03 July 2010

susahnya Power Point!!

aku nyampah nak buat power point... plz jangan suh aku buat power point!!
subuh tadi aku baru je setel satu power point untuk makcik aku.... adeiii.. satu power point yg simple makan masa 2 minggu... gile gedebush mcm susah gile...

mesti korang tak caya aku cakap mcm tu kan?? tapi itula hakikatnya... aku xde ideala... aku xde mood la nk wat PP... serious!

dari belajar.. keje... pastu sambung belajar... pastu keje... ada je kena wat power point... boring maaa....


aku memang la reti wat design... tapi aku x suke la animation yang pusing2 laa... toing toing la... zaaapppp mcm kete pecut segala... bunyi2.... boring!

sebab aku akan teringat kata2 lecturer aku:
" plz jangan ada animation yang sentiasa bergerak! bunyi segala... it's annoying! menyemakkan mata dan tumpuan pembaca!"

yup aku setuju.... so, aku dah biasa simple dan ringkas! tambah skop keje memang direct to the point!


tugas aku tolong makcik aku buatkan assignment dia ni memang menyesakkan minda dan dada... adeiii.... aku tak suke! len kali tak buat dah....

p/s: sangat susah untuk tiru the beginner punye skill... sebab dah sebati dalam dada dan minda segala warning dari sifu2... tapi kalo tak lalui semua tue, dah tentu aku pun tak mahir dan tak tahu itu salah, kan? so, aku ke yang belajar? atau aku yang kena belajar jadi beginner balik... adoi..

lagi susah belajar untuk tiru as beginner.. dari belajar memang as a beginner!

5 comments:

senandung semalam said...

aku pun xkes letak bnde yg bergerak2 tue...
stju ngan lecturer anda..
hahaha

alfa juliet said...

aku dulu sellau tlg mak aku wat presentation sekolah dia..skang adik aku ambil alih..aku memang tak suka pp mcm hang jugak..leceh kan

a.z.n.e.e said...

SS:
kan? kan?

azza;
ko pun selalu kena buli dgn mak ko yea.. aku pun selalu je kena buli dgn mak aku... nasib mak aku dah pencen skrg... huhuhu..

Cikgu ILi said...

Aku suka buat pp.
Suke sngat...tapi aku tak buat dah effect yg annoying tu..
Rimas kan?
Aku suke guna background yang cantik2...itu pasal aku suka pp.

a.z.n.e.e said...

hahaha.. yg itu mmg la best... tp animation yg malas nk buat!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails