28 December 2010

Kashfee Anggun DICOPEK Sari Najwa Collections!!

Hahaha.. Terang2 ko.. Siapa dicopek... Dan siapa mencopek.. Rasanya tak perlulah selindung atau sorok2 celah langsir jarang atau ape.. Sebab segala yg ada dah cukup buat aku begang... Dan memang sah2 minah yang mencuri ni tak reti cyber law... Kalo orang lain dah kena mintak bagi statement, surely akan mintak maaf dan tarik balik gambar yang dikeluarkan... Yang minah ni, siap btau bukan salah dia... Dia amek kat google...

Hello, amek kat goggle pun kita ada cara dan etikanya kan?? At least, ada link referal etc... Dan paling mulia mestila btau milik siapa gambar yang diambil.. Tapi kalo dah mencuri memang amek tanpa kebenaran la kan... Dan of coz dia takkan ngaku punye...

So, here... Jom kita tengok apa yang dia dah ambil dari Kashfee Anggun... Actually, gambar2 ni diambil melalui print screen inbox customer yang dihantar oleh si Sari Najwa ni if customer mintak contoh pakaian yang dah siap.. So, dengan sangat bijaknya, dia ambil gambar2 milik Kashfee Anggun!



Dahla amek gambar aku, pastu kuar perkataan  SARI pulak!!

Bila ditanya, katanya dia hanya search kat Pakcik google... Sila kawan2 search kat Pakcik Google.. ada ke tak?? Yang keluar semuanya sari2 India... Boleh dia salahkn pakcik Google.. bukan salah pakcik Google, salah ko yg pegi copy n paste!! FAHAM???

Rasanya bukan gmbr di website dia dah curi, tapi dia adalah sebahagian FRIEND LIST Kashfee Anggun!! Jadi AWAS semua!! Ini musuh Dalam Selimut!! Lgpun, gambar baju oren ni xde kat website.. beside, kat website kita dh blok dari kena save as picture!



Huhuhu... Ini customer aku!!!

Nak panggil dorng sebagai bukti pun boleh!! No hal punya!!
Customer ktorng yg dlm gambar ni pun dh tahu dh pasal gmbr dia kena CURI... dia pun bengang sama!!!
Kalo customer aku ni pun saman dia lagi BAGUS... padan muka ko!

Itu aku ok!! Ko curi muke aku!! Ko ingat model mane?? Model.. Model.. Model itu aku!! Lagi taknak ngaku!!
Ape punye sengal la pompuan ni...Kami dah sms untuk mintak penjelasan, tapi dia masih tak mengaku!!

Ko CURI pastu sekarang dah terkantoi sendiri dengan owner gambar dan owner company Kashfee Anggun...
 ko sedar tak ape risiko nya???

gmbr di atas adalah contoh status pd wall si pencopek yang merahsiakan gmbr yg dihantar melalui email atau inbox..

Ktorng pun tak pasti dah berapa ramai orang lain dah telah menerima gambar ktorng ni..Sesiapa yang pernah terima dan bersimpati dengan kami, boleh la buat pengakuan dgn kami.. Kami tak marah.. Bukan salah korang pun.. Salah si najwa ni...
 Kalau dia sendiri tak bersalah, kenapa mesti sorok2, tunjuk ajelah contoh baju siap di album!!! Kenapa mesti guna inbox dan email!!

~gmbr di atas adalah inbox yang diterima customer!
~gmbr di bawah adalah contoh design kami yg dimaksudkan..

-cuba baca ayat dia tue...tetiba keluar statement SONGKET di situ!!! Ape kes?? Dah xde perkataan lain ke kat dunia ni??? memang sah2 ko tiru aku!

-Lepas tue, bagi contoh exactly mcm fesyen yg ada kat Kashfee Anggun... 
fesyen ni sahaja ada di Kashfee Anggun dan tiada di blogshoppe lain!!!

Untuk bukti, bole tengok di dalam Album2 Kashfee Anggun!! Nanti saya akan upload semula semua fesyen2 tu.. Aritu terpaksa tarik balik untuk keselamatan!!



Wash Care pun sama.. Cuma translate ke Bahasa Melayu jer.. 
Ape punye kes la... Bodoh kan?

Sebelum ni kita ada letakkan di blog.. Tapi dh didelete sebab tak cukup ruang... 
Dan di website, kita tak letak sebab xde ruang yang bersesuaian...


Bayangkan kami dah melaburkan wang, masa dan tenaga yg banyak untuk biz ni.. modal untuk beli songketmoden, upah jahit (RM60 keatas untuk sepasang untuk tailor yang bagus), beli kamera berkualiti spy pelanggan nampak clear corak yg kami jual, cari masa utk shooting gmbr, fikir mcm2 design sbg contoh kpd customer etc.. tiba2 dtg org mcmni amek jalan pintas dan untung cepat dengan CURI sahaja gambar kami!



Jadi, korang kat luar sana... Berhati2la kalo shopping online tue... Mungkin owner blogshop tue tak jujur macam si Najwa ni... Nak meniaga curi idea orang... curi gambar orang... memang xde pendirian langsung!! dan senang cakap memang tak tahu malu!! Kalo nak biz, tak kesahla.. Bersaingla secara sehat.. Ini buat keje kotor mcmni... Fikirla berkat ke tak.. Halal ke tak... Pastu jadi darah daging.. Hati pun jadi busuk lagi menjadi2 dengki-mendengki tue...

Kalo korang tak percaya gambar tue gambar aku, korang boleh :

* Add Facebook : Kashfee Anggun SongketModen


Ini pun baru sket.. Ada lagi bukti2 yg lain... Biarla aku simpan untuk kegunaan pihak berkuasa... Biarkan!


p/s: Kalau korang jadi macam aku apa rasanya??? Apa korang akan buat??? 




Aku kan?? Aku belum buta sampai tak kenal muka sendiri.. baju sendiri..

6 comments:

white rose said...

SAMAN je kak...

dah mintak penjelasan pun dia buat tak tau je...

pasni akak letakkan link blog kashfee anggun tu skali...

letak biar sampai kalo ade orang lain nak cilok, dorang xbole padam tulisan di atas gambar2 akak tu...

sy GERAM tau...

sy penah kena, gambar2 budak sekolah sy dorang guna sebagai gambar2 aktiviti budak2 sekolah dia, katanya nak hantar laporan ke ppd...

giler orang mcm ni...

eeee...GERAM sy tau...

alfa juliet said...

betul ckp white.,..ltak water mark tulis ko punya website, jadi org nka beli produk dia terus beli kat ko je pasal siap ada contoh gambar

a.z.n.e.e said...

dylla:

yup.. on progress...

akak ada hak ke atas gambar2 tue... akak x pernah bagi kebenaran kepada mana2 pihak untuk gunakan gambar akak... so, walaupun bagaimana alasan yg dia bagi utk ambil gmbr at google atau apa... dia harus menghormati pemilik gambar tersebut...kn?

tapi dh mencuri... mane ada yg mintak kebenaran kan??

azza:
yup.. lepas ni watermark akan diubah suai ikut kesesuaian dan paling penting... bukan untuk dicopek oleh si pencopek... huhuhu

zafi said...

I think leh masuk court case !

kak long said...

zaman it ni..macam2 yang boleh terjadi...mungkin dia dah biasa buat keje macam ni...sabar ye...yang penting kita mencari rezeki halal lagi berkat...hanya Allah yang mampu membalas...anyway salam kenal dari kak long...

a.z.n.e.e said...

terima kasih kak long atas kata2 kak long... kita biarkan sahaja Allah yg menentukan balasan yg setimpal.. kan?

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails