06 January 2013

Home Made Dishes still the best!!

uhuk.. uhuk ..

tajuk entry macamla ai ni kaki masak kan?? hehehe... ayat harus gempak!!

ai ni jarang masak kat umah... weekend tu adala juga... sebab bz sgt dgn keje... on weekend, barula nk masak.. itupun liat nak bangun awal g pasar.. lebih suke dan rela memanjakan diri di atas katil sambil berselimut tebal dengan berair liur basik!! hehehe...

teruk kan?? tapi apakan daya, weekend ajela nk rest sebenarnye!! 
kalo bole semua nk buat masa weekend nk cover aktiviti yg x bole dibuat masa hari bekerja..

makanan kat bawah ni semua menu makanan 2 hari on weekend ktorng sempena tahun baru 2013...

i am the wife yang belajar masak dari suami.. resepinnya semuanya resepi sang suami.. tiada resepi yang datang dari my mom.. in other side, maksudnya masakan kesukaan encik suami.. yang kini dah jadi makanan kegemaran ai jugak.. hehehe..

jomla terjah tengok gambar!!

1. sup kepala ikan merah..
my most favourite too..
sedap sangat, makan dengan nasi putih sahaja pun dh ok!!

2. daging panggang  rencah satey -
daging dh dipotong kecik.. asalnya kepingan daging besar..

3. kepah masak sambal- fav my ayah jugak ni...

4. cendawan goreng.. guna tepung magik!!
yg ni ai yg kempunan nk makan key.. hehehe

cendawan + kacang bendi masak manis @ rebus..
fav abang kash.. cicah dengan sambal meletop.. berpeluh bila makan.. pergh...


No. 1, 2 & 4 : Abang kash yang masak... sedap sangat...

To : Jik Shaema, ko bila nak sampai umah aku?? Aishah dh merasa dh ikan panggang Abang Kash.. yg lain ada ke yg teringin juga nk merasa masakan kami??

Lai.. lai... :)

Published with Blogger-droid v2.0.9

0 comments:

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails