13 December 2013

Bercuti ke Kundasang-Kota Kinabalu

Yeepi, akhirnya sampai juga kaki ni ke Kota Kinabalu dan Gunung Kinabalu.. Walaupun hanya di kaki bukit.. Next time abg kash ajak panjat.. bestnya la.. amin ok!

Actually, tiket ktorng dh beli lepas blk dr Phuket time promo.. biasala kan?
Cuma kali ni nak bawak mak ayah jenjalan.. Serta adik n husband join sekali...
Me as ketua rombongan.. OMG!!

Oklah, jom tengok jela itinerary ktorng..

4 Dis 2013 (Rabu)
Train ETS pukul 5.20 pagi.. Aku managed beli tiket 2 hari sebelum pergi.. Masa tu baru balik dr UUM sebab adik konvo.. Mak ayah ada lagi kat Kedah, so aku uruskan sendiri jer.. Sebab gabra, terlupa lak yang mak ayah bole dapat potongan sebab ada kad pencen.. So, terpaksa spent harga sama mcm ktorng RM31 sorang..

Ktorng nak ETS sebab malaih nak pk pasal parking.. Plus aku belum ada keberanian nak parking kat LCCT.. huhuhu.. boleh? Padehal melambak aje orang parking kat sana kan? Hehehe

5.00 pagi - hantar semua beg dan orang2nye sekali.. abg kash drive balik umah mak, then jalan kaki ke stesyen keretapi.. tak sampai 10 minit setel.. Alhamdulillah..

ETS on time sampai.. itu yang bagus tu.. Dalam 2 jam (7.15 pagi) ktorng dh sampai KL Central..
Sampai KL Central terus naik bas sebab tak nak sampai lambat ke LCCT.. Tambah pulak time ni time orang g keje, jadi takut jem pulak.. Perut masa ni dah berbunyi2..

Sampai ke LCCt lewat sket.. Selalu dalam 45 minit dah sampai.. Kalini amek masa 1jam 30 minit.. huhuhu.. so, kena plan bebaik la perjalanan dan masa.. Sampai2 aje, terus cari tempat nak breakfast.. Kami makan nasi beriani terus! Sedap regenya RM15.90 satu..

Flight pun delay dalam 40 minit.. Jadi dah terlewat dah.. 

Suppose sampai di KK jam 2.10pm tapi kami sampai dalam jam 3.00pm..
Terus kol kete sewa.. Nasib baik dorg faham kan?

Kami sampai KK, terus cari lagi kedai makan.. Hehehe.. Masih lapar.. Tak ingat pulak apa nama kedai tu.. Tapi kami bertolak ke Kundasang dalam jam 4.15 petang.. Tak bole lewat2 sangat, sebab kundasang akan cepat bergelab..

Akhirnya, kami tiba di Kundasang dalam jam 6.45 petang.. Tapi keadaanya memang sudah gelap sungguh.. Pekan Kundasang pun sudah sunyi sepi... 

Nanti aku akan post cerita tentang Kiram's Village.. Homestay kami yang pertama..


1 comments:

Roslan Lan said...

Assalamualaikum...
maaf menganggu d blog ini,
sy Roslan Syarikat Taxi Limousine d negeri Sabah, jika sesiapa yg dtg ke Sabah utk Bercuti boleh lah berhubung terus dgn sy,
sy akan memberikan kepuasan percutian anda bila ke negeri Sabah,
Roslan (+6016 8392919) whatsapp, wechat, telegram..
www.taxisabah.com
terima kasih sy ucapkan..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails