06 December 2010

ada org terkantoi..

dunia.. dunia..


ada satu blogshop yg terkantoi dgn kami!!
kami tak kesah pun kalo nk berniaga sama macam kami... biasalah tue.. rezeki masing-masing,, 


tapi masalahnya:



  • dia TIRU GAYA kami... gaya kami shooting gambar produk... ades..




 kami..

dia...

ades.. ok lagi la... faham... dia xde idea!

  • CURI  customer kami!!

skrg dh 50++ customer kami dicurinya... 
tapi semua yg pernah beli dgn kita, semua dia dh add... hum... mesti dia tgk kat photo comment!

okla, xpela.... fahamla boleh jer add sape...


  • harga tak ikut harga pasaran!
mak aih.. harga dia.. melambung punye murah.. kami pun heran, mcmne dia boleh untung.. 
senang kira, untung  celah gigi jela.. janji barang terjual agaknya...

bukan ape.. bila dia buat mcmtu, nanti semua customer kita ingat kita ni menipu pulak... dia je yg betul... siap btau customer harga pasaran brape.. maksudnya harga kami ni MAHAL GILER.. harga pasaran  yg dia letak tue pulak harga kami offer... mane ade org jual online kat luar sana... kami satu2nya sahaja! 

kalo tak caya, boleh tanya Pakcik Google!

 dan maksudnya, dia keep spying on us!

siap mengaku lagi, dapat barang direct dari oversea.. padehal, kita dah ada manufacturing contract, so mane boleh sebarangan orang dapat stok nih... ini stok mmg special custom made hanya utk SONGKET MODEN sahaja... dan x kan ada di pasaran secara sebarangan... kalo kat Jalan TAR jangan harapla.. memang tak de!


  • Info Penjagaan yang sama!!
Hahaha... memang ko terkantoi habis.. ok... sebab tips penjagaan tue mamak yg  jual kat Jalan TAR memang tak kasik... hanya kami2 sahaja yg ada maklumat tersebut!!

sangat bijak!! bezanya, Bahasa Inggeris ditukar ke Bahasa Melayu!!! 
nombor urutan bagai semua sejibik sejibon!

  • TERKANTOI akhirnya..
agaknya dia ni mmg baru nk mencuba market online... dan sangat bijak sampai terkantoi balik dgn kami.. mane taknye.. dia ni tak faham kot mcmne Facebook berfungsi.. bila dia tag semua customer kami...

habis, xke akan appear kat wall ktorng!!! kan dah KANTOI... walaupun dia tak add pun ktorng...




TINDAKAN!
so, skrg ni, ktorng dh private kan profile.. hanya friend sahaja yg boleh tgk...


haaa... dan sekarang kami dah report kepada yang berkuasa!!
 ko tungu ajela kena sound dengan HEAD of MINISTER yea!!!

confirm agen2 yg lain akan mengamuk punye!
mampus kau!

p/s: terima kasih jugak kepada customer kami yang prihatin, ada yang berusaha btau kami dan ada yg tag kami gambar tue... mekaseh bebanyak... hope korang semua dapat menilainya dgn baik...


5 comments:

ecah said...

bikin hal betol..tunjuk sikit ape domain dia..biaq ketaq lutut sikit..

yangyuyu said...

huh aznee..ini lah dunia perniagaan skang..aku tau ko takkan leh tergugat nye dgn org yg pemalas dan tak kreatif sebab menciplak..semoga perniagaan korang terus maju...aku salute beb!!

ayu said...

mmmm...manusia oh manusia..
nak berniaga tapi ciplak plak hak org lain...

a.z.n.e.e said...

ecah:
xpe2.. nnt akak bagi.. kena bagi kat orang yg pro ni baru terketaq lutut dia.. ini pun, dia dh gabra kot.. sbb dh tukar gambar bagai.. letak gmbr butik sesapa ntah.. dh private etc.. jahat tul la..


ummie & ayu: tq for all ur supports k.. amin x100..

a.z.n.e.e said...

aku dah blok org tue dr view FB ktorng.. padan muke!!!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails