30 May 2010

Millatfacebook pilihan terkini!!

waah.. sangat gumbira... apabila sudah option terkini untuk bersosial... sekarang aku n abang kash sdg beralih arah ke mari..




kalo dulu, mmg kita sedia maklum yang facebook utk milik yahudi... tapi kita tetap gunakan memandangkan tiada pilihan yang lain untuk bersosial... tetapi sekarang sudah lain... kita bukan lagi terdesak untuk menggunakan Facebook...!!


suatu cabaran kan?


atas rasa tercabar dengan tindakan Facebook menganjurkan "Hari Melukis Karikatur Muhammad", sekumpulan pakar Pakistan bertindak mewujudkan MFB... yang membolehkan umat Islam saling berinteraksi! Pakistan juga bertindak mengharamkan penggunaan Facebook bermula 31 Mei! satu tindakan yang berani dan drastik!!


siapa yang tidak bengang apabila sensititivi agama disentuh sewenang2nya... tambahan sekarang dah terlalu banyak sabotaj dalm diam ke atas umat Islam... jangan pandang sebelah mata... sebab golongan generasi masa akan datang sudah banyak yang terjejas...



Jangan kata minda mereka sahaja terganggu... tetapi darah daging mereka sendiri sudah banyak terjejas apabila sudah banyak bahan yang haram di dalam pemakanan... cuma terpulang kepada kita sebagi orang dewasa sahaja untuk menitikberatkannya...




p/s: kadang2 rasa, hidup kita ni sering diancam... walaupun bukan secara terang-terangan tetapi yang serang hendap tue lagi berbisa!!! Islam memang ramai orang benci... baru beberapa hari lepas, terbaca satu page FB yang mengutuk orang Melayu Islam!! hum... motif???

12 comments:

Chenk said...

bagus banget artikelnya..nice blog

a.z.n.e.e said...

chenk:
tq.. do visit here again ya!

jejaka anggun said...

allahu akbar!

a.z.n.e.e said...

fisabillah!!

alfa juliet said...

banyak betul penemuan ko jumpa kat fb..dah mcm penyiasat fb ko ni..hehe

a.z.n.e.e said...

sumber maklumat terkini fb tue.. huhuhu... tapi skrg dh beralih kepada mfb!!

Long Haffiz Long Hassan said...

tapi dia pnya web lambat loading..
tu internet london, blum lgi internet malaysia..
=(

silvertech said...

mcm2 kan...kalau ko xbagitau pasal mfb ni sumpah aku xtau...

yangyuyu said...

thanks for sharing aznee..ko mmg penuh dgn passion

ayu said...

jonny, thanks for sharing....

a.z.n.e.e said...

Hafiz:
hehehe... betoi jugak.. xpela.. nnt okla tuh line kat m'sia nih..


nadia:
ada masuk paper smlm.. aku baca kt paper.. huhuhu...


ummie:
huhuhu....

ayu:

urw too..

eynda said...

Dah register tapi tunggu email utk verified belum dapat2...hmm...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails