26 August 2010

Rupe sebenar Salleh Gregor Samsa!!!

tadi aku tengok citer Cinta Sempurna kat Astro Oasis... 

kisah 2 beradik ni dh sesat barat dengan gaya hidup kesesatan masa study kat U.K... dari apa dialog yang dorg ckp dlm citer ni.. aku rasa sama kot dengan apa yang Si Salleh ni rasa...

kemudian, aku baca pulak folder tentang SI Salleh nih... hero radikal semalaya!
aku baca bait demi bait setiap page blog dia... hum.. dia manusia biasa... dia ada hati,.. dia ada perasaan dan dia juga penulis yang baik... tapi malangnya, seorang yang sensitif, cerdik, kreatif dan pemikir itu boleh dipesongkan...

aku fikir kamu seperti aku... tapi kamu jauh tersasar... kamu suka yang indah... tapi yang indah itulah yang kamu hancurkan!


apa yang ada pada kawan2 kamu yg berfikiran radikal itu?? kamu percaya dunia ini tiada Tuhan?? jadi, siapa wujudkan kamu?? dari mana kamu datang....?? kamu tak kesian pada ibu kamu yang hidup sebatang kara itu?? jangan salahkan takdir kamu dilahirkan hidup tidak sempurna... sebaliknya, kamulah yang mencipta kesempurnaan itu... itu menyalahkan sesiapa... orang lain juga ada yang tiada berayah... tapi hatinya tetap tegar dan kekal!!!

kamu selalu fikir untuk mati!! dan setiap hari aku salahkan semua... 

kamu caci para pemimpin... helo... bumi Malaysia ini paling aman kamu tahu?? mahu ke kamu aku campakkan ke Palestin yang berperang? Pakistan yang banjir?? Indonesia yang bergegar!!! memang kamu tak bersyukur!! 

Salahkan kiri dan kanan!! Kamu itu apa!!??


Kamu itu tak ubah seperti sampah... Kalau kamu terus begini!!!









sesapa yang nak mengenali Si Salleh ni.. boleh la download kat sini...


Tq untuk Ahfat utk sharing the link!

9 comments:

kak ila said...

harap dia diberi hidayah dan insaf....

Misz Sephia said...

ada juga baca ttg dia sebelum ni, rasa kasihan pulak pada dia. Semoga dia tidak terus sesat..

iCaLoVeZiE said...

kesiannya dia... mana mak ayah dia.. Ya Allah, jauhkanlah keturunan ku dari kesesatan

white rose said...

AKAK, ni link baru saya...

http://bungarosputih.blogspot.com/

alfa juliet said...

jonny aku tak sanggup nak masuk link yg ko beri tu...tgk gambar pun dah buat aku jijik...ishh dijauhkanlah dari keturunan kita

Adlina Husaini said...

ish gelinya tgk gambaq depa tu..
semoga dia mati dalam iman..kesian sungguh kat manusia sesat macam ni..semoga allah ampunkan dosa depa..

a.z.n.e.e said...

kak ila:
yup.. amin...


miss sephia:
kan??? ada rasa kesian... ada rasa geram... mcm2 kan??

a.z.n.e.e said...

ica:
betul jugak kan? semoga keturunan kita dijauhkan... Insyalah...


dylla:
orait boss!! :)

a.z.n.e.e said...

azza:
berdoalah kita sama2...


ina:
Insyallah.. semoga dia kembali ke pangkal jalan dan mengampunkan dosa kita juga...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails