... Xle jalan... Mata terus kuyu nk tido... Seroius.. Mmg ubat dia kuat... Ingat pas balik klinik, boleh la lepak2 minum ke ape... Xlarat... Aku terus suh Masni anta je aku balik... Yang Masni dok gelak aku jln senget... Siot aje...

Tapi kalini... Ubat ni xla kuat sangat ngantuknye... Doktor n farmasist dh warning jgn drive sbb ubatnye ngantuk,,.. Tp aku xrase ngantuk pulak... Tapi belah petang tue, nk g UUM sbb adik aku nk konvo kan? Maaakkk... Aku bantai tdo jer sepanjang jalan... Dh smpi kat homestay pun aku nk tdo lg... Esoknye pun ngantok lg... Rupenye effect dia x drastic, tp lambat sket jer... Ngantuk dia mmg tahap gaban..

Tapi pas aku kena cucuk n makan ubat tue la.. Selera aku naik balik... Sekarang mmg tgh selera makan,.. Arini je smpi ptg ni dh 4x aku makan... Eleh, kuat2 makan aku pun x ke manenye... Td timbang 35kg jer... Hehehe... Apela.. Aritu dh naik dh... Ni susut balik... Harap2 boleh naik lg... Berat en.Suami lak sekali ganda dr aku... Hahahaha.... perut dia sekarang pun dh boncit... Hehehe... Cube teka brape? 72kg.... Hehehee.... tp padan la dgn umur dia yg dh 33tahun tue... Itupun skrg br naik... Dulu kurus jer... Hehehe... Start bertunang terus berat badan dia naik...

Ni gambar ktorng dulu dan sekarang... Hehehehe...


2004 - Rombongan ke Kuala Sepetang... Tgk, en.Suami dgn seluar koyaknye..
Rugged dulu laki aku ni...


Dalam ramai-ramai lelaki, en.Suami sorang je yg ringan tulang.. Huhuhu...
Tp mmg betul pun dia rajin sebenarnye... Huhuhu...

Skrg... Me and en.Suami...
Saya Sayang Awak!

p/s: teruk jugak berpantang ni... aku aritu smpi kena test darah, test gula, test air kencing, tekanan darah dll... sblm doc bagi aku cucuk kat bontot tue... hem... pengalaman...

~@a.z.n.e.e@~

2 comments:

alfa juliet said...

kurusnya ko 35 kg jeh..hehe..ni kena mengandung baru berat naik mcm aku...haha

A.Z.N.E.E said...

hehehe... aku idamkan berat badan aku naik sket la.. kalo nk cecah 40kg tue susah tul...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails