25 November 2010

SABINA

ubat aku dah habis... bekalan ubat untuk 2 minggu dah habis...

last ubat, doc bagi palladium... untuk betulkan hormon n stabilkan hormon.. sebab mak aku cakap aku mcm orang tak betul.. mereng! ada angin n bad mood sokmo! hahaha...

dan harini... doc spt masalah hormon dah ok after bbrp soalan yg dia tny pada aku... dan muka aku pun dia ckp dah nampak lain... Huhuhuhu.. so no more Palladium!

daripada interview aku n doc... aku btau yg harini adalah hari ke-16.. means waktu subur... tapi aku dh start rasa sakit2 kat rahim... normally, kalo aku rasa sakit means 'ada la'... dan aku mesti akan rasa mcm rahim nak jatuh jer... even jalan pun dh start kena slow2... tak lama lepas tu mesti aku akan gugur... Itu yg paling aku risau!

doc jugak risau! angguk2 laju!
so, hari ni aku dapat SABINA.. untuk kuatkan rahim n elakkan dari berlaku keguguran... SABINA juga akan bantu utk prevent keguguran even baby berusia 3 bulan... dan aku mmg nak sangat doc bagi aku SABINA sejak dia perkenalkan ttg fungsi SABINA... tapi last month, aku x bole amek lg SABINA sebab kena settle dulu problem satu persatu...  

and finally, aku dapat SABINA!

hum... aku hanya ikhtiar.. Tuhan yang menentukan... 


p/s: even it's too early nak cakap 'lekat' atau tidak... tapi yg penting PREVENTION!!! yang penting rahim aku pulih, kuat, naik semula ke atas dan bersedia untuk tampung baby!

kalo ikut logik akal, masa last preggy dulu... mmg aku baru je 4weeks + 4 days.. tp aku mmg bole rasa kehadiran dia! awal kan aku boleh rasa?? dan aku juga bole rasa yg dia mmg dh duduk kat bawah ari-ari,,, mcm nk jatuh jer... tapi aku jer tak tahu nk buat mcmner... since test pun tak bole lg nk kesan... kdg2 aku rasa aku tak bole nk bergantung pd tester.. kalo ngadu pun, orang kdg2 tak pecaya apa kita rasa... ckp aku angin la.. awal lagi la.. tapi sekarang yang penting, aku yang mesti berhati2 dan kita tahu naluri ibu bahawa dia memang wujud!

Korang doakan aku preggy kay!

p/s2: Kalo orang lain tak nak caya cakap aku.. apa instict aku... x apa!! janji aku usaha!!! Aku dh tak kesah apa org nak kata!! Janji doc percaya cakap aku dan dia tahu mcmne nak tolong aku!!



11 comments:

n4dh!3r4 said...

akak, semoga semuanya selamat ya :)

Ms J said...

Amin... Dengan izin Allah, semoga 'dia' kekal di dalam ruang kecil itu.

yangyuyu said...

insyaallah...aku doakan...

a.z.n.e.e said...

korang
amin x100... tq ya!!

princeduyong said...

buat yang terbaik ok...kami semua doakan...insyaallah...

aTan aHmad said...

salam,

u buat checking kat hospital/klinik mana??

Noraishikin Mohd Salleh said...

akak, insyaallah..moga 'dia' terus sihat kt dlm..amin....!

silvertech said...

aznee...aku pun doakan ko...insyaAllah mudah2an ade rezeki ko kali ni...

syurei said...

Ye aznee, aku doakan segalanya selamat utk mu..Aminnnn.. Sabar byk2 ye, doa byk2. Allah Maha Penyayang, Maha Mendengar ye...

a.z.n.e.e said...

princeduyong: thanx ya.. amin..

atan:
klinik homeopati omar mohktar. dia ni glamour jgk..

cikinto: amin... kt sma2 doa yea.. utk masing2...

a.z.n.e.e said...

nadia:
Insyallah aku pun akan merasa proses 'pengerasan' tu ek.. huhuh


syurei:
amin x100...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails