23 June 2010

kawan baik dah bertukar musuh kot!!!

malamni aku rasa frust...


frust bukan sebab team bola aku kalah... aku tak minat bola pun.... tapi aku frust ... frust dengan kawan sendiri!! yg dulu baik giler.. tp sekarang dah mcm hampeh!!


tadi aku sms asking for help kat dia... sebab aku tau dia expert la aku sms dia... tapi dia boleh reply "tak tahu lah"... oh, sakitnye hati!!!


aku tau sebelum ni ktorng ada selisih faham... dan sepatutnya dia yg mintak maaf... tapi aku tak nak tali persahabatan terputus mcmtu... so xpela.. aku mengalah... biar aku yg mula tegur dulu... even, orang yg pernah buat jahat dengan aku pun, aku akan try berbaik dengan dia... inikan pulak kawan baik sendiri....


ini bukan pertama kali aku try betulkan balik hubungan ktorng... dah banyak kali dan makan tahun dah... selang beberapa bulan, aku akan sms dia... tapi mesti hampa....


mungkin, dia dah anggap aku mcm musuh dia kot... argghhh... kecewanya!!! nape la hati dia mcm hati batu...!!! macam xle terima la kalo dia anggap aku musuh... nape ek ada orang mcmni?? dia tak rasa rugi ke rasa kehilangan??!!


tak pun, aku ni kot yang tak cukup bagus untuk jadi kawan dia kan?? arrggghh... sedih... sedih...


p/s: kadang2 aku rasa mcm aku sorang je yang sentiasa nak jaga hati orang lain @ kawan... tapi orang lain belum tentu nak jaga hati kita...


8 comments:

FATEEN INNANIE said...

tak layak dipanggil kawn!

yangyuyu said...

hilang sorang, dtg yg lain beribu...:)

syurei said...

samalah aku babe,copy paste citer ko dgn citer aku. bila dah sampai satu tahap tuh, aku give up, sebab aku yg byk mengalah slama nih!!!

white rose said...

mengalah tak semestinya kalah...

akak, jgn give up...
setiap perhubungan, begitulah keadaannya...

tak semuanya dapat seiring...
tak semuanya dapat sepakat...

walaupun kta yg pling banyak mengalah, kta tak rugi apa2 tau...

xpe kak, ade sahabat yg lebih baik bersama2 akak sbenarnya...
cuma kta je tak perasan lagi...

usaha lagi ye...

lan said...

dia dengki dgn ko tak cik????

a.z.n.e.e said...

tapi aku tetap sedey... kehilangan seorang kawan terbaik buat aku!!

Cikgu ILi said...

Jonny,
Ko dah cuba berbaik dulu....skang ni dia yang salah sebab tak nak terima.
Bukan senang nak mulakan balik..keen buang ego ko..tapi dia yang ego Jonny..padahal ko dah susah payah korbankan ego ko.

jejaka anggun said...

dlm dunia nih susah nak dapat kawan yg betul2 nak berkawan ngan kita sebab masing2 ada kepentingan n kengkadang kita sendiri pun x sedar yg kita nak berkawan ngan org lain pun sebab ada kepentingan sendiri jugak.

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails